En strålende trav- og galopphelg er i emning. Den siste helgen i oktober frister blant annet med V75 på Jarlsberg med DNt's høstfinaler. Søndag er det jackpot i V75 på Solvalla der 2 697 926 SEK fordeles ekstra i premiepotten (40/20/40 for 7, 6 og 5 rette).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj på Solvalla. Fredag kveld byr Biri travbane på V65 og V4, mens fredagen avrundes med V64 Xpress fra Gävle/Kalmar med seks løp unnagjort på kun en time.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Biri, der spillestopp i V65 som (merk tiden) 18.45. Fredagen byr ikke lenger på V5-spill på de norske banene, kun V4-spill. Denne innledes i V65-3 og har spillestopp kl 19.25. Det ser forholdsvis oversiktlig ut i kveldens V65-omgang og jeg velger derfor å gå for en bankerfri løsning og tyr til dobbeltbanker i V65-5.

Seiersmaskin mot formsterk hoppe
Ingen tvil om at seiersmaskinen 4 Gomnes Faks er en motivert favoritt i V65-5/V4-3/DD-1. Etter å ha tullet seg bort med galopp to ganger på rad, var vallaken tilbake som en overlegen vinner på Biri for snaue to uker siden. Da var distansen 2100 meter, i kveld er det sprint, noe som neppe er et minus. Jeg velger likevel å doble med 2 Thale. Hoppa til Torbjørn Smedsrud har funnet en fantastisk form i det siste og er bedre enn noen gang. Går til mål alle dager i uken og kan utfordre den store favoritten. 4 Gomnes Faks og 2 Thale spilles dobbeltbanker både V65-5 og V4-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mulig dobbeltbanker også i V65-6
Vemund Madsen Drolsum og hans far Aasmund har en riktig fin hest i Calmass. Fem seire på sju starter er fasiten hittil i 2021, men han var kanskje ikke som best i seiersløpet sist på Bjerke. Blir stor favoritt i kveld, men fra sjuendespor kan de bli trafikkproblemer underveis. Kapasitetshesten 4 So Superb er en klar utfordrer og feilfritt er denne klart seiersfarlig. Jeg velger en litt uvanlig DD-variant i dag med to hester i DD-1 (Thale og Gomnes Faks) og to hester i DD-2 (So Superb og Calmass).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Steinseth har kveldens største V65-favoritt
Bjørn Steinseth har en riktin fin hest i fireårige 6 Sjøli Basse som trolig blir kveldens største V65-favoritt i V65-1. Står i innerspor på 20 meter tillegg og er motivert favoritt. Men møter noen spennende motbud og jeg synes det er verd å spekulere i favorittfall i V65-1 i kveld.

Gaveløp for favoritten
Formsterke 9 Rei Sola har en meget fin oppgave foran seg i V65-2, men hun er ingen utpreget vinnerhest denne dama. Kun en seier på 13 starter og hun svek som 1,2 oddser tredje sist. Møter svært billig motstand i V65-2 og er uten tvil et bankeralternativ. Treårige 10 Teddy Best får opp Eirik Høitomt som kusk i kveld og er den jeg setter nærmest.

Østre med klart objekt i V65-3
Ingen tvil om at det er 8 Emily Salt som er "spillet" i V65-3. Fireårshoppa til Ole Johan Østre leverte en strålende opphenting til fjerde på Biri forrige fredag og skikker hun seg i kveld, skal det være gode sjanser for karrierens første seier. Blir neppe favoritt i løpet, men er et soleklart førstevalg for meg i V65-3/V4-1.

Fire hester gjør opp i V65-4
Ingen tvil om at 1 Fantasio de Cuy er den beste hesten i V65-4. Erik Skaugs tøffe franskmann innfridde som Rolf Lerums herlige V65-banker på Biri for en måned siden og sørget for ellevill V65-fest for Lerum på Biri den dagen. Galopperte seg bort direkte på Momarken forrige lørdag. Førstespor på Biri er ikke optimalt og jeg tar derfor med 3 Empereur, 2 Jane B.R. og 4 Yarrah Classic som garderinger på samtlige V65 og V4-forslag.