Bergen byr på lunsj

Foto: Hesteguiden.com

Vestlandets hovedstad er lunsjvert for travløpene tirsdag og bankeren er soleklar. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny tirsdag :
Trav Momarken: Spill aldri på kreditt
Trav Forus: Vi tror på favorittfall
Oddstips 1: Villa gjør jobben

Oddstips: 2: En real oddsbong

Superpotter: Det er voldsomme jackpoter i Viking Lotto og V75 denne uken

Det er altså Bergen travpark som er sjelden lunsjvert denne tirsdagen og løpene ser rimelig oversiktlige ut. Det er ihvertfall ikke lett å se hvordan meget formsterke 3 Ønas William skal tape i V5-finalen. Den sjuårige Gidde Palema-sønnen til Lars Tore Hauge har utviklet seg voldsomt de siste månedene og leverer det ene toppløpet etter det andre. Råsterk fra dødens både fjerde sist, tredje sist og sist på Forus og holdt koken flott fra tillegg i finalen av Vestlandsløpet nest sist.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

Ønas William tåler å bli brukt underveis, han er tøff og formen er uforandret fin. Motstanden tirsdag er så svak, at hesten må være syk for å tape dette. Vi spekulerer ikke, for bak Ønas William er det vidåpent og vi er sjeldent sikre på at Lars Tore Hauge loser Ønas William inn til årets femte triumf til glede for eieren Ståle Dyngeland fra Fana.
Rangering V5-5: A: 3 B: 9-7 C: 6-1-10-2-4-8 D: 11-5

V5-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Klar favoritt for oss blir 4 Skaffer Elden som viste overlydsfart mellom galoppene sist. Uten den siste galoppen (galopperte også fra start) i den siste svingen hadde Skaffer Elden vært på trippelen. Fireåringen er under kraftig utvikling og skal ha et svært god bud på seieren her, men er fortsatt svært usikker og garderinger må til.

2 Steggsjura matcher nok vår favoritt på kapasitet, men er enda mer usikker på beina. Holdt seg til travet både tredje sist og nest sist og da ble det seier i begge de løpene. Sist var det tilbake til gamle galoppsynder og bilstart (som hoppa aldri har gjort før) er enda et usikkerhetsmoment. 9 Unik er mer stabil på beina enn våre to favoritter, men kanskje ikke den største fighteren nedover oppløpet. Holdt bra sist, og kan sitte der om favorittene roter seg bort.

12 Dag Viktoria strakk ikke til i Hoppederby-kvalifisering til tross for er perfekt løp underveis. Enklere motstand her og speeder fort med gode rygger underveis. Vi synes vel disse fire skiller seg ut. 11 Alsaker Torres var bra tidsmessig sist, men det var i et kvalifiseringsløp til Kriteriet. Litt vanskelig å plassere inn i dette løpet, hesten har stort sett gått treårsløp tidligere fra lange tillegg.
Rangering V5-1: A: 4 B: 2-9-12 C: 11-5-7-6-8-1 D: 3-10

Annonse: Grøstad/Lerum med fullklaff i Drammen mandag og 42 530 kroner innspilt

V5-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Fine forutsetninger for 3 Bottolf dette. Hesten trives klart best i tet, og tredje sist (i sin debut for Lars Tore Hauge) sporet hesten hele veien og vant kontrollert. Kjemper ikke like godt bakfra og således er tirsdagens oppgave tilnærmet perfekt. Var imidlertid ikke som best sist (stummet en del mot mål da) og vi er slett ikke sikre på at hesten vinner selv om teten inntas. Han viste ikke det beste fighterinnstinktet i Trondheim tidligere heller (hans gamle hjemmebane) og de to siste løpene har gitt litt assosisjoner til det.

7 Kandidaten leverte et strålende løp sist, til tross for tungt avansement via sporene i sisterunden. Kjempet helhjertet til mål da og ble belønnet med en velfortjent seier. Prestasjonen var så bra at vi ikke utelukker at Kandidaten kan ta ned Bottolf fra dødens. 4 Lomepia er i en viss fremgang, men virker å være avhengig av å få det servert i det lengste nå om dagene da speeden ebbet litt ut både nest sist og sist. Overkommelig motstand dette og Lomepia kan ta årets første seier i det tiende forsøket.

9 Haukeli Nora var sjanseløs mot Kandidaten sist til tross for perfekt åpning på oppløpet. Også denne dama må ha det servert i det lengste for å yte maks. Spormessig står hun ålreit til her. 11 Gil Rau Jo har varslet form den siste tiden, og var meget solid treer tredje sist. Nå skal Harry Søfteland prøve seg i vognen og vi betaler for Øystese-hesten.
Rangering V5-2: A: 3 B: 7-4-9 C: 11-1-2-10-5-8 D: 6

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er vanskelig å ikke sette favoritten 3 Te Quiero Bonita først i dette løpet. Tvedt-traveren har imponert i to strake seiersløp etter langvarig fravær og det virker til å være mye å gå på. Det er dog en viss galopprisiko og bilstart kan være et usikkerhetsmoment. Skulle galoppen unngås, må det være en meget bra vinnersjanse for fireåringen.

5 Little Samo er det klare motbudet, hoppa har avsluttet flott til andreplass to ganger på rappen og møter betydelig enklere selskap denne gangen (hvis vi ser bort fra favoritten). Skal sees med fin vinnersjanse her. 8 Son Of Preacherman var ursvak nest sist, men kraftig forbedret igjen sist. Fireåringen er grunnkapabel og skal være aktuell her. 2 One Hot Lady gjorde et strålende løp til tredjeplass tredje sist etter startgalopp og kom også fint tilbake etter galopp sist. Feilfritt er det ikke utenkelig at hoppa vinner dette.
Rangering V5-3: A: 3 B: 5-8-2 C: 4-7-9-1-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-4 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
To hester skiller seg klart ut i den fjerde avdelingen og 6 Willyne sitter utvilsomt på de beste kortene. Galopperte muligens i seierskampen på Forus forrige tirsdag (galopperte da han fikk åpning fra lederryggen på Kap Viktoria midt på oppløpet) og bekreftet igjen toppform. Måtte strekke våpen for meget kapable Sagina (som vant fra dødens, Willyne satt i tet) i et V75-løp på Bergen travpark for halvannen uke siden. Her blir det trolig tidlig tet og årets sjuende seier er helt klart innen rekkevidde.

11 Ulfaks var meget bra nest sist etter et par skuffende løp. Vi bankerspilte derfor hesten sist, men fra tillleg ble det fryktelig mye plunder på veien og Ulfaks ble hengende i tredjespor de første 1500 metrene. Det mislikte hesten og han nøyde seg med å holde farten til mål. Med litt bedre klaff underveis her, kan han utfordre favoritten. To hester gjør normalt opp om seieren her, men vi har råd til noen ytterligere garderinger.

1 Spiklinja fikk melkesyre sist i V75 fra tillegg. Førstespor bak bilen nå og kan være skummel derfra. 10 Trø Stilig er heller ikke hesten som skal gjøre for mye selv. Stod feil til på tillegg på torsdag i Bergen, nå er oppgaven bedre.
Rangering V5-4: A: 6 B: 11 C: 1-10-12-9-4-3-2 D: 8-5-7