Bjerke byr på helaften

Foto: hesteguiden.com

Med 15 løp på menyen blir det en lang kveld på Bjerke mandag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny mandag:
Lunsjtrav Leangen: En super lunsj

Oddstips: Vi satser svensk igjen

Bjerke travbane byr på tre dager med trav når det skal kjøres kvalifiseringer til Norsk Travkriterium (åpen klasse og hoppeavdeling) og kvalifiseringer til Norsk Travderby (åpen klasse og hoppeavdeling) mandag, tirsdag og onsdag. Erfaringsmessig blir det mange favorittseire i disse kvalifiseringsløpene og spesielt mandag ser det svært oversiktlig ut når vi skal gjennom to V5-spill. Det er heldigvis to helt separate spill, og ti løp som skal vurderes.

I V5A-spillet står bankerkandidatene i kø og vi er nesten nødt til å spille samlebonger. Det er ikke lett å se hvordan 3 My Happinness E.P skal tape V5-1A og heller ikke lett å se hvordan 3 Grude Jenta skal tape i V5-5A. I V5B-spillet spiller vi derimot ikke samlebonger, selv om bankeren er soleklar (Tekno Odin). Omtale og analyse av V5B finner du lenger nede i artikkelen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Favoritt til finaleseieren
Bo Westergaars flotte Credit Winner-hoppe 3 My Happinnes E.P var overlegen vinner av Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling for en drøy måned siden og prøvde seg også i NM for varmblodshopper noen uker senere, men det ble for tøft. Mandag er det så billig mot, at vi ikke kan se henne tape feilfritt. Soleklar banker.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 8-4 C: 6-2-1-5-7 D: 9

Tjomsland-suksess
Øystein Tjomsland kan få en fantastisk finalehelg og har en bråte med fine hester med i kvalifiseringene. Tjomsland tok storeslem i det svenske kaldblodsderbyet for noen uker. Tredobbel seier i den åpne klassen, mens Grude Jenta var overlegen vinner i hoppeklassen. Nevnte 3 Grude Jenta har et gaveløp i sin kvalifisering i V5-5A og fra spor tre bærer dette tidlig til tet. Hvem som da skal trykke opp farten er ikke lett å se og også Grude Jenta må være en soleklar banker i V5A-spillet.
Rangering V5-5A: A: 3 B: 10-1-6 C: 8-11-2-5- D: 4-9-7

V5-2A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er heller ikke lett å se hvordan 6 Angelina B.R. skal tape sitt kvalifiseringsløp i V5-2A. Hoppa var helt på nivå med My Happinness E.P. i treårssesongen, men har vært på skadelisten gjennom vinteren. Fikk en svært nyttig gjennomkjøring på Färjestad for to uker siden og trener Goop er stor optimist. Det må være topp vinnersjanse, selv om det er liten galopprisiko.

Det er vel i første rekke 4 Lady's Legacy og 7 Moni Strong som kan utfordre, eventuelt overta dersom Goop-hoppa roter seg bort. Førstnevnte er bra fra start og var klart forbedret igjen sist. Sistnevnte er god i sluttfasen, men det er ikke hver dag det stemmer for kusken. 1 Antibe B.R. har tatt to fine seire nå, men møtet meget skjerpet motstand her.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 4-7 C: 1-3-9-8 D: 2-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-3A - Kval til Hoppe-Derby. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
5 Søreng Spika håndterte førstesporet på en utmerket måte i V75 sist i Drammen og da var i realiteten løpet kjørt. Søreng Spika er nok på sitt beste i stand til å ta opp kampen mot Grude Jenta om selve finaleseieren, men er fortsatt ikke stabil. Derfor garderer vi her, men klart førstevalg må hun bli.

Vi hadde veldig god tro på 6 Lykkeflicka sist og hoppa holdt strålende til andreplass fra dødens da. Nå er nok ikke full vei et kjempepluss, men hun blir andrevalget. 11 Eldvinni har ikke hatt tur i sine siste starter, men baksporet trekker ned. 2 Espeset Oda er rask fra start og travsikker og kan haike med til en finaleplass. 3 Spiklana er fersk i disse omgivelsene, men var bra i seiersløpet nest sist. 9 Siljevinna V.H. viser en viss fremgang, men må ha det veldig servert.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 6-11 C: 2-3-9-1-5 D: 10-8-7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4A - Kval til Hoppe-Derby. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
2 Hellin Jærva var sjanseløs mot Grude Jenta i det svenske kaldblodshoppederbyet, men kapret en innbringende andreplass. Nydelig forutsetninger i dette kvalifiseringsløpet og kommer til å lede svært lenge. Klar favoritt.

11 Odine U.N. var en slager i vår og tok fire seire på kort tid da. Har ikke klaffet helt på slutten, men er sterk og går til mål. Andrevalget. 8 Rapptina har gjort oppkjøringen sin hjemme i Bergen, uten noen stor suksess. Mot jevnaldrende skal Austevoll-hoppa duge.

7 Solstrålen dukker opp i regi Jan Martin Bjerring med høyst varierende treningsjobb bak seg. 4 Jærvsørappa er uryddig, men det bra kapasitet i Blekkan-hoppa.
Rangering V5-4A: A: 2 B: 11-8-7 C: 4-6-10-9-3 D: 5-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

TJOMSLAND I B-SPILLET
Øystein Tjomsland har ikke bare en banker i V5A-spillet, han sitter bak store favoritter også i B-spillet. Fenomenet 10 Tekno Odin kommer ut i V5-4B, og fireåringen har allerede 2,6 millioner kroner på konto etter sin strålende seier i det svenske derbyet sist. Vi kan ikke spekulere slik denne hesten opptrer. Soleklar V5B-banker.
Rangering V5-4B: A: 10 B: 2-8 C: 6-3-11-9-4 D: 1-7-5

V5-4B/DD-1 - Kval til Derby. Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Kanonsjanse må det også være for Tjomsland og 3 Eikdølen i V5-5B. Eikdølen gjorde en strålende innsats i det svenske derbyet til en flott og innbringende andreplass. Men siden vi ikke spiller samlebong i B-spillet garderer vi litt her.

Først med kapable 4 Tyri Gubben som har imponert i en rekke seiersløp dette året. Nå ble det riktignok galopp sist, men ellers har Flåten-traveren opptrådt meget stabilt og distansen er ikke noe minus. 10 Lex Lodney er kanskje ikke helt på nivå med forhåndsfavorittene, men henger med i de fleste tempo og kan dra nytte av et eventuelt hardkjør mellom favorittene. 9 Vertigo Prins har utviklet seg flott dette året og er kanskje ikke helt sjanseløs.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 4-10-9 C: 8-6-7-2 D: 5-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1B - Kval til Hoppe-Kriteriet. Kaldblods. 2100 meter autostart.
5 Fillippa er den sannsynlige tethesten i dette kvalløpet og hoppa gjorde et flott løp i Årjäng sist, selv om hun var sjanseløs mot B.W. Modde (den svenske kriterievinneren). I et felt uten de store kanonene, tror vi Fillippa kan lede fra start til mål.

9 Spikra ble toer i det svenske Kriteriet i sin siste start, men skuffet kanskje en smule ved ikke å vinne. Spikra har vist litt variabel stridsmoral og vi nøyer oss med andrevalg. Jan Olav Persson er som vanlig godt forspent med kaldblodshester. 10 Faks Tindra M. har vist brukbare tendenser i Sverige og skal med på gardering.

6 Vertigo Ella har levert fine løp hjemme i Bergen og er kanskje ikke helt sjanseløs i et litt halvskummelt løp.
Rangering V5-1B: A: 5 B: 9-10-6 C: 2-4-8-7-11 D: 1-3

V5-2B - Kval til Hoppe-Kriteriet. Kaldblods. 2100 meter autostart.
Ganske så åpent i dette kvalløpet der vi setter 10 Eldjenta først til tross for at hoppa skuffet litt i det svenske Kriteriet som hardt betrodd i finalen. Nå blir det løp bakfra og motstanden er klart billigere enn da.

2 Wik Ida innledet veldig lovende i vår, men har vel ikke helt fulgt opp. Gjorde et greit løp på Bjerke for tre uker siden etter lang pause, men heller ikke mer. Det løpet har nok sikkert gjort godt. 4 Våler Oda dukker opp i regi Cato Antonsen. Hoppa har allerede vært nede på 29-tallet og kan vinne dette.

3 Sjø Lyra fikk maks som fjerde i det svenske Kriteriet og har utviklet seg fint den siste tiden. 1 Rams Lilja har bra fart og kan også duge.
Rangering V5-2B: A: 10 B: 2-4-3-1 C: 5-8-9 D: 6-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-5B/DD-2 - Kval til Derby. Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Vi setter 9 Tomdin Ø.K. først i kveldens siste løp som faktisk ikke starter før kl 21.50. Bernt Øksnevads flotte Moe Odin-sønnen har vist at han duger blant de beste (blant annet toer i Kongepokalen bak Tekno Odin tidligere i år). Først og fremst handler det om å kjøre feilfritt for Bernt, da er hesten tung til slutt.

1 Gylden Balder har hatt pause i to måneden, men Pål Sems flotte h.G. Balder-sønn har også vist at han er blant de beste i klassen. Litt uvisst med førstesporet, han blir trolig overflydd. Teten inntar trolig 2 Briskeby Rauen som var god både tredje sist og nest sist. 2600 meter er vi dog litt usikre på. 4 Jærvsøgutten strakk ikke helt til i det svenske derbyet i Østersund, men er aktuell på gardering. 8 Røster jager i første rekke en finaleplass (de fire beste i hvert heat får plass).
Rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 1-2-4 C: 8-10-5-6-3-7