Blir millionær i dag!

Foto: hesteguiden.com

Vi sikter ikke akkurat til V5-utbetalingen på Sørlandet søndag, men når vår banker for dagen vinner passerer hesten en million kroner innkjørt.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Championkusken Eirik Høitomt har akkurat startet opp igjen som trener, og på sin gamle hjemmebane tror vi han seler ut en vinner fra egen stall. Superkusken hadde en suksessrik stall da han forlot nettopp Sørlandets Travpark, og flyttet til Tønsberg i 2004. Nå er 40-åringen tilbake i trenermanesjen, og har fått med seg sønnen Marius i teamet. Vi spår en spennende sesong for far og sønn, og med 5 Loverboy Pellini i V5A-4/V5B-1, tror vi teamet tar årets andre triumf.

Svensken er mye bedre enn sine konkurrenter, og vinner lett dersom han unngår uhell underveis. Alf Palema-sønnen debuterte først som femåring i Sverige, og han har gjennom hele karrieren stått i trening hos Thomas Uhrberg. I fjor hadde han en heller mager sesong, men i tre år på rad før det travet han en rekke solide løp og vant blant annet V75 på Solvalla.

Norgesdebuten avla han på Momarken 19. januar, og det med mersmak. Da ble han dratt helt sist av en konkurrent runden igjen, og var sist inn på oppløpet. Etter en fantastisk spurt nådde han igjen Golden Shogun til delt seier, og niåringen hadde sikkert godt av det løpet. Møter veldig enkel motstand i dag, og alt annet enn seier vil overaske oss.

Relativt oversiktlig A-rebus
I innledningen skal dere få en liten godbit. 4 Minpila travet et hurtigarbeide så det luktet svidd av for hestekaren Arild Topland forleden. I løpet sist fløy hoppa styggfort, men tok seg et par pauser underveis. I dag får hun opp offensive Tom Erik Solberg som kusk, og tredjevalget i spillet må således krysses på alle kuponger!

1 Asor Sjefen hadde bare Viljar Kongen foran seg på Forus sist. Er ventelig forbedret, og står nydelig til. Favoritten 6 Smaragden flyr fort, men tyr lett til galopp. Avgjorde tross galopp i nest siste start, men må trolig unngå feilskjær for å vinne dette.

I den andre avdelingen får 2 Tangen Eld også i kveld mange tilhengere etter to seire på rad, men vi syntes det er snakk om en favoritt i litt fare. Han har vunnet uten å imponere, og vært nær galoppen. Øystein Tjomsland er god til å holde han i trav, men nå er motstanden skarpere.

4 Optisk Lyn er sterk og kapabel, men svært usikker. Feilfritt kjemper han om seieren, og med bare fire hester på strek skulle mulighetene for feilfri avgang være gode. 3 Garli Rigel var ikke like god sist som gangen før, men tilbake på topp er han aktuell. 1 Orella er startrask, og kan lede lenge feilfritt. Ute i hardt selskap sist da hun galopperte i tet i V75.

Montèløpet i den tredje avdelingen er i utgangspunktet et oppgjør mellom to hester, men ingen av de er helt trygge og vi garderer ytterligere. 7 Bjørn Sign tapte for montè-kometen Sierre Va Bene sist, men har godt gode løp før det og får tipset.

1 Kings Centaurus var veldig god i montè-debuten til seier, og han kan bli en slager i denne grenen. Den kapable krabaten virket dessuten mer stødig med sal i stedet for sulky, og er snakk om en selvskreven gardering. 6 Kitten er hurtig og tar trolig tet, men vi er dog litt usikre på distansen for hans del.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til A-spillet her.

Litt mer vrient i B-spillet
Alt ble feil for 8 Heger'n sist, men han gjorde en sterk siste 700 etter feildisponering tidligere i løpet. Enklere imot V5-5A/2B, men tillegget er litt sjanseartet. 6 Rinde Kvikken har et løp i kroppen. Har trent bra og kan ventes mye forbedret. 1 Djuven er ikke travsikker, men bra på sitt beste. Sist fikk han et alt for hardt løp.

Blandet drops i den tredje avdelingen. 7 Hera Halbak er bedre enn raden. Gikk ok sist, og møter her enkel motstand. 6 Olivia Sund vinner ikke på bestilling, men kan ikke få et finere løp enn dette. Danskeimporten 1 No Money er interessant fra strek, får hoppa det rette opplegget kan hun speede inn til seier slik hun gjorde nest sist. Hun skal dog ikke gjøre for mye selv underveis.

Favoritten1 Ramstad Loke skal normalt ha en topp vinnersjanse i V5-4, men vi er ikke helt trygge på Moe Odin-sønnen. Flåten-traveren feilet da han fikk press sist, og tåler ikke å bli forstyrret. Dersom kuskene som kjører imot har lest hjemmeleksen sin, tror vi de vil prøve seg på å utfordre storfavoritten slik at han kan feile.

7 Ulsrud Mikk galopperte i angrep i siste sving på Bjerke onsdag, og leverte en avslutning på oppløpet som det luktet svidd av. Holder således toppform, og bør voktes i dag. 3 Aabergen angrep for tidlig sist, men er på vei mot toppformen nå. 10 Knell er god på sitt beste, og er ikke sjanseløs om favoritten svikter.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til B-spillet her.

Spennende finale
1 Cull De Sac vinner, dersom hun ikke blir innestengt. Det skal bli veldig spennende å se Westergårds stalljente, Katrine Olsen Wågenes bakpå hesten. Hun får fart på hestene, og kjører smart. Supergill-datteren avsluttet strålende til fjerde i V75`en sist, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

7 Global Kickback er den nest beste hesten i feltet, og skal regnes om han kommer rett til. 8 Mermaid's Magic må ha det servert, men er hyperfarlig med klaff på løpet. Speeder fort med smygløp, men sporet trekker litt ned. 9 Alfa Omega er i form, men må også ha løp på vent.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 240 og 756 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 378 og 1344 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på nrk.no nett-tv i kveld!