Blekkan regjerer på hjemmebane

Foto: hesteguiden.com

Trønderen setter seg opp bak fire storfavoritter i kveld, og vi tror han styrer hendelsene fra start til mål med vår banker for dagen.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Offensive Jomar Blekkan har for vane å forsyne seg grovt av premiefatet på Leangen, og i kveld kan det ligge an til en ny fin dag på jobben for den seiershungrige kusken. I den tredje avdelingen er det 1 Beer At Four som skal pynte på en fra før fin seiersstatistikk, og normalt leder den lovende Broadway Hall-sønnen sitt løp rundt om.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

3-åringen har vært totalt overlegen på dagens distanse tidligere i år på sin hjemmebane, og Blekkan-traveren taper ikke dette løpet i en feilfri utgave. Triumfen etter litt pause i den siste starten på 17.6 full vei etter litt pause ble av det enkle slaget, og normalt har vår banker for dagen gått kraftig fremover på form med det løpet innenfor vesten.

Tre hester gjør opp
Ja, vi mener tre hester hever seg klart over mengden i den fjerde avdelingen, og en naturlig favoritt skal 11 Tina Mi være. Jærvsøfaks-datteren ble sliten etter et tøft løp utvendig etter litt pause i den siste starten, men løp i kroppen har normalt gjort godt. Det er desutten klart enklere i mot for 5-årshoppa ved denne anledningen, og med litt flyt på veien dreier det seg om en topp vinnersjanse. 2 Ynde Sokken har funnet en helt fantastisk form nå på slutten, og fra tet skal Braute-sønnen regens tidlig sammen med 6 Rofstad Elden. Sistnevnte svek som vår banker sist, men Lome Elden-sønnen fikk en helt håpløs reise ved den anledningen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Det er mange store favoritter på farten i dagens rebus, og da skal det som kjent ikke skje mye rart før utbetalingen skyter i været. 5 Prince Monet (utladningen i forbindelse med Derby kan slå begge veier...) er en av dem, men vi er litt redd for at Atle Solhus kan være så "gal" at han svarer ut storfavoritten bak 4 Aramis T.K. Det kan i så fall gjør sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp, og en av de som kan profitere på villmanskjøring der fremme er 6 Varnt. Sistnevnte var positiv til tredje sist, og den speedige Super News-datteren bør her vurderes tidlig.

V5-2: Favorittene står her veldig sjanseartet til, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. 11 Gundersokken vant direkte etter pause sist, men Høiby-kongen-sønnen er ikke akkurat typen som rader opp. Fryktelig svak sist var 7 Skarstad Pia, og Pål Even-datteren må vise seg fra en klart bedre side for å kunne gå helt til topps i kveld. Lekkert til står 3 Høiby Junior, og selv om Rønne-traveren slett ikke er enkel å vinne bør han kjempe om seieren her.

V5-5: En rekke gode hester setter hverandre i stevne, og et realtivt tungt favorittstempel pådrar 9 Hamblers Poltergeist seg. Tamin Sandy-sønnen rotet seg vekk på galopp sist, men forut for det har 5-åringen varslet oppadgående form hele veien. 2 Glad X.T. er dog ikke av de kjappeste fra start, og vi er litt redd for at Slettås-traveren havner litt langt bak innledningsvis. På en kjapp sprint kan det således bli litt sjanseartet, noe som gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 420 og 1215 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .