Bjerkefest med Hamilton

Hamilton As fra sitt siste seiersløp på Biri sammen med Hans Jørgen Eggen.
Hamilton As fra sitt siste seiersløp på Biri sammen med Hans Jørgen Eggen.

Bjerke travbane byr på en strålende V65 onsdag kveld. Vi setter alle pengene på en femårig tysk vallak.

Sportspills meny onsdag:
V4/V5 Täby: Wido Neuroth er på tokt
Tippetips: Tippekupong med både Deila og Berg
Oddstips 1: Besiktas gjør jobben
Oddstips 2: Tøff oppgave for FC København
Overgangsmarkedet:
Kontinuerlig oppdatert info

Vi har en strålende onsdag foran oss og vorspielet utspilles på Täby galoppbane i Stockholm. Det er både V4 og V5-spill som tilbys og til kvelden venter en fantastisk flott V65-omgang på Bjerke travbane.

Det er en herlig V65-omgang som venter på Bjerke denne onsdagen og med tre storfavoritter i spillet, gjelder det å velge rett banker. En rekke trønderhester tar turen i kveld og flere av dem kan være svært interessante.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


9 Hamilton As (V65-2) har imponert stort i sine fire første løp her til lands. Nå galopperte riktignok hesten seg bort på Jarlsberg nest sist i et V75-løp, men da handlet det om voltestart. I de tre øvrige løpene har det ost klasse av Anders Lundstrøm Woldens femårige tysker. I norgesdebuten tetvant hesten for Hans Jørgen Eggen og i den neste starten (tredje sist på Jarlsberg), avsluttet hesten storveis til andre bak rømlingen Space Bee.

Men sist på Biri gjorde nok hesten sitt beste løp her til lands. Det var på Biri og da forsvarte hesten lett sitt innerspor bak bilen. En så bra hest som Novel Broline ble regelrett frakjørt nedover oppløpet og hesten kom nesten ukjørt til mål på sterke 13.6/2100 meter.

Topp kusk
I kveld er det dameløp og det er bakspor. Kristine Kvasnes kusker og den jenta kan som kjent kuske bedre enn de fleste. Selv om undertegnede har veldig sansen for Leangenhesten 6 Photoflyer (betaler for denne på siste info-andelslagene på Eksperten) som kan være tethesten her, så tror jeg likevel at Hamilton As tar ned denne om den skulle sitte i tet. Velkjørende Kristine Kvasnes gjør nesten alltid de riktige taktiske valgene underveis og da er det all-in på 9 Hamilton As og Kristine Kvasnes i kveld i V65-2.
Rangering V65-2: A: 9 B: 6-10-12 C: 4-1-5-3-2-11-8

Fryd eller ikke
Med mange storfavoritter på farten, så er man avhengig av hjelp og allerede i V65-1 kommer det en stor favoritt i form av 1 Frøken Fryd og Bjørn Steinseth. Med kun tre strekhester og sprint, er det selvsagt ingen utenkelighet at Frøken Fryd leder hele veien, men jeg garderer bredt da hoppa ikke har imponert noe spesielt.

4 Storm Pia sørget for festaften for våre kunder nå hun vant som 69-oddser og dønn sistevalg på Biri 6. juni. Hoppa har tidligere vært helt avhengig av smyg i det lengste, men sist viste hun andre tendenser og hadde muligens vunnet uten galopp 300 igjen. Storm Pia er kjapp i vei og motstanden er ikke avskrekkende. 10 N.S. Viras Lykke er det også fart i, men denne dama har sine nykker. Formkusk Eirik Høitomt får fart på det meste om dagen og N.S. Viras Lykke er tidlig aktuell.

15 Hafstein Anna hemmes av bakspor og 20 meter tillegg, men Vidar Hop kan volte og finner nok en god posisjon direkte. Lite spilte 3 Lome Mai kan sitte i ryggen til favoritten 1 Frøken Fryd underveis og sprint er et klart pluss. Obshest. Vi velger bred gardering i V65-1.
Rangering V65-1: A: 1 B: 4-10-15-3-7-9-11-6-12 C: 13-2-5-8

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V65-3 - Norskfødte 4-åringer - 2100 meter autostart
Hvor god er 6 Varenne's Image? Den Eirik Høitom-trente fireåringen blir trolig kveldens største V65-favoritt, men har strengt tatt ikke møtt noe som helst i sine to siste seiersløp. I kveld er det litt opp til bevis.

Undertegnede har ihvertfall latt seg imponere av trønderhesten 1 Bucephalus som har vunnet tre av sine fire siste løp på Leangen. Monika Fremstads Up Front Larry-sønn har vist at han vinne fra de fleste posisjoner og tåler å gjøre jobben selv. I et ujevnt felt trenger ikke førstespor bety så mye (blir trolig overfløyet) og Bucephalus skal med på bongene onsdag. På det største forslaget betaler vi også for 5 Kandahar som gjør sin første start i regi Sigbjørn Kolnes. Hesten må nok være litt forbedret for å vinne dette, og det er det ikke usannsynlig at Kolnes kan ha gjort.

For de som virkelig fisker dypt må vi obse litt for sistevalget 11 Simply Red som var meget tapper fra dødens i sitt siste løp på Leangen. Connie Engebråthen har en flott hoppe i 2 Talk That Talk som vant overlegent som Nettavisens store obshest sist på Sørlandet. Heller ikke Talk That Talk blir rørt av spillerne i kveld og begge disse storoutsiderne hører med på systemspillene våre i kveld.
Rangering V65-3: A: 6-1 B: 5-11-2 C: 7-9-12-3-4-8-10

V65-4/V5-1 - Varmblodshester - 2100 meter autostart
4 Taja Be Young er av de tre store favorittene i kveldens V65-omgang og det kan vi forstå- På det minste V65-forslaget og i V5-spillet velger vi å bankerspille fireårshoppa. Hoppa leverte solid i Jarlsberg Grand Prixs hoppeavdeling og selv om hun ikke maktet å følge vinneren Claudia B.R. helt inn, gjorde hun et bra løp. Det er damer dette og de løpene kan sitte i, selv om hoppa nå har hvilt i fire uker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


2 Bungee Jumper kommer tilbake etter pause og spillernes 7. valg er faktisk den hesten vi betaler for på det mellomste forslaget. Bungee Jumper imponerte stort i flere seiersløp i vinter og formkusk Geir Vegard Gundersen gjør mye rett i sulkyen om dagen. På det største V65-forslaget betaler vi også for 1 Thai Festival som kommer til å få et fint løp her. Tengsareid kan trolig forsvare sporet om han vil, eventuelt blir det lederrygg. Det betyr at mye spilte 7 Nikka Broline blir satt på venteliste fra et svært sjanseartet startspor.
Rangering V65-4/V5-1: A: 4 B: 2-1-7 C: 5-10-9-6-3-8-12-11

V65-5/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart.
Både sportslig og spillemessig er V65-5 en perle av et løp, men vi velger å stå på fire hester på samtlige spilleforslag og først setter vi 3 Juniorprinsen og Bjørn Steinseth. Det er en herlig hest dette og med et løp i kroppen er nok Prinsen seiersklar allerede fra et flott startspor.

9 H.G. Imar presterte litt under pari sist, men er skjerpet i trening etter den starten og har jo slått tilsvarende motstand flere ganger. Spor ni med gode rygger fra start er fine forutsetninger. 1 Holterjerven slo nevnte H.G. Imar sist ettersom sistnevnte la av oppunder mål. Blir overfløyet fra dette sporet, men vil uansett får et fint løp. 12 Nordby Ask blir den fjerde hesten vi markerer for. Glittum-traveren tåler mer enn de fleste og tross tolvtespor, kan hesten få drahjelp i sisterunden i kveld.

Det betyr at 2 Storm Odd og 5 Argr G. droppes fra våre kupongforslag i kveld, men de kan selvsagt vinne. Førstnevnte har dog tvilsom stridsmoral, mens sistnevnte sjelden vinner på full vei.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 3 B: 9-1-12-5-2 C: 8-10-6-4-7-11

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Tredjevalget og formtoppede 5 Tattoo Widow blir vårt småfrekke førstevalg i dette fine hoppeløpet og i DD-spillet bankerspiller vi Søvik-hoppa. Hoppa står bra til spormessig og holder kanonform. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


7 Viva La Diva Rick er muligens den beste hesten i feltet, men fra spor sju er de fleste hester sårbare og det er raske hester på innsiden her.  Det gjelder også for 8 Dreaming Princess som ble sendt ut i fjerdespor i den siste svingen i sin siste start på Jarlsberg (Rafolo vant). Herfra må trolig Bo Westergaard ta opp fra start, men det er flott tæl i denne dama.

4 Freia Maxim burde vunnet sist for å fullt godkjent, men holder toppform og står bedre til enn flere av hovedopponentene. 1 Chickamauga er god fra start og så uforskammet sprek ut i seiersløpet sist. Fra spor en kan hoppa overraske og sammen med Freia Maxim får hun plass på det største V65-forslaget.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 5 B: 7-8-4-1 C: 6-12-3-9-11-2