Banker i debuten

Vi slår til med en debutant som banker på Klosterskogen i kveld. Høvåg Loke har trent strålende over lengre tid og skal vinne V5-5B for Eirik Høitomt.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Arild Topland er kjent som ekspert på unghester. Lillesand-mannen har trent frem flere topper. Granli Prinsen, Espe Jo og Espe Viktor er tre av mange som har utmerket seg i hans regi. I kveld er det debutanten 3 Høvåg Loke (V5-5B) det dreier seg om. Allerede i fjor som toåring presterte denne hesten solide treningsarbeider. Han skal kunne gå 1.33-1.34. Det bør holde i lange baner for Høvåg Loke som kjøres av den suverent mestvinnende kusken i landet, Eirik Høitomt.

Høitomt er ellers storfavoritt med 1 Pippi's Tibur i V5-2B. Vallaken imponerte sist og hadde faktisk en del krefter igjen ved målpassering. Hadde dette løpet vært med autostart hadde han holdt teten lett. Vi er litt usikre på om Brinch-traveren beholder sporet siden det handler om voltestart, men kusken treffer ni av ti ganger på volte. Pippi's Tibur er bankeraktuell.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her

Skulle han ryke er løpet straks mer åpent. 4 H.P. Speranza var solid i nederlaget sist. Treffer han starten skal favoritten muligens få noe å bryne seg på. Formen er nemlig veldig fin for Askim-hesten. 8 Caezar Endurance var god på Bjerke nest sist, mens han fulgte opp med et bra løp i V75 i Bergen forrige gang. Med rygg på favoritten burde han får en fin reise underveis. 11 Fly High Kemp er en svensk startkanon som ikke får utnyttet starthurtigheten fra bakspor. Formen skal være ok, men mye skal klaffe for värmlendingen.

I den første avdelingen er 5 Kjeltringen den beste hesten. Han brukte mye krefter sist og fikk et alt for hardt opplegg. Holdt likevel koken strålende til annen bak medsmygende Våler Best. 9 Røeds Gnisten står nydelig inne i dette løpet. Vidar Hop er tilbake i sulkyen, og den mannen får utrolig fin fart på syvåringen. 10 Trym gjør et interessant comeback. Klepaker-hesten er mer enn god nok på kapasiteten, men kan trenge løpet. Sporet er dessuten vanskelig. Likevel tør vi ikke avskrive han. 3 Ravnfaks går gode løp. Han kan ta sin tredje seier for sesongen, men behøver et smygløp for at han skal spille ut sitt fine speed i sluttfasen. 1 Eli Nova er god på sitt beste. Hoppa har nå hatt pause, men hun kan slå til direkte fra en skreddersydd utgangsposisjon.

Kvaliteten er ikke så stor på V52B og V5-3B noe som skyldes at hestene er urutinerte. Vi vinnertipper 2 Vanda Palema i V5-3B. Hoppa holdt farten fint til mål og var mye forbedret etter å ha vandret utenfor lederen sist. 7 Kendricka News har et nydelig løp. Fra springspor skal hoppa ha gode muligheter på teten. Kommer hun dit kan det gå veien. 8 Emil Wibb er veldig usikker. Kjemper garantert i toppen uten galopp. Kapasiteten er nemlig stor for Pine Chip-sønnen. 3 Go Man Go er bedre enn raden. Sammen med 1 Lass Joy og 10 Genuine Love kan han overraske.

4 Overlover (V5-3B) norgesdebuterer med strålende treningsrapporter i ryggen. Skal kunne 1.17 og bør egentlig vinne på det. Årets innsatser er lite å skrive hjem om, men han er altså mye forbedret i Per Gottlings regi. Vi garderer siden rutinen er lav. 5 All Of Me er en svenske som skal kunne hevde seg i et slikt løp. Travet 1.17 sist og virker dessuten travsikker. 3 Kahlua Bar vinner snart løp. Formen er nemlig svært stigende for den røde hoppa. 6 Racing Mercedes imponerte ikke sist, men hang ok med. Sprint er en fordel for fireåringen som er ute i rette omgivelser.

Se våre V5-forslag her.

Annonse: Her finner du flere eksperttips!