Bagpipe viser vei på Leangen

(Hesteguiden.com)

Før lørdagens strålende V75-omgang på Leangen, er det en sykt spennende V5 der vi byr på et sjokk i V5-1.

Jokerpotten fikk nytt påfyll sist helg og dermed er det hele 28 millioner kroner som venter en eventuell alenevinner på Leangen denen lørdagen. Omgangen er alt annet enn lettløst og det kan best illustreres med følgende. Av mine sju tipsenere byr jeg på to sjettevalg, ett fjerdevalg, ett tredjevalg og ett andrevalg i tillegg til to favoritter. Mer enn noe skulle det indikere hvor spennende denne omgangen er, og jeg har jobbet med løpene hele uken og tatt en mengde med telefoner. I tillegg til at jeg forhåpentligvis har brukt mine analytiske evner som best jeg kan.

V75-artikkelen leser du ved å klikke på denne lenken

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Etter sommerferien har jeg spilt inn ca 1,8 millioner kroner på mine tipsforslag på Nettavisen og andelslagkonseptet Eksperten til Leangen travbane. Forrige gang Leangen arrangerte V75 var lørdag 5. oktober og da tjente spillerne som fulgte Nettavisens tips til sammen 800.000 kroner. Forrige mandag stammet 13 av 29 vinnerkuponger i V65-spillet på Leangen fra Nettavisens andelslag på Eksperten og hver av disse 13 kupongene var verd ca 30 000 kroner. Samlet premie den mandagen var på over 400.000 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Det er svært usikkert hvordan baneforholdene blir på Leangen lørdag ettermiddag. Jeg vil derfor avhengig av vær og vind advare mot at på andelslagene på Eksperten vil det kunne forekomme avvikende spilleforslag kontra forslagene på Nettavisen.

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

I denne artikkelen vil jeg kun konsentrere meg om V5-løpene og i likhet med i V75-spillet setter jeg alle kronene på en hest fra Frode Husbyns stall, men siden jeg er enda sikrere på V5-bankeren, velger jeg å gardere F.X. Pips litt i V5-spillet, uten at jeg på noen måte har mistet troen V75-bankeren F.X. Pips.

Men hvordan skal 9 Bagpipe V5-2 da som er et monteløp? Den eneste reelle utfordreren er 8 Alwood (10 Sean Trot er strøket) og nevnte Alwood har mer enn en gang vist at han ikke er begeistret for de siste 100 metrene. Det er derimot Bagpipe og da er er det ingenting å lure på. Bagpipe vinner V5-2 lørdag.
Rangering V5-2: A: 9 B: 8 C: 2-7-1-6-5

V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi innleder med et glitrende spilleobjekt. 5 Pave Jerkila fra springspor på strek med Vidar Hop i sulkyen. Det er bærre lekkert. Pave Jerkila hadde neppe tapt for gode Yr Sokken uten en ulykksalig galopp midt på oppløpet og har stått helt feil til i sine to siste løp. Får denne hoppa tet er hun langt mer regulerbar og galopprisikoen er da my mindre. Pave jerkila blir trolig ikke mer enn et fjerde-femtevalg og det er selvsagt svært interessant.

8 Tangen Ida holdt lenge stand fra dødens sist på Biri og så forbedret ut. Lørdag kommer garantert Kai Johansen til å smyge med underveis og hoppa har fine fartsressurser. 6 Durgrosa lanserte vi som en dristig banker sist på Leangen og hoppa gjorde et flott løp, men var uheldig med lukene underveis og kom løs for sent til å bli bedre enn andre. Lørdag er det 20 meter tillleg og litt andre forutsetninger, men Durgrosa er naturligvis seiersaktuell. Enkle 2 Lykkje Steinar blir favoritt, men denne er kun aktuell på bred gardering for oss. 7 Søyset Kaiser er som han er, og kan vinne feilfritt. Med på gardering blir også 10 Skogbryn Viktor og 11 Varann.
Rangering V5-1: A. 5 B: 8-6-7-2 C: 10-11-9-1-4-13-12-3

V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Lunefulle 5 Rappo blir tung favoritt i V75-1, men dette er og blir en lunefull krabat. Sist på Bjerke ga hesten helt opp 800 meter fra mål, men startet opp igjen litt senere og kom fint tilbake til sjette. Vi lanserte som mange kanskje husker hesten som V75-banker på Bergen travpark for seks uker siden, men da måtte hesten tross et strålende løp gi tapt for gode Sjeikens Gull. Vi setter hesten først, men garderer bredt.

Absolutt toppform er det på 3 Lykkje Svarten som gjorde et knallsterkt løp til andre bak vår spreke V75-banker Eikprins sist det var V75 på Leangen. Fulgte opp med en svært overbevisende seier i et vanlig grunnlagsløp på Leangen i sin siste start, og er svært flink til å holde farten helt inn. 12 Snonsøy Elda er en av undertegnedes favoritthester og hoppa innfridde som et vidunderlig objekt for oss 14. oktober, men lørdagens oppgave er tøff for den sterke hoppa. 13 Gylden Knut var svært positiv sist og er helt klart seiersaktuell her. Formsterke 15 Gikling Lomeo, 9 Engas Kvikk og 14 Husankongen er også klare plussvarianter i et meget flott spilleløp i V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 5 B: 3-12-13-15-9-14 C: 1-2-10-4-6-9 D: 7-11

V5-4 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
I V75-2 blir 7 Remee La Marc lørdagens aller største V75-favoritt, men jeg lanserer 8 Leonas Yannic som min favoritt. Leonas Yannic kan få tet her og det avgjør mitt valg. Per Oleg Midtfjeld varslet klare ambisjoner når jeg pratet med ham torsdag ettermiddag og for fjorten dager løste Leonas Yannic som en kule bak startbilen på Forus og hadde så nær tatt en lengde på både Hitchcock og Broadway Legs fra start. Får Leonas Yannic tet her, tror vi vinnersjansen er stor og da setter vi hesten først.

Hele spille-Norge kommer til å støtte seg på 7 Remee La Marc lørdag, fordi hesten etter manges oppfatning avsluttet så bra på Bjerke sist onsdag. Men vi skal merke oss at det feltet ikke holdt høy klasse og at Remee La Marc kun holdt farten bedre enn noen svake konkurrenter. Remee La Marc har fått svært mange tøffe løp gjennom sesongen og vi er ikke overbeviste om at formen er like bra som den var tidligere i år. Tunge baneforhold og 2600 meter er heller ikke noe pluss.

Bak denne duoen er 4 Order By Viking høyaktuell, da han trives utmerket over denne distansen. Stayere som 6 Phil De Bassieres, 11 relax Jet og 9 Muskelmann G.T. er alle aktuelle på videre gardering i et løp der det er enorm uttelling å få vekk storfavoritten Remee La Marc.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 7-4 C: 6-11-9-1-10-12-3-2 D: 5

V5-5 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Fargerike og usedvanlig hyggelige Frode Husbyn har levert en rekke topphester gjennom årene tross begrenset materiell og at han aldri har drevet i stor skala. Men det spørs om han noensinne har hatt et talent som F.X. Pips. Lørdag er det voltestart og bakspor, men foreløpig konkurrerer denne hoppa mest mot seg selv. All den tid vi bruker Bagpipe som banker i V5-spillet, kan vi "unne" oss noen garderinger i V5-spillet.

Formsterke hester som 7 Staro Gardenia, 10 Jalapeno Broline (uggent andrespor på 20 meter tillegg) og 1 Dreamline får plass på vårt største forslag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 8 B: 7-10-1 C: 15-11-5-13-12-4-2-9-14-6-3