Bedre enn noensinne

Foto: Hesteguiden.com

Svein Ove Wassberg har hatt en fenomenal start på 2013 og torsdag venter det nye seire på Bergen travpark.

Det er bare å konstatere at Eksperten ble en voldsom vitamininnspøytning for Norsk Rikstoto. Skal vi basere oss på salget på åpningsdagen onsdag, blir dette en voldsom suksess for Rikstoto og de kommisjonærene som har blitt invitert med fra starten av.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag.

Torsdag er det full rulle igjen. Vi starter med lunsjtrav langt nord i Sverige fra Umeå og fortsetter med lunsjtrav fra Drammen. Til kvelden overtar Bergen travpark med eobbel V5, mens Ørebro byr på en heidundrende jackpotomgang i V65-spillet der over 1,4 millioner kroner ekstra ligger i sekserpotten.

Vi har som vanlig hatt en grundig gjennomgang med Svein Ove Wassberg før torsdagens doble V5-omgang på Bergen travpark og Svein Ove har bra vinnersjanse i fem av de åtte V5-løpene. Han blir vår bankerkusk i både V5A og V5B-spillet, men med to forskjellige hester.

Innleveringsfrister Bergen travpark
V5A kl 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tet og demping?
I V5A-spillet tror Svein Ove på svært god tetsjanse med formsterke 3 Clint Greenwood, og Svein Ove var rimelig sikker på at han klarer å svare ut 4 Super Brown ned startsiden. Og vel i tet øker naturligvis vinnersjansene. Wassberg-stallens nykommer 8 Rolls Royce er en riktig fin hest, men ikke mer enn middels fra start. Med Bergen Travparks og en av Norges beste kusker vel i tet, blir det ikke lett for pappa Ove å ta ned Clint Greenwood da. Det er svak motstand i dette feltet og det er vanskelig å se Clint Greenwood tape dette løpet da. Vi smeller til og bankerspiller Clint Greenwood i V5-2A.
Rangering V5-2A: 3 B: 8-9-4 C: 1-2-7-10-6-5 D: 11-12

Bedre enn noengang
All den tid det lukter startgalopp lang vei for 6 Sophus K.G. i V5-5A/V5-2B, er vi nødt til å spille 11 Selenason i dette løpet. Vi bankerspilte hesten også nest sist, men da var hesten lat og uinspirert underveis og måtte gi seg litt fra tet. Mot bedre motstand var hesten tilbake som en vinner sist torsdag og gjorde trolig sitt beste løp i karrieren. Bakspor betyr trolig svært lite, da det det er stor kvalitetsforskjell på hestene i dette løpet. Sjettespor bak bilen på en rask sprint, er svært ugunstig for 6 Sophus K.G. og hvem skal da holde unna for 11 Selenason? Vi bankerspiller i B-spillet, men tar oss med noen garderinger i A-spillet.

Starter da naturligvis med 6 Sophus K.G., for ikke å skjemme oss ut. Tar også med oss sprintglade, men formløse 5 Kor Faksa som tar den lange turen fra Telemark denne torsdagen. 10 Fakseflya var ursvak sist, men slik kan hopper være fra tid til annen. I tillegg betaler vi for jevne og stabile 3 Tojo Prinsen og fartsfylte 8 Espeset Oda.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 11 B: 6-5-10 C: 3-8-4-12-9 D: 2-1-7

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det biter ikke veldig bra for Åsbjørn Tengsareid for tiden og også 7 Priority Photo opptrer ujevnt. På sitt beste er han trolig god nok til å vinne fra dødens. Klar seierskandidat. Nå som John Paul's Legacy er strøket er det selvsagt topp vinnersjanse, men vi betaler også for nykommeren 4 Yankee Challenge som er havnet i trening hos formtrener Gaute Lura. Svein Ove Wassberg har foreløpig ikke testet hesten, men vallaken har naturligvis møtt tøffere hester i Sverige. To hester er bortimot heldekk i V5-1A.
Rangering V5-1A: 7 B: 4 C: 6-1-2-9-10 D: 8-3

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Sist torsdag så lanserte vi 2 Company Ås som et strålende førstevalg mot storfavoritten og 1,6-oddseren F.P. Asset. Også denne torsdagen er forutsetningene flotte for tiåringen, men her er Svein Ove Wassberg byttet ut med unge Caroline L.B. Morken. Det er fordi dette er et ungdomsløp. Hadde vi vært helt sikre på at Company Ås kommer seg foran, hadde vi bankerspilt.

Men men offensive Herman Tvedt bak startraske 6 Be My Hero er vi ikke sikre og unge Tvedt er ikke alltid like taktisk god. Dermed må vi gardere og setter inn 7 Olivia Sund som andrevalg. Hoppa avsluttet gnistrende fra køen sist torsdag, og er denne dama på skuddhold ut mot oppløpet, har hun en giftig finish.

12 Yankee's Wish er kanskje ikke helt i toppform, men motstanden er skral og kusken er best i feltet (Kristine Kvasnes). 6 Be My Hero kan vinne dersom Herman får sitte foran og dirigere, men dette er ingen stjerne. Halvskummelt løp dette, men vi synes denne kvartetten skiller seg litt ut.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 7-12-6 C: 3-11-4-1-9-10 D: 8

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det er vanskelig å ikke sette 9 H.G. Jerv først i dette løpet. Nå var det riktignok svært gode baneforhold på Forus i seiersløpet der for fjorten dager siden, men H.G. Jerv overbeviste den dagen. Hadde dog trolig tapt for Edda Jerka om ikke denne hadde galoppert, og vi synes hesten blir i overkant stor favoritt i kveld.

3 Lyngens Friskus er garantert med i seierskampen om han holder seg på beina. Gjorde kanskje karrierebeste i seiersløpet sist og matcher helt sikkert H.G. Jerv på fart. 1 Søndre Jerkeld er under flott utvikling og kan lede dette veldig lenge. Er nok moden for ytterligere rekordforbedring. 10 Haukeli Hildur har fungert brukbart i trening, men var meget svak i sitt siste løp før pausen og holder usikker form etter noen måneders pause.

11 Jorfax holder koken, men er trolig avhengig av at noen av forhåndsfavorittene roter seg bort for å vinne. 2 Ulljerven står tilsynelatende fint til på strek, men møter bra konkurrenter nå. Vinneren skal være fanget på disse.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 3-1-10-11 C: 2-12-4-6-7 D: 5-13-8-14

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det ser ut som et klart tohesters-oppgjør her i V5-3B og begge kommer fra Tom Ergas kvalitetsfylte stall. 3 Erga Odin var rett og slett overdådig i seiersløpet på Forus sist og hadde ingen problemer med å holde unna for en smygkjørt Røster. Tiden var knallsterk, men vi tror også hesten er klart best på sprint. Må nesten settes først.

Utfordres dog kraftig av stallkompisen 6 Kleppe Manden som får Svein Ove Wassberg som kusk. Det betyr mye og Svein Ove gledet seg til dette oppsittet. En feilfri Kleppe Manden er helt sikkert god nok til å utfordre Erga Odin over 2100 meter. Vi har svært vondt for å se andre vinnerkandidater i dette løpet og spiller to hester på alle kupongforslag.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 6 C: 5-4-1-2 D: 8-7

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Flott oppgave for 2 Alm Tarita i dette hoppeløpet og ny favoritt fra Tom Erga. Med kun fire strekhester (der de tre andre garantert vil ha ryggen til Alm Tarita) ligger det meste til rette for tidlig tetkjenning for denn formsterke hoppa, om hun tramper feilfritt fra start.

7 Schuvablessa er Øyvind Austevolls valg i løpet (kunne også kjørt 14 Steggsjura). Det kan bety to ting. Enten at Steggsjura ikke har vist noe i trening, eller at Øyvind tror mest på Schuvablessa. Uansett har Schuvablessa et flott løp på papiret her. 10 Førlands Blesa er helt avhengig av smygløp for å komme til sin rett og det vet naturligvis Svein Ove Wassberg. Oppgaven ser fin ut på papiret.

4 Frøken Fakse holder fortsatt fin form og ikke helt utenkbart at Claus Olsen kan vinne dette. 14 Steggsjura står tøft inne i løpet og formen er fortsatt høyst uviss. 3 Sergodtut står fint til og hvis noen av forgrunnsfigurene roter seg bort, kan hun kanskje vinne.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 7-10-4-14-3 C: 5-1-9-8-12-11-13 D: 6

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vi må by på et herlig spilledrag her i V5B-finalen. 6 W.J. Anker Nor er rask i vei og varslet form nest sist. Sist forsvant hoppa rett ut til høyre. Hoppa er meget kjapp i vei og sprint passer utmerket. Får neppe tet fra 1 B.B.S. Bigbeauty, men kan få lederryggen og da kan fireårshoppa lure hele gjengen.

3 The Sorceress var langtfra like fin i seiersløpet sist torsdag, som torsdagen før. Går nå sitt tredje løp på fjorten dager og vi er slett ikke overbevist om at favoritten vinner dette løpet. 1 B.B.S. Bigbeauty kom seg meget overraskende avgårde fra det trange fjerdesporet i volta sist torsdag, men fikk maks som fjerde da. Sprint passer mye bedre og ikke utenkelig at magnus Søderstrøm kan spore dette hele veien med den tetglade hoppa. 4 Best Of Boszorg satt sist runden fra mål sist torsdag, men var treer i mål etter en sensajonelt sterk sisterunde. Må passes på det løpet.

9 Amiral Godiva kan være hoppa som sitter i lederryggen på B.B.S. Bigbeauty her og da er hoppa skummel, selv om formen er på det jevne. 10 Quitero Santana var solid fra dødens i Drammen i sin siste start og klaffer det noenlunde fra bakspor, kan det gå. Veldig skummelt løp dette og heldekk kan faktisk være løsningen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 6 B: 3-1-4-9-10 C: 12-7-2-11-5-8