Vi er vel igang med 2021 og årets første fulle uke byr på en rekke høydepunktet. Lørdag er det Jarlsberg som er vertskap for den norske V75-omgangen, men allerede tirsdag er Bjerke i gang med årets første V75-omgang i Norge. Onsdag er det som kjent V86 fra Sverige, Åby og Solvalla er banene denne uken. Søndag er det jackpot både i V75 fra Bollnäs (3 722 555 SEK ekstra i premiepotten og søndag kveld er det stor V65-jackpotSørlandets travpark med hele 626 308 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi den tid skal vi gjennom en innholdsrik mandag som byr på trav fra både Danmark, Norge og Sverige. Ålborg er først ute med V4-lunsj, mens Leangen byr på både internasjonal V65 og V5. Til sist venter en flott V64-omgang fra Färjestad.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Leangen, der det er internasjonalt spill til både V65 og V5. Det er kun sju løp på Leangen i kveld og flere av løpene er også ganske tynne. V65 har som vanlig spillestopp kl 18.55, men med kun sju løp på programmet innledes V5-spillet allerede i V65-3 i kveld og har derfor spillestopp kl 19.45. V65-spillet ser forholdsvis overkommelig ut, og jeg velger derfor å spille uten banker i kveld og går tynt både i V65-1 og V65-2.

Seiersmaskinen er best igjen?
I V65-1 stiller det kun seks hester til start og 4 Bestbyarsenal og 5 The Last Ticket er de to klare forgrunnsfigurene. De hadde også et herlig nappetak sist mandag. Da kjørte Bestbyarsenal seg tidlig til tet og vant enkelt, mens en tapper 5 The Last Ticket ble dog toer fra dødens. I kveld står begge på 20 meter tillegg og det vil bli et litt annet løp. Jeg synes disse to skiller seg klart ut, men tar med 1 Chef Superb på de to største V65-forslagene. Blekkan-traveren var klart slått av begge sist mandag, men står 20 meter foran i kveld og kan kanskje utfordre favorittduoen, dersom han hever seg litt fra forrige mandag.

To hester skal gjøre opp
V65-2 byr på kun fem hester bak startbilen og to hester skiller seg klart ut. I og med at distansen er 2100 meter setter jeg 5 Florentin først. Ledet et billig løp rundt om i seiersløpet for 14 dager siden og har en passende oppgave foran seg også i kveld. 4 Fit for Fortissimo dundret unna i tet sist, men klarte ikke å holde unna mot mål. 2100 meter er stadig et minus for denne kapable hoppa, men motstanden er så billig i kveld, at det likevel kan bli seier. Uansett blir det dobbeltbanker for meg i V65-2.

Dalen har favoritten også i V65-3/V5-1
Dag-Sveinung Dalen har flere flotte vinnersjanser i kveld og 5 Florentin er en av dem i V65-2. I V65-3 setter han seg igjen opp bak formsterke 3 Stensvik Lars. Vallaken ledet hele veien forrige mandag og tok sin andre seier i 2020. Skal ha en ypperlig sjanse også i kveld, men kan være litt smålur i sluttfasen og jeg nøyer meg derfor med å sette hesten klart først på rangeringen i V65-3/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Uoversiktlig i V65-4/V5-2
Kaldblodshester i lavt grunnlag setter hverandre stevne i V65-4/V5-2. Løpet er ved første øyekast uoversiktlig, men jeg står på fem hester på samtlige forslag. 10 Skjegge Rosa er nok best på kapasitet og lykkes formkusk Veronika Bugge med å få denne feilfritt rundt, skal det være gode muligheter for karrierens første seier i den fjerde starten.

Mjøen sitter på nøkkelen
Bra klasse er det på V65-5/V5-3/DD-1 der jeg ser fire vinnerkandidater. 3 Kiss Me gjorde et meget solid løp forrige mandag og var ikke langt bak vinneren Take It Easy over mål da. Da var distansen 2140 meter, i kveld er det sprint. Det er normalt hoppas klart beste distanse. Kiss Me er i tillegg meget kvikk i vei, så får vi som Thomas Mjøen tester henne i tet, eller velger ryggløp om han kommer seg foran. Min knepne favoritt i et fint løp.

Electron tilbake som en vinner?
Den antatte storfavoritten 10 Tearsofthesun er strøket i V65-6/DD-2 og dermed åpner dette løpet seg opp. Min klare ide heter 6 Electron. Hoppa som trenes av Bjørn Garberg radet opp seire i 2019, men på 12 starter i 2020 ble det ingen seire. Spurtet flott til andre etter sen åpning forrige mandag og har vist klart oppadgående form i det siste. Jeg tror på seier i kveld og velger å bruke 6 Electron som min DD-banker på Leangen i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.