Blågul banker mot 42 millioner

Don Clerk og kusk Magnus Jakobsson er vår V75 banker
Don Clerk og kusk Magnus Jakobsson er vår V75 banker

Don Clerk blir vår solide banker i jakten på de store V75 kronene fra Biri denne lørdagen. En traver med rett innstilling, og dette skal være grønne lykter!

Biri Travbane som ligger vakkert til ved Mjøsas bredd byr på en kvalitetsfylt V75 omgang denne lørdagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Vår banker mot 42 millioner kommer altså fra Sverige, og den har mye å gå på i forhold til et beskjedent grunnlag som den har på konto. Menyen ellers byr blant annet på en vårfinale med noen av våre beste 3-åringer, og her finnes det en rekke store talenter. Dette løpet er et av dagens høydepunkter.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Dagens info mot millionene…

V75.1 : 11 Frøyu Oda – Blir fakta veldig undervurdert i innledningen, men det mener vi er klart feil. I sitt siste løp var den mer spilt enn Urd i totoen, men da ble det fullstendig feil for Frøyu Oda underveis. Den gjør et ok løp, men uten at det altså klaffet. Nest sist i Sverige så blir den sittende bom fast med rubbet igjen etter en dårlig start. Er helt sikkert en av de beste hestene på kapasitet, og den skal tas på alvor.

5 Lannem Sølvi – Står med seks strake på Biri, og denne banen har vært en lekegrind for den flinke hoppen. Kommer nå ut med fine rapporter, og selv om distansen ikke er noe pluss så er den selvfølgelig tidlig aktuell. 3 Jærvsørappa – Denne er Jomar lyrisk til før løpet, og den har aldri fungert bedre i jobb. Skal ifølge Jomar kunne ned på 25 tallet, og den er verdt litt oppmerksomhet fra fine betingelser.

15 Urd – Er i en helt fantastisk form, og den har imponert mye på slutten. Står veldig dumt til her, og på en bane som Biri så må den ha super klaff på veien om den skal rekke frem. 6 Vertigo Ella – Skuffet oss nest sist på Forus, men sist så var den tilbake i flott slag. Avviser gode hester, og legger inn 22,8 s 500m. Klaffer det for kusken så er denne hesten på kapasitet god nok.

Vår rangering V75.1 : A : 11-5 B : 3-15-6-7 C : 1-10-9-2-8-13-12-4-14

V75.2 : 10 Diadora BR – Her kunne vi gjerne ha tenkt oss å sett en startvognprøve før tipsene hadde blitt lagd, men før vi har sett den så går vi for stortalentet til Kjetil Helgestad som har gjort alt riktig sålangt. Den avviste lett Catherine’s Cavalli i debuten nest sist, og i årsdebuten nå sist så lekte den hjem seieren. Så lekker ut i målgangen, og på klokken hadde vi 16,4 s 500m med alt igjen. Det pleier å bli kjørt offensivt i disse løpene, og da trenger det ikke å være feil å komme bakfra med sparte krefter…

4 Catherine’s Cavalli – Utvikler seg enormt bra, og sist så jogget den en 15 tid. Helaktuell påny. 6 Lightman O. – Gjorde et toppløp utvendig for Catherina’s Cavalli sist, og den gjør da en helt svett sisterunde. Trener uforandret bra, og skal regnes. 1 Caviar Sisu – Er flegmatisk, men gjorde likevel ingen feil i 2013. Vi er spent på hvordan denne vil være uten pisk, og ranker den litt ut.

11 Good’s Of Norway – Dette er en hest som Kolnes tror mye på. Den viste en herlig skalle i debuten selv om den funksjonelt ikke var på topp. Har sett bedre ut i trening etter dette løpet, den kommer til å senke rekorden sin med mye, og den trenger ikke å være borte med klaff. 3 Roman Rags – Er under en veldig bra utvikling, og på lørdag så rykkes skoene foran. Gikk et enormt løp sist etter en grov galopp, og vi har 15,5/2000m på klokken. Kan skrelle med fortsatt fremgang.

Vår rangering V75.2 : A : 10-4 B : 6-1-11-3-5 C : - D : 9-2-12-8-7

V75.3 : 4 Frøyu Ty – Er en motivert favoritt i dette løpet. At det nå dreier seg om sprint er garantert ikke noe minus da den har vist litt «bløte» tendenser over mellomdistanse. Sporet kunne selvfølgelig vært bedre, men vi regner med at den kommer seg ok avgårde, og da blir det normalt tidlig tet. Kan helt sikkert ned mot 26,0 på distansen, og det rekker normalt sett langt.

10 Hvindjerven – Gjorde et kolossalt løp nest sist. Dundret da på utvendig leder, og man passerte første 1000m på 23,4! Koblet et sikkert grep, og var enorm for dagen. Nå sist ble det galopp, men er den tilbake der som den var nest sist så duger den her. 13 Nume Balder – Fant en strålende form på samme tid i fjor, og den virker å være på vei mot godformen igjen på samme tid nå. Viste 25,8 s 1000m sist, og den fullførte bra. På en god dag så kan den runde.

14 Brødsjø Odin – Går stort sett bare bra løp. Sist så tapte den kun for HG Imar, og den gjør igjen et ok løp. Klaffer det fra tillegget så er den med i fremste rekke påny. 12 Viktor K. – Var god etter pause nå sist. Har en enorm toppfart i kroppen sin, og med flyt så er den ikke borte her. 1 Faste Viking – Er god nok om den legger godviljen til. 3 HM Streif – Skal være forbedret i jobb, og kommer til å fly fort på denne sprinten. 15 Striks – Er i en fantastisk form, og med maks flyt så er heller ikke den sjanseløs.

Vår rangering V75.3 : A : 4 B : 10-13-14-12 C : 1-3-15-9-5-2-8-6-7-11

V75.4 : 1 Don Clerk – Dette er vår banker mot 42 millioner denne lørdagen. Vi snakker her om en traver som det er bra klasse i, og den vil ha null problemer å nå et grunnlag på en halv million i løpet av 2014 om den får holde seg hel. Nest sist så var den helt fantastisk, og da jogget den en lav 14 tid til tross for at den fikk press på seg underveis. Nå sist etter pause så var den noe tung. Blir altså speedet ned av en smygkjørt hest, men hadde uansett godt av det løpet i kroppen. Er satt opp for oppgaven som her er i vente, er kjapp i fra start, og den bør lede dette løpet rundt om. Banker!

For dem som garderer vår banker skal se opp for følgende hester : 3 Quickstile – Gikk bra i kulissene nå sist, og vi hadde 13,6 s 1000m på klokken. Har et bra maks nivå, og står klar til å ta over om vår banker ikke innfrir. 11 Cæsar BR – Var en traver som MM Ottersen hadde ambisjoner med i fjor. Slo ikke helt til selv om den gjorde flere ok løp. Var bra sist, så får vi se hvordan denne sesongen blir. Kan runde med flyt.

4 I Love Paris – Fungerte dårlig i årsdebuten, men nå sist var den mye forbedret. Er garderingsaktuell med fortsatt fremgang. 2 L’orage – Var enorm i årsdebuten, og vi har 16,2 s 2000m på klokken etter galopp. Kan helt sikkert ett sekund bedre, og da trenger den ikke å være borte.

Vår rangering V75.4 : A : 1 B : 3-11-4 C : 2-10-5-8-9-7 D : 12-6

V75.5 : 1 Obi – Er en hest som har en spennende sesong i vente. Har kapasitet til å være med i alle de store løpene som kommer utover, og årsdebuten gav mer smak. Løste helt greit fra start da, og etter en sisterunde etter 13,7 så vant den veldig lett. Griper normalt sett tak i føringen, og er den hakket opp fra sist så har den en alle tiders mulighet til å lede dette rundt om.

12 Bonjovi BR – Hvor god er egentlig denne? Etter at den kom inn på stallen til Team Tjomsland så er den som forvandlet, og du verden hvor den har imponert i de to løpene som den har gjort på slutten. Jogget 14,0 med krefter igjen nest sist, og nå siste var den helt heroisk etter å ha gjort alle jobben selv. I det løpet så ble det åpnet etter 11,7 f 1000m… Er trent i sandsporet til Tjoms, og krefter skal det være nok av til å takle denne distansen. Kan ta opp kampen selv om sporet dessverre ble iskaldt.

9 Shoguns King – Var strålende etter pause nå sist. Står spennende til, og er opplagt trippel aktuell. 5 Arc Va Tout – Kan «alt» på en god dag. Dog mistet den aksjonen tilslutt sist, og var heller ikke som best. Outsider på sitt beste. 10 Golden Street – Er en traver som altså ble treer i fjorårets Kriterium. Har ikke fått til noe i år, men er ny behandlet før dette løpet, og den ventes forbedret. Kan skrelle om favorittene skulle gjøre seg bort.

Vår rangering V75.5 : A : 1 B : 12-9-5 C : 10-3-7-2-11 D : 4-6-8

V75.6 : 1 Beauty Di Quattro – Følger bilen fra start, og normalt sett så forsvarer den lynraske hoppen teten. I årsdebuten på en forferdelig bane nest sist så vant den lett fra tet, og den slo flere av de hestene som den møter her da. Nå sist i finalen på Bjerke så ble den passivt kjørt, og den fullførte fint på en bra tid etter sene luker. Kan sprinte ned på 13 talllet på en rask Biribane, og da leder den lenge!

4 Clara BR – Er en lillesøster til mer kjente Muscles Wiking BR, og den har litt å slekte på. Avslørte flotte fartsressurser i fjor, og den har en enorm speed i kroppen sin. Skal i følge Bo kjøres i rygger, og klaffer det med et slikt opplegg så er den altså meget giftig. 5 Thai Chaiyo – Er litt variabel, men den er bra på sitt beste. Kan åpne, og den har fine betingelser foran seg her. Har fungert bra i jobb inn mot dette løpet, og vi plasserer også den i a-gruppen.

Vår rangering V75.6 : A : 1-4-5 B : 2-3 C : 6-10-9-12-11-8-7

V75.7 : 11 Pedrus – Fullførte bra sist på en oppjaget sprint, og vi hadde da 23,0 s 1000m på klokken. Gangen før så var den helt rå etter galopp, og den kom gnistrende tilbake i kulissene. Tredje sist så nærmer den seg Gylden Balder mot mål, og den gjør et av karrierens beste løp. Vi har 23,0 s 1000m på den også da. Fra første omvendt denne lørdagen så kommer garantert Kolle å klinke til direkte, og Pedrus vil normalt sett være med i fremste rekke tidlig. På form/kapasitet så duger den, og den kan overraske her.

10 Fetter’n TG – Fullførte bunnsolid i årsdebuten sist, og vi har 23,6 s 1000m på klokken. At den har fått «smake» pisken, fått seg et løp i kroppen etter avbrekket, ja, det vil i hvertfall ikke gjøre den noe dårligere til dette løpet. Skal i a-gruppen, og vi dobler opp. 6 Briskeby Rauen – Denne kan sjokke på lørdag. Den hadde en håpløs oppgave sist, og den er billigere ute nå. I det nevnte løpet sist så avslutter den uansett veldig bra etter sene luker, og det var krefter igjen på tanken over mål. Trives på Biri, og den fortjener oppmerksomhet.

Vår rangering V75.7 : A : 11-10 B : 6-8-15-14 C : 3-4-5-12-9-7 D : 2-13-1

Litt om V5 løpene :

V5.1 : 1 Merci Merci – Kan avgjøre dette løpet på startsiden. Har nå fått seg to blåsere i kroppen etter pause, og den var meget god sist. Løste da enormt fra et spor langt ute bak bilen, trykket seg til tet, og etter det så var det lekestue. Hadde krefter igjen over mål, og den kunne gått en 14 tid om den hadde fått press. På en rask Biribane så blir den vrien å fange fra tet. Spilles.

Vår rangering V5.1 : A :1-3 B : 5-9-11 C : 2-8-12-7-4-6-10

V5.2 : 10 T. Rex DK – Var ute i relativt tøffe omgivelser nå sist, og på tillegget den dagen stod det en del meget bra hester. T. Rex DK ble brukt mye underveis i løpet, og den fullfører mesterlig etter et alt annet enn defensivt opplegg. Før dette løpet så er den blitt behandlet, og det er fine rapporter på den. Med tempo i løpet, og at det klaffer med ryggene underveis, ja, da skal den ikke bli lett å stå imot. Prøves som en frekkis i et jevnt løp.

Vår rangering V5.2 : A : 10-1-6 B : 12-9-4-5 C : 3-8-2-11-7