*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Blekkan tilbake i vinnerform

Foto: Hesteguiden.com

Jomar Blekkan har hatt en flott innledning på sesongen og har flere gode vinnersjanser mandag. Sjekk våre V5-tips.

Det er Leangen travbane i Trondheim som byr på dobbel V5 denne mandagen og det er ganske fine spilleløp der oppe. Vi synes bankeren i B-spillet er soleklar der Glory Southwind og Jomar Blekkan har et gaveløp, mens vi synes Frank Westberg og Hongslo Gutten har et fint løp i V5-5A/V52-B og blir vår banker i A-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Nevnte 9 Hongslo Gutten kunne ikke rå på en meget opplagt Storm Odd på Leangen i sin siste start, men avsluttet likevel flott til andreplass. Nest sist avsluttet fireåringen flott til tredjeplass etter å ha sittet langt bak underveis. Tredje sist var Nordli Svarten-sønnen sterk vinner til tross for en innlagt galopp på siste bortre. Han støter på gode Dag Jerven også denne mandagen, men slo denne greit sist og vi satser på gjentagelse mandag. i V5B-spillet får vi imidlertid plass til Dag Jerven på kupongen, da vi mener vi har en enda sikrere banker i B-spillet. Med på kupongen i B-spillet blir også 8 Storsjarmøren som galopperte seg bort direkte i et V75-løp sist, men var veldig god vinner tredje sist. Litt forbedret synes vi også 5 Jåra Eld var sist, og får hesten ligge på vent i det lengste kan han muligens vinne. 2 Buaas Terna vil ikke trave feilfritt lenger, men er ikke helt borte vekk dersom Arne Nilsen skulle klare å holde henne på beina. Uansett tror vi klart mest på Hongslo Gutten og Frank Westberg i dette løpet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 6-8 C: 5-2-7-1-4-3 D: 10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

Gaveløp så det holder
I V5-4B som er et såkalt amerikanerløp starter 12 Glory Southwind (med over en million innkjørt) fra likestart sammen med hester som har tjent rundt 300 000. Selv om tolvtespor aldri er ideelt, er det klar fordel at det er 2100 meter og går alt som det skal kan vi nesten ikke se Glory Southwind tape dette løpet. Han har riktignok galoppert seg bort i to av fire løp etter ankomsten til Trøndelag, men de to andre løpene er vunnet på overbevisende vis. Her er motstanden billigere enn noensinne og det er slik vi ser det , kun galopp imot. Dette taper ikke Jomar Blekkan og Glory Southwind.
Rangering V5-4B: A: 12 C: 7-11 C: 6-10-9-4-3-2 D: 1-8

V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Vi hadde litt feeling for at 1 Soløy Morten kunne vinne sist, da han møtte enklere motstand enn vanlig og 13-åringen vant faktisk veldig lettt. Motstanden er skjerpet denne mandagen, men som eneste strekhest er det bra muligheter for at han kan vinne igjen. Går Soløy Morten ned på 26-tallet her, blir det ikke lett for tilleggshestene, men verken kusk eller hest rader opp seire og vi garderer.

Vi setter faktisk 6 Theoblessa inn som andrevalg i dette løpet. Hoppa var uheldig med ryggene i Drammen sist og spurtet gnistrende når det endelig løste seg. Hun kan sprinte veldig fort på en god dag. 8 Vorset Ivers og 9 Tranmælsgutt skal begge hente 40 meter på Soløy Morten. Det er tøft, men slett ikke umulig, begge holder ålreit form.

3 Lykke Even har normalt ikke fordel av sprint, men går til mål. 10 Trons Pila er Brækken ikke veldig optimistisk med, men på kapasitet er hun uten tvil god nok, selv om hun muligens trenger løp i kroppen.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 6-8-9 C: 3-10-5-7-4 D: 2-11

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Med tre forholdsvis ubeskrevne svenskegjester på farten og middelmådige hjemlige hester er den andre avdelingen i A-spillet en aldri så liten spillenøtt.

Uten den helt store overbevisningen setter vi Blekkan først med 3 Dominik De Champs. Femåringen galopperte under angrep i et V75-løp sist. Vant veldig greit i svært billige omgivelser nest sist og tåler som kjent å gjøre en god del selv. 9 Gilson ser ut som den beste av de tre svenske. Mye billigere omgivelser her på Leangen enn hjemme i Sverige og hesten gjorde flere fine løp i fjor. 2 Moni Vic kommer ut i årsdebut. Vi merket oss et veldig bra oppløp av hesten i sin nest siste start, der han var knepent slått av gode Juliano Rags. Kan være seiersaktuell direkte.

10 Good for Victory og 11 Alice Mandy har gått litt på det jevne hjemme i Sverige, men mot så skral motstand som de møter her, kan trolig begge være seiersaktuelle. 12 Pixie Garbo har ikke sprudlet på slutten, men møter også overkommelig motstand.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 9-2 C: 10-11-12-5-1 D: 8-7-6-4

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter autostart.
Det er fortsatt toppform på 7 Gigant Trout som slett ikke gjorde seg bort i V75 sist. Ble da sjette i tøffe omgivelser. Møter ikke avskrekkende motstand her og må sees med flott vinnersjanse i dette monteløpet. Vi setter hesten knepent foran 4 Mighty News, som stort sett gjør det veldig bra i monte. Treningsrapportene er fine og Mighty News kan vinne direkte i årsdebuten.

Så er det 8 Quack Attack. Svenskegjesten kommer til Leangen med usikker form, og har vært sparsomt startet de to siste årene. men kapasiteten skal være bra og da setter vi hesten inn som tredjevalg. Tre hester skiller seg litt ut i dette monteløpet, som holder svært variabel kvalitet.
Rangering V5-3A: 7 B: 4-8 C: 5-10-2-1-3 D: 6-9

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Han gjorde en strålende sisterunde sist 3 Flying Rubin etter å ha gått først i tredjespor i hele sisterunden. Kunne ikke helt rå på vinnermaskinen Arron D'Ombree som fikk dirigere i front, men utfordret denne mot mål. Formen er helt på topp nå og dersom hesten havner noenlunde til underveis, tror vi Karl Ove Nordtømme sitter bak en vinner.

12 Wy Fi kommer til å bli favoritt, da Blekkan-traveren satt bom fast i ryggen på nevnte Arron D'Ombree sist. Men nå er det tolvtespor og full vei, det er helt andre betingelser. Wy Fi er ikke kjent for å like å gjøre grovjobben selv, og vi nøyer oss med andrevalg. Fra Daniel Wikbergs stall i Sverige kommer 4 Orion Simoni som vant tre av 12 starter i fjor. Skuffet i sin siste start, men har nå hatt fire måneders pause og er trolig seiersaktuell direkte.

9 Searay viste endelig fremgang sist etter flere skuffende løp. Kan få et fint smygløp her, ikke helt borte. 10 Silverbullit satt bom fast nest sist på Leangen og har et billig løp her. Startkatapulten 7 Tanita's Temptation kommer tilbake etter drøye to måneders pause og kan være en luring direkte, selv om full vei taler imot.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 12-4 C: 9-10-7-1-8-11 D: 2-5-6

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi synes 1 Varg Riga holdt fart og stil flott oppe til femteplass i tøffe V75-omgivelser sist. I dette ungdomsløpet står hoppa veldig fint til og kan lede fra start til mål sammen med flinke Stine Aftret. Hoppa kom flott tilbake etter galopp nest sist.

Det var ikke noe drag i 4 Durango i det samme løpet, selv om Vidar Hop manet det han var kar om. Durango skuffet den dagen og sjuendeplassen var absolutt maks. Imponerte i seiersløpet nest sist, men vi ble betenkt etter innsatsen sist. Oppgaven denne mandagen er uansett klart bedre enn den var i V75 sist.

10 Rampelars har variert mye i prestasjonene de siste månedene, men sist var det bedring igjen. 11 Alsaker Alexa utstyres med Hans Wilhelm Storås og gode kusker er naturligvis et pluss i slike løp. Hoppa har kapasitet og skal ikke undervurderes. Det skal naturligvis heller ikke 7 Skjeppe Kåre som holder uforandret fin form.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 4-10-11 C: 7-6-9-5-8 D: 2-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Han har ingen grunn til å være fornøyd med styringen sin av 9 Come On Sandy sist, den godeste Arne Nilsen. Det ble vingling ut i både fjerdespor og femtespor inn mot den siste svingen, likevel holdt hesten koken strålende til mål. Meget gode Arron D'Ombree vant det løpet fra tet. Mandag er motstanden lettere og med litt bedre styring av nestor Nilsen, bør det bli seier i dette løpet.

2 Adrian's News er en veldig fin fireåring som avlegger årsdebut. I sin nest siste start var hesten meget god toer i et bra treårsløp og slo blant annet en så god hest som Keep The Spirit. Nå setter Atle Solhus seg opp, det kan bety ledelse fra start til mål. To kapasitetshester kan muligens utfordre. Både 5 Mr. Virus og 7 Moni Gold har tidvis avslørt veldig fin fart, men begge opptrer ustabilt. Skulle de holde seg på beina, kan de overraske.

4 Tarot B.R. er ei flink og travsikker hoppe. Full vei er ikke ønskemelodlien, men få hoppa smyge med kan hun ha en polett tillslutt. Jomar Blekkan er spennende gjestekusk. 3 Rebella Donna var kraftig forbedret sist og kan overraske fra tet.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 2-5-7 C: 4-3-1-8 D: 12-10-11-6


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.