*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Blekkan stadig best

Foto: Hesteguiden.com

Jomar Blekkan holder fortsatt koken og blir atter en gang champion på Leangen.

V65 Mantorp:Vi byr på to bankere

Nyttårsaften er det Leangen travbane i Trondheim som er vertskap her hjemme for en dobbel V5-omgang. Vi nordmenn kan også spille til V4-løpene på Axevalla (disse løpene er nå avlyst pga baneforholdene) og til V65-løpene på Mantorp. All den tid det er nyttårsaften, er det selvsagt tidligere stevnestart og vi har listet opp tidspunktene som gjelder nedenunder.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Spillefrister nyttårsaften:
V5A Leangen kl 13.20
V5B Leangen kl 14.20
DD Leangen kl 15.15
V65 Mantorp kl 14.45
DD Mantorp kl 16.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Sykt god sist
Det er ikke ofte vi setter alle V5-kronene på en hest som starter fra spor tolv på en sprint, men nyttårsaften gjør vi et unntak. Ja, slik 12 Wy Fi så sist ut har vi aldri sett ham bedre. Bombet til tet da og så rett og slett strålende ut nedover oppløpet. Det var ikke overraskende all den tid hesten så helpigg ut som bom fast i lederryggen nest sist. Tirsdagens løp er et amerikanerløp der hestene med lavest grunnlag starter i spor en og høyest grunnlag i spor tolv. Wy Fi møter ingenting her bortsett fra 9 Arron D'Ombre som avsluttet hyggelig, men heller ikke mer etter et billig løp innvendig i comebacket sist. Slett ikke utenkelig at Blekkan tar en røver fra spor tolv her, hestene i første rekke ber om rygger å gå i. Uansett posisjon underveis skal speedige Wy Fi ha en topp vinnersjanse her. Han så rett og slett lysende ut sist. Vi bankerspiller i både V5A og V5B-spillet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 9 C: 4-5-2-10-7-8-6-3 D: 11-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Sykdom på stallen
En av grunnene til at Wy Fi også får tillit i B-spillet, er at vi tok en telefon til Magne Olsen søndag ettermiddag som sender ut en svært spennende nykommer i V5-5B ved navn 2 Stuart Laser som kommer med sterke meritter fra Danmark og som kvalifiserte seg til det danske Kriteriet tidligere i høst (kunne dog ikke gjøre seg gjeldende der). Vant imidlertid sitt siste løp i Ålborg på sterkt vis. Vi hadde opprinnelig tenkt å bankerspille hesten i V5B-veddemålet, men Magne Olsen anbefalte ikke det. Magne har hatt sykdom og forkjølelser på stallen i det siste og da vet man som kjent ikke hvordan hestene opptrer i løp. Favoritt skal dansken være, men da må vi gardere i V5-5B.

Edvard Kristiansen opp på startraske 4 Donas Super Max og fra et flott fjerdespor bak bilen, er denne første motbud. Den faste kusken Atle Solhus velger bort denne til fordel for 11 Richie Coger som har gjestet Leangen fire ganger tidligere i år. To første, en annen og en tredjeplass er fasiten, men dette var altså i vår. Holder mer usikker form nå og startsporet er også vrient, men outsider må vallaken bli. 12 Skylight Step gjorde et helsvett løp sist og kan vinne selv herfra. 3 Joe's Banker er en mil bedre enn raden, men formen er usikker. 8 Back Tee spurtet flott sist, men spor åtte med defensive Sjoner ser nesten iskaldt ut.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 4-11-12-3 C: 8-7-1-10-5-6-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart
Han er yngst, men trolig best. Vi snakker om 3 Prins Tom som ikke ville til mål sist etter et håpløst løpsopplegg. Mandag er det atter sprint og startsporet er perfekt og her sitter Prins Tom tidlig i tet. Har hesten en av sine gode dager, tror vi han leder fra start til mål. Men denne fireåringen er dessverre ikke til å stole på. Han kan være sist i mål også.

Drømmeoppgave er det for 1 Jossegutt som vi jaktet flere ganger tidligere i år, en gang med suksess. Den formen har ikke Jossegutt nå, men til gjengjeld står han strålende inne på penga i kveld all den tid 15-åringer har fått godtgjørsel i ettermiddag siden de går sitt siste løp. 9 Nordlirappen går i rykk og napp, mest i rykk i det siste. Men skal duge godt her. 10 Skauga Tor er på vei mot formen, men vinner svært sjelden. 11 Arnblessen hadde normalt vært en stor vinnerkandidat her, men formen er milevis unna. Skummelt i V5-1A, favorittene holder usikker form.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 1-9-10-11 C: 7-4-6-8 D: 12-2-5

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
En feilfri 3 Crusioux blir ikke lett å hanskes med i dette svake løpet. Den treårige svenskegjesten har ikke hatt klaff de siste startene og sist på Leangen ble det et umenneskelig løp i tredjespor. Motstanden er slett i dag og klaffer det sånn noenlunde for Michael von Kruisenstierna underveis her, blir det trolig seier. Men verken hest eller kusk er pålitelige og da må det garderinger til.

Ned to klasser motstandsmessig går 9 Pas På S.H, men hoppa har ikke vist særlig stridsmoral på Leangen. Gjestekusk Edvard Kristiansen får fart på det meste og kan lykkes her. 5 Andreas Eme har en viss kapasitet og står fint til i dag. Supersjokket 8 Max Bowler W.L. var klart forbedret sist og kuskeforsterkes i dag. 2 Hercules Trotter burde vunnet sist etter å ha fått dirigere i tet. 7 Armani B.R. kan litt på gode dager og det kan være nok her. Taper favoritten ser dette løpet vidåpent ut.
Rangering V5-2A: 3 B: 9-5-8-7-2 C: 11-4-10-6-1-12

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
Frode Husbyns propagandatraver 9 Bagpipe må bli favoritt i dette monteløpet, men det er grunn til å sette et lite spørsmålstegn ved formen nå. Har kun startet en gang i monte tidligere og ble da toer. Fungerer hesten igjen er det trolig vinneren.

4 Powerful Lavec trener i følge Magne Olsen strålende og skulle urutinerte Anne Lene Aursand lykkes med å holde hesten i trav, kan han vinne. Kapasiteten er det ingenting i veien med. 10 Sean Trot står fint inne i løpet grunnlagsmessig, men formen er dunkel. Flinke 11 Canny Boy gjør sitt beste hver eneste gang og trives spesielt godt i monte. 12 Haveaheart har vist sviktende form i travløp den siste tiden, men kanskje kan åtteåringen få nytenning i monte.
Rangering V5-3A: 9 B: 4-10-11-12 C: 7-2-5-8-6-3-1

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Meget spennende i ny regi er 10 Ride Pointer. Har gjort en rekke sterke løp for sin gamle eier og trener Einar Nedrebø på Forus og denne gjengen er ikke avskrekkende motstand. Vi har gjentatte ganger uttrykt vår begeistring for Edvard Kristiansen som setter seg opp bak hesten for første gang i ettermiddag.

5 Speed Cavalino har funnet toppformen igjen og avsluttet storveis til andre sist. Klar vinnerkandidat her. 11 Gjølmes Super har hatt en flott sesong med seks seire og nesten 160 000 kroner innkjørt. Vallaken trives aller best i tet, men duger godt bakfra også og kan selvsagt vinne dette. 1 Benchamin er blitt 15 år gammel og går sitt siste løp i ettermiddag. Grunnlagsmessig har hesten et gaveløp, men formen er helt fraværende. Form er det derimot på 12 Gigant Trout som skal passes dersom det klaffer litt underveis fra en vrien utgangsposisjon. Vinneren skal være fanget på disse fem.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 5-11-1-12 C: 6-4-8-9-7-2 D: 3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-3B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
- Hadde det vært full vei, hadde jeg utropt meg selv som banker, det sa Andre H. Stensen til oss søndag kveld, når vi spurte ham om sjansene til 11 Tao Elda i dette sportslig flotte løpet i V5-3B. Tao Elda var kanongod første gang ut etter drøye to måneders pause på Leangen 19/11, men fikk aldri tak i gode Bjørvang Prinsen sist på Biri. Vi setter fireårshoppa først, men hun møter bra motstand.

6 Vang Eilif travet feilfritt sist og da ble det en imponerende seier. Fra tet var Vang Eilif overlegen og i ettermiddag er det Blekkan opp. Men også for denne er sprint et lite minus. Det er det nok også for 10 Seter Birk som varslet form sist. Se opp for denne, sa Stensen til oss og merk at han kjørte hesten sist. 4 Jern Elden duger feilfritt, mens 8 Madicken jager det som så feilaktig heter " en fortjent seier". Halvskummelt løp dette, all den tid favorittene ikke har sprint som sin yndlingsdistanse.
Rangering V5-3B: A: 11 B: 6-10-4-8 C: 9-1-7-3-5-2

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
- Min beste vinnersjanse for dagen, var Andre H. Stensens utvetydige melding til oss søndag kveld og vi snakker om formhesten 3 Storsjarmøren. Forsvarte seg lenge og vel mot unntakshesten Husankongen sist, men måtte gi tapt for overmakten. Meget god vinner fra tet nest sist mot sterk motstand. Startraske Storsjarmøren sitter nok tidlig i tet her og da der vinnersjansen meget god.

Så er det denne 7 Run Odd da. Vi bankerspilte hesten nest sist og det så helgrønt ut mot oppløpet. Men Run Odd tverret oppunder mål og tapte med hode. Er Run Odd på sitt beste, er det trolig snakk om en klink vinner, men formen er neppe helt på topp. Det er den derimot hos 6 Snonsøy Tinjar som holdt koken strålende fra dødens sist til tredje og også var god fjerde i et V75-løp nest sist.

Lunefulle 12 Bjørkekvikk holdt på å bremse bort seieren nest sist, men så tagget ut i lederryggen til folkebankeren Sterk Odd sist (bom fast i mål). Bak disse er det ikke lett å få øye på flere vinnerkandidater.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 7-6-12 C: 8-11-5-1-9 D: 10-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.