Bjørnen er sterkest

Foto: Hesteguiden.com

Vertigo Bjørn har funnet stilen nå, og på Bergen travpark i kveld tror vi talentet til Håkon B. Steine viser seg som den klart sterkeste til slutt. Sjekk våre V5-tips.

Håkon B Steine er en amatør trener/oppdretter med fryktelig mye humør i seg, og 4 Vertigo Bjørn i V5A-2 kan gi ham mange gleder i tiden som kommer. Steine har drevet med oppdrett i noen år nå, men det har vært mye begrensede hester.

Nå viser dog Vertigo Prins og Vertigo Bjørn seg frem som to solide travere fra hans oppdrett, og når lovende Ella og Scott også er på gang, ser det nå langt bedre ut for den glade amatøren.

Les også:Lettløst på Øvrevoll?

Oddstips 1:Gutan spiller heavy Metall

Oddstips 2:Aalesund får heteslag

4 Vertigo Bjørn innledet veldig lovende som 3-åring, men så stoppet utvikling opp en periode. Nå synes vi imidlertid at Spikeld-sønnen til Håkon B. Steine har sett finere ut enn noen gang, og det hjelper godt på at Lars T Hauge har blitt fast kusk på hestene til Steine. Vi har latt oss imponere av Vertigo Bjørn to ganger på rad over en distanse han normalt ikke kommer til sin rett på, og denne gangen er det snakk om 2100m. Det er normalt er en stor fordel for den sterke 4-åringen, og motstanden er overkommelig i kveld. Vi tror på en topp vinnersjanse, og vi bankerspiller i A-spillet.

Vår rangering V5A-2: A: 4 B: 2-11 C:5-9-3-1-8 D: 6-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5A-5/V5B-2
6 Little Samo har blitt herdet den siste tiden i tøffe selskap, og når hun nå kommer ut i vanlige omgivelser hjemme i Bergen så er det helt klart snakk om en topp vinnersjanse. Bare Svein O. Wassberg finner seg en brukbar posisjon fra et spor litt langt ute på vingen så plukker hun normalt ned dette feltet fra den siste svingen og inn, og vi bankerspiller i B-spillet.

1 Shocking Gidde er i fin form, men han står i fare for og bli overflydd fra start. Skulle han eventuelt forsvare sporet så er det klart han skal ses med en fin vinnersjanse, men ellers blir det sjanseartet. 11 The Taste Of Energy er en av de bedre på kapasitet, men hun var så der første gang ut etter litt pause (avhengig av tempo på løpet for at det skal kunne bli seier).

4 Nose Out har helt perfekte forutsetninger denne gangen, og det kan være slik at kusken kliner til fra start (og da leder han i så fall lenge). 9 Lovestrong er en av de bedre i feltet på kapasitet, men han holder ikke toppform. Nå har han fått løp i kroppen etter pause, og da kan han være forbedret.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 6 B: 1-11-4-9 C: 5-2-3 D: 7-8-12-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5A-1
Et fryktelig løp innleder denne rebusen, og bred gardering er å anbefale. 3 Dark Thunder setter vi friskt først (11-prosenter i spillet) i mangel på noe annet, og Åsbjørn Tengsareid i sulkyen er nok intet minus. Stammen er fin på denne traveren, og han har vist brukbar kapasitet mellom galoppene. På Kongsvinger så imponerte hun litt da kun gode hester som X.Factor og Thai Elegance var foran i mål, og dersom Tengsareid skulle klare å kjøre feilfritt, kan det fort være snakk om en vinner.

12 Bushmills virker til å være en brukbar hest etter det vi har sett i løpsarkivet, men kusk Gaute Lura har ikke akkurat for vane å vinne løp. 7 Latona Broline galopperte to ganger på Forus i den siste starten, men hun viste fin fart mellom feiltrinnene. Springspor og Wassberg er spennende, og hun kan fort sitte tidlig i tet (rapportene går på at dette skal være en fin traver). 1 Tartarious står spennende til i første spor, og vi synes han var positiv i den siste starten til sølv bak gode Gary Volcano.

Vår rangering V5A-1: A: 3 B: 12-7-1-11-9 C: 13-2-5-8-14-6 D: 15-10-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-3
9 Walk For Life har vært bra de siste gangene, men vi skal huske på at hun har tjent mye penger på kort tid (og det har ikke vært så mye spart i mål). Det er dog selvsagt snakk om en fin vinnersjanse selv om hun står på 20m tillegg, men hun må garderes denne gangen.

3 The Sorceress kjempet meget bra i den siste starten, og tapte da kun knepent for gode Guitar Man. Ingen kløpper på volte (noe hun beviste fra det samme sporet i den nest siste starten), men hun kan muligens klare å kjøre seg til tet når startrushet har lagt seg.

1 Paralyce Ås er i veldig fin form, og normalt så forsvarer hun sporet. Klart best med ryggløp, men det kan være at kusken ønsker å prøve henne foran denne gangen? 2 Leia Brodda har meget fin form, men er ikke enkel å vinne med. Er normalt den eneste som kan overfly 1 Paralyce Ås på startsiden, men skal uansett ha rygg. Hesten står fint inne i dette løpet, og er litt interessant når Svein O. Wassberg skal kuske.

Vår rangering V5A-3: A: 9 B: 3-1-2 C: 7-4-8-11 D:5-6

V5A-4/V5B-1
6 Willomen har et fint løp på papiret, og han har stor fordel av sprint kontra noen av de andre konkurrentene. Fin vinnersjanse om han spinner til tet på startsiden, og vi synes at vinnertipset er på sin plass. 1 Tekno Viktor er i sitt livs form, men dette blir sjanseartet når han blir overflydd. Sprint er ikke en distanse som taler til hans fordel, og det er mye som taler i mot denne gangen.

10 Borg Trolla galopperte bort en topplassering i et V75-løp i den siste starten, og hun viste da veldig fin form. Bakspor med rygg på Bottolf ned startsiden trenger ikke å bli helt feil, og hun kan vinne hvis hun har en topp dag. 8 Papsen er veldig egenrådig, men god de gangene han ønsker å fly. I den siste starten på Bjerke var han bra, og med en lignende innsats er han aktuell i toppen (sporet er dog ikke det beste i kveld). 3 Bottolf springer mest på det jevne for tiden, men han har fine forutsetinger ved denne anledningen.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 6 B: 1-10-8-3 C:4-2-9-7 D: 11-5

V5B-3
10 Bestkora galopperte vekk en topplassering i den siste starten, men det er slik hun er. Feilfritt vinner hun et slikt løp som dette, men hun er ikke til å stole på. 7 Valle Faxa er ei annen hoppe som har en flott vinnersjanse feilfritt, men hun hiver seg over i galopp når du minst forventer det. Viste fryktelig fart mellom galoppene i den siste starten, og hun skal ikke glemmes.

2 Frost gikk brukbart sist, men hun kjemper best når hun er med der fremme på direkten. Hun løser normalt bra fra start, og dersom kusk R. Halvorsen skulle komme seg tidlig foran med henne så kan hun skrelle. 9 Terna Gutten sjokket i den siste starten, men dette er ikke noe stor vinnerhest (kan dog vinne hvis favorittene roter seg bort med galopp).

Vår rangering V5B-3: A: 10 B: 7-2-9 C: 6-3-8 D: 1-4-5

V5B-4
2 Vertigo Ella har gjort mye riktig dette året, men hun var svak i den siste starten på Jarlsberg. Rapportene sier at hun reiste fryktelig dårlig på den turen, og derav den svake innsatsen til den flotte 3-årshoppa. Dette er første gangen ut bak bilen, men normalt har Steine vært inne på parken å testet i trening . Normalt går den biten bra, og med den hurtigheten hun innehar så skal tetsjansene være gode (topp vinnersjanse).

8 Magnums Sebastian er i fin utvikling, men sprint er neppe den beste distansen for den mer sterke Fakse-sønnen. Sporet er også dårlig, men motstanden skremmer ikke. 1 Miras Frigg er i fin utvikling, og vi synes han har levert fine innsatser etter galopper den siste tiden. Står meget interessant til denne gangen, og kusk Svein O. Wassberg er forsiktig optimist. 10 Fjord Oda har stor fordel av sprint for hun er ikke like sterk som sin søster Lykkesiv, men baksporet trekker litt ned (feltet er dog lite, og det blir uansett ikke langt frem).

Vår rangering V5B-4: A: 2 B: 8-1-10 C: 7-5-9-3-6 D: 4

V5B-5
4 Bullmeister er i toppform, men vi skal huske på at han har tjent mye penger den siste tiden. Dette er ikke en hest som bare går ut å vinner denne gangen fordi han slo gode hester under Jarlsberg helgen, og det klaffet jo da også maksimalt i det løpet. Er bra fra start, men han kan like godt reise i galopp hvis kusken klemmer til. Fin vinnersjanse feilfritt, men vi synes han blir litt overspilt i kveld.

5 Ønas William er på vei opp i form (og han går alltid til mål), og han er litt for lite spilt med sine 10 % ved denne anledningen. 11 Knødden Aubiose var ute mot Conrads On Line – Cream Of Arnie og Priority Photo i den siste starten, og vi synes han gjorde et meget fint løp på en distanse som normalt er for kort. Nå er han tilbake i vanlige omgivelser på en helt riktig distanse, og med litt tempo på løpet stiger sjansene.

9 Niveau De Vie har ingen vakker rad, men vi synes uansett han var positiv i sin siste start (leverte han en bra avslutning i kulissene). 6 Zarbaro Boko er normalt en vinnerkandidat, men med urutinerte Lene B. Indrevær i sulkyen blir det hele veldig sjanseartet.

Vår rangering V5B-5: A: 4 B: 5-11-9 C: 2-6-7-8-3 D: 1-10-12