Blåser hele gjengen nedover oppløpet

(Hesteguiden.com)

En feilfri Bagpipe er klart best og vi nøler ikke med et bankerspill i kveld. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny mandag:
V5 Klosterskogen: Hansen spiller rakt mot en storfavoritt

Oddstips: City setter skapet på plass direkte

Mandag er det trav både på Klosterskogen og Leangen, og dermed er det enkel V5 som skal spilles til begge banene, og spillemessig er det svært interessant på begge banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

På Leangen er det mange store favoritter på farten, men slik vi leser løpene er flere av favorittene kraftig overspilt og vi tror det kan bli flotte penger. Vi velger vår banker i den fjerde avdelingen og det handler om kapasitetstraveren 10 Bagpipe som skal ut i et dameløp (kun kvinnelige kusker). Bagpipe skal kjøres av Annika Gresseth, uten tvil en av de beste damekuskene på Leangen.

Fjerde sist var Bagpipe rett og slett grisegod vinner etter en grov startgalopp. Så ut som en vinner for Herman R. Tvedt i et V75-stallmannsløp på Jarlsberg nest sist. Men speedrykket på siste bortre på vei til tet, ble kostbart til slutt og gode Zeppelin Boko slo seg forbi sammen med en smygkjørt Be My Hero. Gjorde et nytt kanonløp på Leangen for fjorten dager siden. Etter en grov startgalopp (tapte 70-80 meter) gjorde Rubintor Pri-sønnen en fenomenal opphenting til tredje. Det løpet ble forøvrig vunnet Fill Joy Dream. Mandag er distansen 500 meter lenger, det er en klar fordel for Bagpipe og unngår han bare galopp og er på skuddhold i sisterunden, blåser han denne gjengen til slutt. 1 Fill Joy Dream vant altså sist (der Bagpipe gjorde en helsvett opphenting), men Garberg-traveren vant på trøtte bein og 2640 meter er ingen fordel. Vi stoler på Annika og Bagpipe.
Vår rangering V5-4: A: 10 B: 1-2-6 C: 7-3-5-9-4-11 D: 12-8

V5-1 - Kaldblodshester 2640 meter voltestart
Det meste handler om seiersmaskinen 11 Frakast i V5-innledningen, som altså har vunnet 18 av sine 22 løp i karrieren. Det er en formidabel seiersprosent, og selvom Frakast har fått det litt tøffere nå som pengene har vokst slik på konto, er det lite som tyder på at ikke Moe Odin-sønnen skal følge opp. Han var ute sist i et V75-løp på Jarlsberg, der han ble toer. Løpet ble vunnet av sommerens V75-slager Føynland Kongen, og Frakast satt faktisk stengt i det lengste i det løpet. Nest og fjerde sist vant han helt uanstrengt på hjemmebanen Leangen, mens han tredje sist måtte se en fantastisk opplagt Remelden foran seg i mål.

Nå har Frakast vært gjennom en god treningsperiode og han møter tøff motstand i kveld fra førti meter tillegg. Vi setter Frakast først, men synes han har blitt fryktelig mye spilt i kveld og ikke glem at så sent som 21. mars tapte han regelrett for Beljue Gutten. 5 Arnblessen blir vår første gardering, han har toppform og innfridde lett som vårt drag sist. Arnblessen skal som alltid ha det litt servert, men den jobben fikser garantert Jomar Blekkan. 1 Ernst har gjort flere fine løp i Sverige i sommer og galopperte som klink vinner ut på oppløpet på Nossum sist (hadde slått Arnblessen da). Feilfritt er han farlig.

7 Vill Spik trakk seg fra tet sist, og kunne ikke svare en smygkjørt Arnblessen mot mål. Men gjorde påny et bra løp og er trolig klart bedre med ryggløp underveis. 10 Lykke Even er en ustabil herremann, men kapasiteten er det ingenting i veien med. Gjorde et sterkt løp på Bjerke nest sist. 2 Grennebrun er i absolutt toppform og står flott til for smygløp. 4 Skauga Tor er i fremgang og ville vært en kjempeoverraskelse i kveld.
Rangering V5-1: A: 11 B: 5-1-7 C: 10-2-4-8-6 D: 9-3

Annonse: Øivind Grøstad med nye monstertips til V75-løpene på Drammen lørdag og over 70 000 kroner innspilt

V5-2 - Varmblodshester 2640 meter autostart
Fire av kveldens fem V5-løp er skrevet ut over 2640 meter i kveld, og det gjør løpene vesentlig mer åpne. I den andre avdelingen setter vi formhesten 6 Gjølmes Super først. Vi hadde veldig god tro på hesten også sist mandag, etter at vallaken var solid på Biri nest sist og flink i seiersløpet tredje sist. Men da ble det dessverre galopp etter 500 meter sist, opphentingen til tredje var bunnsolid og vi synes det er overraskende at hesten er nede som et femtevalg i morgentimene mandag. Vårt førstevalg.

7 Speed Cavalino har allerede tjent over 100 000 kroner i år, men de to siste startene har vært under pari. Gjorde et kanonløp i V75 fjerde sist som treer, og kunne vært vinneren der med litt mer flyt på veien. Vant deretter er forholdsvis billig løp i Bodø. Fungerer Tamin Sandy-sønnen sånn noenlunde i kveld, skal han være og kjempe om seieren her. Spillerne gjør 9 Photomaker til favoritt, og det påstås at hesten har vært forfulgt av utur. Javel, sier vi. Photomaker har vel gjentatte ganger vist at han er bløt oppunder mål, og må ha det servert for å vinne. Vi nøyer oss med tredjevalg. Vi vil også varsle litt for 4 Tarot B.R. som har gitt formbeskjed et par ganger nå. Er nok avhengig av å få det servert på denne distansen, men sporet et flott og hoppa viste flotte tendenser i et par treårsløp i fjor.

12 Max Advice overrasket oss positivt sist. Vi hadde ikke spesiell tro på hesten, som hadde gått i svært billige lag i Sverige i sine siste starter. Men etter en flott sisterunde var vallaken først på målstreken. Litt tøffere imot i kveld, og motstanden er skjerpet. 2 Gelinotte Trotter satt litt stengt sist, flott andrespor bak bilen i kveld. 5 Mombasa Vu vant på svært trøtte bein sist, etter en perfekt Solhus-styring med tempodemping i front. 500 meter lenger distanse i kveld, det er ingen fordel.
Rangering V5-2: A: 6 B: 7-9-4-12 C: 2-5-8-10-11-3-1

Annonse: Øivind Grøstad "sager" Frakast og trår til med en eventyrlig 30-oddser i V5-1 på Leangen

V5-3 - Varmblodshester 2640 meter autostart
Fint spilleløp også i den tredje avdelingen, og vi setter 4 Naipin Surprise først. Her skal det være svært gode muligheter for tetkjenning direkte og vel i front skal Naipin Surprise lede dette løpet veldig lenge. Han er litt variabel i stridsmoralen denne Frode Husbyn-trente vallaken, men de dagene han vil duger han veldig godt her. Vi jaktet 5 Remolino sist. Da sendte Andre Henning Stensen vallaken frem i dødens tidlig og han trakk seg kanskje litt lett til slutt da, selv om han ble tredje. Møter bedre hester her, men distansen er en klar fordel og løp i kroppen har garantert gjort godt. Med gode rygger i sisterunden, er Remolino svært spennende i kveld, nede som et sjuendevalg og kun markert på ni prosent.

Skulle 8 Joker Boti finne på å trave feilfritt og samtidig fungere i aksjonen er det trolig ikke snakk om saken. Han er overlegen på kapasitet, men fungerte ikke i det hele tatt i sine to siste starter i vinter. Kommer nå tilbake etter fem måneders pause og distansen er som kjent bare en fordel. 11 K.L.M. The Black blir tung favoritt, og det er veldig overraskende da han møter gode konkurrenter. Gjorde et fint løp på Biri sist, og er naturligvis en av seierskandidatene, men 73 prosent synes helt vilt.

6 Monster Of Joy har et flott grunnlagsmessig, men er svært variabel i prestasjonsnivået. Har gjort to hyggelige løp i Sverige i sommer og kan ha blitt "peppet" av det. 7 Camilla Rags har vel skuffet litt denne sesongen, og ikke vist den helt store fightergløden. Men plutselig så slår hun til med et pangløp. Stallhestene til Noralf Brækken har tatt godt for seg i år. Helt iskaldt er det heller ikke for 3 Bonito som har løftet seg betydelig i år. Fra et flott tredjespor med den svært velkjørende amatøren Thomas Mjøen som vognmann, skal han passes litt.
Rangering V5-3: A: 4 B: 5-8-11-6-7 C: 3-1-10-9-2-12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
2 Stensvik Oda blir fryktelig stor favoritt i V5-finalen etter to strake seire. Vant i svært billige omgivelser på Biri nest sist. Sist vant hun enda enklere, igjen i svært billige omgivelser. Kun tre hester på strekdistansen i kveld, det borger for tidlig tetkjenning for den den flotte hoppa til Gaute Inge Helseth fra Averøy og hun må nesten settes først i kveld, men vi garderer.

Først og fremst med den meget lovende fireåringen til Arne Nilsen, 11 Pondus. Bunnsolid vinner på Hagmyren nest sist, og solid toer på Østersund nest sist. Dersom nestor Arne Nilsen treffer bra i volten her, og Pondus ikke trøbler fra start kan Pondus hente 40 meter på favoritten. Det kan også meget kapable, men akk så usikre 12 Donn Lyn. Nest sist holdt han seg på beina og da ble det overlegen seier, sist var det tilbake til gamle galoppsynder i et V75-løp på Biri.

1 Ildfuksa traver ikke mange feilfrie løp, men skulle hun mot formodning holde seg på beina i kveld, kan hun få et drømmeløp her. Borte er heller ikke 6 Odins Lill, som holdt koken flott til andre bak Donn Lyn sist og står vesentlig bedre inne i dette løpet kontra Donn Lyn. 3 Alm Inger skuffet stort i sitt comeback på hjemmebanen sist, etter flere flotte løp østpå. Kan få lederrygg her, og da skal vi se litt opp for henn.
Rangering V5-5: A: 2 B: 11-12-1-6-3 C: 9-5-4 D: 10-8-7