Avskjed med en stor stjerne

Foto: hesteguiden.com

Ja, det er trolig siste gangen vi får oppleve Järvsöfaks på Norsk jord, og normalt er det ”lugna gatan” mot en sliten Leangen-elite.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Etter alt å dømme vil Jan O. Persson nå sitt mål med å vinne 200 løp med 3 Järvsöfaks før Trollfaks-sønnen blir avlshingst på heltid, og i den fjerde avdelingen i kveld tar han et steg nærmere det målet. Svenskenes yndling er neppe i toppform, men det må han heller ikke være for å ta seg av dagens konkurrenter. Verdensrekorden til 15-åringen på 17.9 vil trolig bli stående i lang tid, og det er jo smått fenomenalt at den seierssugne krabaten har tjent mer enn 18 millioner kroner!

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

Mega utfordrer megafavoritten?
Jomar Blekkan har en flott 3-åring i sin varetekt i form av 12 Beer At Four, og i V5-2 skal Broadway Hall-sønnen forsøke å ta sin syvende triumf for året. Fire strake triumfer vitner om en hest i toppform, men på en kjapp sprint skal det ikke bli mye feil underveis før det kan bli vel langt frem til 3 Megabuck. Sistnevnte var langslått av favoritten sist, men vi mistenker at Mack Lobell-sønnen er kraftig på gang igjen etter en liten down. Teten er innen rekkevidde, og når åtte av ti kuponger settes ut av spill med 4-åringen, ja så krysser vi på alle bonger!

Øvrige vurderinger
V5-1: En relativt formløs gjeng setter hverandre i stevne her, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Tilbake etter litt pause kommer 6 Sotborka, og på sitt beste skal Bork Rigel-datteren være høyaktuell i et løp som dette. 8-årshoppa har mye fart i beina, og er etter vårt skjønn den klart meste spennende i løpet, kun krysset av på snaue 10 %! 10 Rofstad Elden var ikke som best i V75`en sist, men tilbake i slag er Lome Elden-sønnen hesten å stå i mot til slutt.

V5-3: Favoritten 9 Gundersokken står i en relativt dårlig rygg fra start, og vi frykter at det kan bli vel langt frem for Høiby Kongen-sønnen til de der fremme til slutt, og vi ser ikke bort i fra at det kan komme en smell her. 11 Trønder Pipo feilet med en fremskutt plassering i sikte til slutt sist, og formen virker sterkt stigende på Lauvås Pipo-sønnen. 6 Sjur Even står litt langt ute, men etter de siste innsatsene å dømme skal Pål Even-sønnen regnes tidlig i et løp som dette.

V5-5: Det er langt mellom lyspunktene her, og vinneren er slett ikke lett å plukke. 7 Vision syntes vi var tapper i nederlaget sist etter en tøff åpning på løpet, og Tom Pedro-sønnen virker til å være en type som kan trekke fordel av distansereduksjonen denne gang. 5 Supertouch og 9 Zuperpuz er ikke snakk om noen store stjerner, men begge har i hvert fall fart nok i beina til å kunne kjempe et stykke fremme i et løp som dette.

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 320 og 1120 kroner.

PS!Vi har store problemer med vårt system til å få lagd kupongne, og det ser tungt ut foreløpig, men våre spilleforslag kan du se her.

Kjøp en bong og se V5B-løpene fra Leangen på nrk.no nett-tvi kveld!