*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Blekkan og Solhus dominerer

Foto: Hesteguiden.com

Jomar Blekkan og Atle Solhus vinner flest løp på Leangen og kjører våre bankere mandag. Sjekk våre travtips.

Leangen travbane i Trondheim er vertskap for mandagens doble V5-omgang og kvaliteten er stigende på løpene der oppe nå. Åtte fine spilleløp utgir de to V5-spillene og vi bankerspiller en årsdebuterende fireåring og en årsdebuterende frontrunner.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen travbane

Kan bli en Derbyhest
I V5A-spillet setter vi vår lit til den årsdebuterende fireårige kaldblodshesten 11 Prins Tom som kommer ut i V5-3A. Prins Tom viste vel fin utvikling utover høsten i fjor og kan være et emne for årgangsløpene i år. Han galopperte litt i starten av karrieren, men ble etterhvert mer og mer travsikker og møter svært skral motstand mandag. Det er riktignok sprint og bakspor, men kvaliteten på hestene i dette løpet er svært ujevn og da løser det seg garantert fint underveis. Treningsrapportene er strålende og Prins Tom og Atle Solhus blir vår banker i A-spillet.
Rangering V5-3A: A: 11 B: 7-2-10 C: 12-4-3-9-5-1 D: 8-6

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen travbane

Leder hele veien?
Vi venter til den siste avdelingen i B-spillet før vi finner bankeren der. Det handler om frontrunneren 1 Nano Pershing som vant seks løp i fjor. Han vant både på sprint, mellomdistanse og stayerdistanse og er således en riktig allrounder. Det viktigste er at hesten tramper rett fra start, gjør han det er det ingen som overflyr Star Pershing-sønnen fra start. Grunnlagsmessig har sjuåringen et veldig fint løp her og fra tet tror vi på topp vinnersjanse. I en svært vrien V5B satser vi på at Jomar Blekkan og Nano Pershing er først i mål i V5-5B.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 5-4 C: 8-7-9-11-6-2-10-12-3

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Tre hopper har fått 20 meters godtgjørelse i den første avdelingen og vi setter pausehesten 3 Neastjerna først. Den tolv år gamle hoppa til Noralf Brækken er ofte svært god etter pause og har fine forutsetninger her. Knepent førstevalg.

Hoppederbyvinneren 1 Haugestad Opera gjør en meget spennende årsdebut og er vanskelig å sette inn i dette løpet. Kommer garantert til å få et nydelig ryggløp og vi setter henne inn som andrevalg. Den tredje strekhesten er 2 Jåra Stjerna og hun blir vårt tredjevalg. Krembest-hoppa er litt opp og ned, men god de dagene det stemmer og finere løp enn dette har hun ikke hatt på lenge.

4 Lykke Even er selvsagt mer enn god nok om han holder seg på beina, men han har galoppert mye på slutten. 9 Theoblessa holder kanonform og får hoppa henge med på smygen, speeder hun fort. 10 Vorset Ivers har ikke den samme formen han hadde tidligere i vinter, men er likevel ikke helt sjanseløs.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 1-2-4 C: 9-10-8-6-5-11-7

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Med svært gode treningsrapporter i ryggen, setter vi den årsdebuterende fireåringen 6 Crazy News først i dette løpet. Han var brenngod i sine to siste løp i fjor og har allerede over 300 000 kroner på konto. Går alle distanser og tåler også å gjøre litt selv. Vår favoritt.

3 M.T. Ego Trip var tilbake som vinner igjen sist etter en laber periode. Kommer Stensen seg foran her, er vinnersjansen god påny. 8 Scott W.L spurtet som en vind bak folkebankeren Glory Southwind sist og hadde nær snappet seieren. Fra tillegg blir det alltid litt sjanseartet, og Scott W.L er litt avhengig av at det blir tempo i front. Vi synes disse tre hestene skiller seg klart ut i dette løpet og står på tre hester i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 3-8 C: 7-2-1-4-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Flott kvalitet på dette løpet der vi setter 1 Back Tee først. Sjoner-traveren utvikler seg veldig fint for tiden og viste sist at han også åpner bra bak bilen, selv om han trolig blir overfløyet. Back Tee går uansett til mål alle dager i uken og kan vinne igjen sammen med Arve Sjoner.

2 Bungalow Bill var klart forbedret igjen sist og vant lett etter et perfekt kjørt løp av Jomar Blekkan. Bungalow Bill er trolig best med ryggløp, men Blekkan velger trolig å sitte foran dersom han kommer dit. 3 Blueson falt gjennom i V75 sist etter tre strake seiersløp. Svek med galopp da, her kan det bære rett til tet. 6 Moni Vic har gjort det veldig bra på en lokalkjøring på Nossum og kan være en fidus.

11 More Action er avhengig av at det løser seg fra bakspor, men kapasiteten er bra. 7 Kimberley Face har ikke vist toppform i Sveerige den siste tiden, men svenskegjestene biter normalt veldig godt fra seg på Leangen.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 2-3-6 C: 11-7-5-4-9-12-10 D: 8

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
11 Bakkmo Mai har vært så forbedret den siste tiden at vi setter hoppa først til tross for bakspor. De antatt tøffeste utfordrerne drar normalt ikke fordel av sprint og er i tillegg av den svært usikre sorten. Vi gikk litt mot Bakkmo Mai sist, men hun vant egentlig såre enkelt og kan ta sin tredje strake seier her.

På kapasitet er nok både 7 Seter Birk og 4 Kap Tulla minst like bra, men de er som nevnt svært usikre. Ragnhild Bjørnbeth kjører normalt begge disse, men velger selv å kjøre 4 Kap Tulla. Spennende blir det å se om Jomar Blekkan kan få 7 Seter Birk feilfritt rundt.

9 Alsaker Rosing er også under fin utvikling og kan få et fint smygløp fra dette sporet. 8 Vik Jerva og 2 Vikan Balder hadde et jevnt nappetak om seieren sist de to møttes og rangeres deretter.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 11 B: 7-4-9 C: 8-2-3-5-10-12-6 D: 1

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Trolig sitter 3 Joe's Banker tidlig i tet fra sin fine utgangsposisjon og da er dette hesten å slå i dette lavgrunnlagsløpet. Gjorde et fint inntrykk i debutløpet, og gjorde en ålreit figur på Biri i sin siste start. Motstanden er klart overkommelig og det kan være tet og slutt.

6 Fam Filiokus er under fin utvikling og er første utfordrer. Fireårshoppa til Bjørn Garberg vant nest sist og kan gjenta her. 10 Asterix B.R. fikk et perfekt smygløp innvendig sist og holdt farten godkjent til tredje. Må nok være litt forbedret for å vinne dette løpet fra tilegg, men motstanden er enklere her. 9 Passion Tibur tåler å gjøre en del selv og blir trolig ikke så mye spilt her. Kan være en fidus. Bak disse er det veldig åpent.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 6-10-9 C: 12-4-8-13-5-7-11-2 D: 1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Det er vanskelig å ikke sette 12 Nordlirappen først i dette løpet. Det er riktignok sprint (ingen fordel det), men grunnlagsmessig står Blekkan-traveren veldig fint inne i dette amerikanerløpet. Nordlirappen opptrer også mer stabilt enn tidligere og uten galopp, slugger han seg trolig inn til seier. Men helt stabil blir trolig Nordlirappen aldri.

Svært spennende etter pause er 4 Bjørkekvikk som mistet formen totalt utover høsten i fjor. Vant imidlertid fire løp tidligere på året, og sprint er ihvertfall ikke noe minus for denne karen. 5 Gaardens Lat Hans inntar trolig taktpinnen. Skulle han få dirigere kan det muligens holde helt hjem.

10 Elve Prinsen har ikke vært som best på slutten, men på fart er han uten tvil av de aller beste i dette løpet. 11 Bundli Seira var overraskende god nest sist, men svak igjen sist. Liten fidus på den gode prestasjonen nest sist.
Rangering V5-4B: A: 12 B: 4-5 C: 10-11-6-9-8-3 D: 7-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.