Gå til sidens hovedinnhold

Bjerke byr på en strålende V75-omgang

Det er tirsdag og klart for en ny flott V75-omgang på Bjerke.

En ny herlig travuke vel i gang og denne uken er spesiell. For første gang er det med norsk bane i V86 og onsdag kveld er det Bjerke som sammen med Solvalla er vertskap. Bjerke er også i gang tirsdag kveld, da med V75. Lørdag er det Forus som er vertskap for V75-løpene her hjemme.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om tirsdagens V75-omgang på Bjerke. En eventuelle alenevinner i kveld får 3 mill ekstra og kan altså henter ut ca 4 mill. Spillestopp er som vanlig kl 19.00. Det er flere gode bankerkandidater, jeg valgte tilslutt min hovedbanker i V75-2.

Hamre innfrir med favoritten?
Det handler som så mange ganger før når det er snakk om V75, en hest fra Frode Hamres stall. 3 Sofies Case har vunnet sportrekningen i V75-2 og mye tyder på at den flotte femårshoppa til Frode Hamre sitter tidlig i tet. Måtte fire fra tet nest sist mot en fantastisk opplagt Almond Paste, men slike hester er ikke med i tirsdagens løp. Gjorde en bunnsolid siste 500 meter sist, men rakk ikke helt frem til vinneren Indiana Fortuna. Tetvant i V75 både fjerde sist og tredje sist. Frode Hamre er normalt treffsikker med sine favoritter og 3 Sofies Case blir min hovedbanker onsdag.
Rangering V75-2: A: 3 B: 4-2 C: 6-1-5-7-8

Du ser alle tirsdagens V75-løp på Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45.

Tyrifaksen tar sin fjerde strake?
Jeg var lenge inne på å spille med to bankere i kveldens omgang. Ekstremt formsterke 3 Tyrifaksen har vært formidabel i sine siste seiersløp og står med tre strake seire. Fra tredjespor er garantert Ole-Christian Kjenner på tidlig tetjakt her i V75-3 og da blir han lei å fange. Sprint er kanskje også hestens beste distanse og han landet på kruttsterke 24.0 i sitt siste seiersløp. Jeg bankerspiller 3 Tyrifaksen på de to minste V75-forslagene.

Raaum er ikke sjanseløs
Men han støter på en svært så formsterk konkurrent. 8 Gomnes Faks har vunnet seks av sine sju siste løp, den eneste missen kom i et V75-løp på Leangen der hesten galopperte seg bort fra start. Fra åttendespor blir det ikke enkelt å slå 3 Tyrifaksen, men han er så bra Gomnes Faks at det ikke er helt utenkelig at han klarer og jeg tar med 8 Gomnes Faks på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-3: A: 3 B: 8 C: 5-2-4-7-9-6-1

V75-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Seiersmaskinen 1 Eldorado Graciuex hadde ikke startet på bortimot ett år, før han debuterte i monte på Klosterskogen 30. november i fjor. Det endte med enkel seier. Fulgte opp med to seire i desember og blir stor favoritt i V75-1, forståelig nok. Står flott til på strek og vil garantert lede løpet i det lengste.

For meg er det et klart motbud, og det er 6 Longcat Hanover. Også denne montedebuterte på Klosterskogen 30. november. Da galopperte Hamre-traveren fra start, men kom strålende tilbake til andre bak Eldorado Graciuex. Stod da på 40 meter tillegg, i kveld er det kun 20 meter tillegg. Longcat Hanover har startet en gang i monte etter løpet på Klosterskogen, det endte med overlegen seier på Forus. Helene Kolle er landets overlegent beste monterytter og Longcat Hanover tas med på samtlige V75-forslag.

Det er også en del spill på 9 Etosha Boko som gjør sin første montestart i regi Kristine Kvasnes og 4 Rossini Diamant (står 20 meter dårligere til kontra Eldorado Gracieux fra løpet på Biri 18/12). Jeg tror uansett ikke de rår på min favorittduo.
Rangering V75-1: A: 1 B: 6 C: 9-4-3-2-8-7-5

V75-4/V5-1 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
En feilfri 7 Rappoda er normalt helt overlegen sine konkurrenter i V75-4/V5-1. Men galopprisikoen er skyhøy og hun har galoppert seg bort i tre av sine fire siste løp. Kom riktignok sterkt tilbake til femteplass i årets første start på 1. nyttårsdag på Jarlsberg, men vinner neppe dette løpet med galopp. Motivert favoritt er hun uansett.

Jeg velger å ta med sju hester på gardering. 2 Goroso Lusianna står spennende til på strek og har vist solid form i det siste. Havnet i dårlige rygger i sisterunden sist, i kveld står hoppa flott til på strek. 3 Motvind står også fordelaktig til på strek. Har falt tilbake til gamle galoppsynder i sine to siste løp, men kanskje er galopprisikoen mindre fra strek. 14 Fux Deluxe blir mye spilt ettersom hun står med to strake seire. Men bakspor på 20 meter tillegg trekker ned og jeg setter henne ned som fjerdevalg. 12 Stjerna Mi var svak nest sist, men veldig forbedret igjen sist og ikke langt bak gode Nelson Sandra i mål. En lignende prestasjon her, borger for en plassering i toppen.

4 Frøken Vilja blir svært lite spilt, men står fint til på strek og kan være tethesten i løpet. Se opp. 8 Alm Tekna galopperte seg bort i sisterunden sist, men var solid toer nest sist. 5 Jelina gjorde sin første start på sju måneder på Momarken i romjula. Da i ny regi. Galopperte tidlig da, men kom fint tilbake til 6. plass. Det blir min siste garderingshest i V75-4.
V75-4/V5-1: A: 7 B: 2-3-14-12-4-8-5-1-10-6-13-11-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et vrient lavgrunnlagsløp for kaldblodshester, jeg velger å markere for seks hester på samtlige V75-forslag.

8 Alta Leo blir min småfrekke favoritt. Fireåringen som trenes av Marius Høitomt og kuskes av Eirik Høitomt, har vist flott utvikling i sine to siste løp. Vant på flott vis på Klosterskogen nest sist, og var fortsatt pigg når galoppen kom 600 meter fra mål i årsdebuten på Jarlsberg første nyttårsdag. Selv fra 20 meter tillegg, synes jeg Galileo-sønnen har en passende oppgave foran seg i kveld. 2 Drivlomen fungerte flott i sin løpsdebut og vant lett da. Har ikke fungert i sine to neste starter, men blir likevel forholdsvis klar favoritt. Garderingshest.

6 Brenne Bella har vært på trippelen i samtlige tre starter hittil, men ikke vunnet. Holdt koken bra fra dødens sist og skal duge bra her. 9 Valle Freda vant enkelt fra tet sist og er under utvikling. Litt andre forutsetninger i kveld med 20 meter tillegg, men hører hjemme på gardering. 10 Navaras Bjørn er kanskje hesten med størst kapasitet i løpet, men han har ikke vært som best i sine siste løp. Var uansett forbedret sist, men hadde nok tapt for TK Lars og Børke Loke når galoppen kom midt på oppløpet. 5 Bjørnli Balto har fortsatt ikke travet feilfritt, men fireårsvallaken til Anders Lundstrøm Wolden har kapasitet for å blande seg inn i seierskampen og blir min sjette og siste hest på V75-forslagene i V75-5.
Rangering V75-5/V5-2: A: 8 B: 2-6-9-10-5 C: 7-1-4-3-11-12

V75-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester - 2100 meter autostart.
Ingen tvil om at 3 Comtessa Du Chagny er en riktig favoritt i V75-6. Fireårshoppa til Anders Lundstrøm Wolden var meget sterk toer i et V75-løp på Momarken i romjula. Måtte trave i dødens i det løpet, knakk ledende Rare Glide, men kunne ikke svare stallkompisen Admiral Club mot mål. Er dessverre ikke blant de aller raskeste fra start, og det kan bli dødens også her og derfor velger jeg bred gardering. Men i DD-spillet velger jeg å bankerspille 3 Comtessa Du Chagny.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

4 Gentletron er tetfavoritten og andrevalget. Gjorde sin plikt i seiersløpet sist på Biri, men møtte ingenting av motstand den dagen. Før Høitomt dempe litt i tet, kan vallaken holde unna. 7 Drogba Division var ikke like fin i seiersløpet sist, som nest sist og må nok heve seg fra det løpet om han skal vinne her. Er hesten like bra som nest sist, kan det gå. 10 Evita Skovsende gjorde en flott norgesdebut på Momarken tredje nyttårsdag og speedet inn til enkel seier. Klart skjerpet motstand i kveld, men hører hjemme på gardering.

6 Quality Princess gjorde flere fine løp i treårssesongen, men vant ikke løp. Tre andreplasser ble det og hoppa viste prov på bra kapasitet. Skulle de mest betrodde rote seg bort eller være litt under pari, kan karrierens første seier komme i kveld. 5 Orlando Star blir endel spilt, men har ikke imponert i sine tre siste løp og får stå på venteliste i kveld.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 3 B: 4-7-10-6 C: 5-9-2-12-1-11-8

V75-7/V5-4/DD-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
To hester skiller seg ganske klart ut i V75-7 og på tre av fire V75-forslag, står jeg på favorittduoen.

Jeg setter favoritten 5 Battimo først. Hesten er kastrert siden det siste løpet og gjør sin første start på to måneder. Imponerte i seiersløpet nest sist, men skuffet kanskje litt i sin start ved å få maks som tredje. Er både sterk og speedig og skal gjøre opp om seieren her. 6 Kolbu Kæsj tok en meget imponerende seier i en av V75-finalene på Bjerke like før jul. Fikk 100 000 kr for den seieren, men motstanden var minst like tøff i den finalen. Vallaken er litt variabel i prestasjonsnivået, men toppnivået er høyt.

På det største V75-forslaget tar jeg med ytterligere to hester og ingen av dem blir særlig mye spilt. 4 Smedtulla havnet i dødens på Finnskog Sjefen i sitt siste løp og holdt koken flott der, selv om han endte uten premie. Er klart bedre enn raden og et lite felt trekker opp. 1 Anima har form og skulle det klaffe maksimalt, kan Anima kanskje ta sin første seier siden 23. september 2018.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 5 B: 6-4-1 C: 8-2-7-3

Kommentarer til denne saken