Vi nærmer oss ukens aller største høydepunkt. Lørdag er det klart for V75-finaler på Bjerke med herlig sport og Gulljackpot i V75.

Men før vi kommer dit skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj på Solvalla og for tredje dag på rad er det jackpot i den norske V65-omgangen. Drøye 400 000 kr ligger ekstra i sekserpotten på Biri. I Sverige er det er det også jackpot i kveld. Hele 1 631 489 SEK venter ekstra i sekserpotten i kveldens V64-omgang på Romme.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men i denne artikkelen skal det handle om Biri. Her er det altså jackpot og hele 412 093 kr ekstra i sekserpotten. Det er ingen enkel omgang. Fredag ettermiddag ble nestfavoritten 10 Martinique Decoy strøket i V65-4/V5-1, og dermed er det all-inn på Gentletron i V65 og V5.

Høitomt med beste bankerbudet
Kapasitetstraveren 4 Gentletron har en passende oppgave foran seg i V65-4/V5-1. Han innledet karrieren med to strake seire og gikk deretter sitt tredje løp i Rättvik. Der travet hesten i dødens store deler av løpet og trakk seg mot mål. Kom så ut på Biri for to uker siden. Galopperte da under angrep på siste bortre og tapte mye. Det er galopprisiko for denne fireåringen, men holder han seg på beina, tror jeg det er en vinner. Jeg bankerspiller 4 Gentletron på samtlige V65 og V5-forslag i og med at nestfavoritten 10 Martinique Decoy er strøket.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Eldorado kan vinne igjen
Seiersmaskinen 1 Eldorado Gracieux har startet to ganger i monte og vunnet begge. Den franskfødte vallaken til Bengt og Erik Solberg i Holmestrand har vært et eventyr siden hesten kom i deres regi i fjor. Han vant sju løp og tok to andreplasser på ni starter i 2019 og avsluttet fjoråret med en overlegen V75-seier på Momarken i romjula. Årsdebuterte ikke før 30. november på Klosterskogen i et monteløp. Stod da flott til på strek og vallaken fungerte like bra i monte. Ledet hele veien og gjentok suksessen på Momarken en drøy uke senere. Fredag er det litt opp til bevis. Skal da ut på likestart mot montespesialisten 7 Match Queen og gode 5 Rossini Diamant. De tre hestene må være et meget solid lås i V65-1.

Løp i kroppen - vinner nå?
Det var ikke det helt rette trykket i 2 Løset Teddy i V75-løpet på Bjerke forrige tirsdag. Vallaken var ganske klar spillefavoritt i det løpet, men klarte ikke å være med helt inn og måtte nøye seg med 4. plass. Det var første løpet på to måneder og motstanden er knapt noe tøffere fredag. Er en motivert favoritt i V65-2.

Bokstavene florerer i V65-3
Lavgrunnlags for varmblodshester i V65-3 og her er det mange hester med mye bokstaver i programraden. Ferske 5 A Fair Friend har galoppert seg bort i begge sine to første starter for sin trener Morten A. Pedersen. Fredag setter dyktige Åsbjørn Tengsareid seg opp i sulkyen og treåringen står spennende til på strek. Min ide i et krysskrevende løp.

Harald er objektet
Fint spilleløp venter i V65-5/V5-2/DD-1 der 10 Dæmro Kjempen blir ganske klar spillefavoritt. Imponerte vel ikke allverden i seiersløpet sist på Momarken og må nok opp ett hakk for å vinne dette løpet. Lunefulle 3 Harald har vist form i det siste og står spennende i tredjespor bak bilen. Er hesten på rett humør, må han ha en god vinnersjanse her.

En vinner fra tet?
Det som kjent vinklet vinge på Biri og dermed er førstesporet bak bilen litt sjanseartet. Jeg har likevel en klar feeling for at Dag-Sveinung Dalen makter å forsvare sitt innerspor med 1 Radagast Ammik. Forsvant direkte i galopp i V75-løpet på Forus sist, men vant svært enkelt etter ledelse hele veien på Sørlandets travpark nest sist. Mitt klare objekt i V65-6/DD-2 og i DD-spillet bankerspiller jeg 1 Radagast Ammik.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.