Bo i fokus

Foto: hesteguiden.com

Danske Bo Westergård sender ut to blytunge favoritter fra sin kvalitetsfyllte stall på Bjerke i kveld, men vi tror en av de kan gå på et nederlag. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Vi snakker da om 1 Hanna Banker i V65-1 og 3 Oddesa La Marc i den femte avdelingen (krysset av på hhv 87 og 80 % av den innleverte kupongene), og det er da snakk om to hester med full form. Vi synes dog at sistnevnte støter på bedre hester enn noen gang (og da garderer vi følgelig den), mens vi synes at førstnevnte ligner en klink vinner. Det er en relativt krevende rebus vi har å bryne oss på denne onsdagen, og vi værer store penger (det er i hvert fall tre løp det kan smelle godt i).

Tet og slutt?
Vi har kun sett 1 Hanna Banker (V65-1) en gang (og det var det siste løpet på Jægersro), men etter referatene å dømme fra løpene forut for den starten kan vi lese oss til at 3-årshoppa er lynrask fra start. Vanskelig å vite hva de øvrige konkurrentene kan ned startsiden, men når det er snakk om urutinerte 3-åringer, tror vi ikke at det er noen som bare dundrer av gårde bak startbilens vinger. Vel i tet bør det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi satser på at storfavoritten gjør som hun gjorde i den nest siste starten ved triumfen på 17.0 full vei.

Ledet da hele veien, og vi synes at Orlando Vici-datteren ga et flott inntrykk i den siste starten. Avsluttet da sterkt til tredje på 16.5 over en sprint med voltestart ved den anledningen (ble for langt frem til tethestene, og vi tror ikke dansken plaget hoppa nevneverdig til slutt den gangen), og når vi synes at 12 Moneyline Volo var alt annet enn god ved triumfen på enkle 18.4 full vei i skralt lag på Sørlandet i den siste starten, lar vi Westergård-traveren stå ugardert.

Vår rangering: A: 1 B: 6-5-12-4-8 C: 7-11-3-2-9-10

To hester gjør opp?
I en ellers vidåpen avslutning på denne rebusen har vi god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte, og vi mener at vi krysser av for de to hestene i løpet med klart best form i kroppen. Det er snakk om et amatørløp dette, og når svært dyktige Edvard Kristiansen setter seg opp bak en meget formsterk 2 Wictoria Laylock (gått kanonløp i både trav og monte hele veien nå på slutten) var vi aldri i tvil om førstevalget. Det er skreddersydde forutsetninger for 7-årshoppa i kveld (nydelig spor, og hun står da også perfekt inne på pengene i dette løpet), og vi tror på en topp vinnersjanse.

Vi garder kun med 7 Elstar Pride, og da snakker vi også om en hest med kanonform. Det blir etter alt å dømme tøff kjøringen innledningsvis i dette løpet, og da tror vi i så fall at 9-åringen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt. Avsluttet enormt fra køen til hhv seier og fjerde på 13-tallet i de to siste startene, og vi så jo da også en meget opplagt utgave av Elway-sønnen ved tredjeplassen på flotte 14.0 full vei i et V75-løp på Momarken i den fjerde siste starten. Fordel å kjenne hestene man kjører i slike løp (og eieren har kjørt selv hele veien), og vi synes at spillerne har litt for liten tiltror til Andersson-traveren. Nede som et femtevalg i spillet, og det mener vi er litt feil.

Det er opp en klasse for 1 Gigant Dream, og med en tøff åpning i beina tror vi 5-åringen blir for lett mot denne gjengen her. Undertegnede sitter med inntrykket av at 7 Elstar Pride er snakk om en klart bedre hest enn 3 Storm Brodde (klaffet maksimalt ved andreplassen på 13.0 over en sprint i den siste starten), mens vi mener at 4 Macho ikke er snakk om noen lettkjørt hest (sliter desutten til tider med halsen, og da er ikke regn og litt klinete bane noen fordel). Det er intet å utsette på kapasiteten til 10 Orion Hindø (men 5-åringen står tøft inne i dette løpet), mens både 5 Sweet Gill og 6 Pine Pack står litt sjanseartet til i løpet (blir fort en strevsom innledning fra disse sporene).

Vår rangering: A: 2-7 B: 10-5-4-1-3-6 C: 12-11-9-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke finner du her.

V65-2, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for kladblodshester venter oss i den andre avdelingen, og når alle de antatt beste står litt sjanseartet til åpner vi opp for at det kan komme en smell i dette løpet (på vårt store system krysser vi da av for hele ni hester). Overflydd ned startsiden blir etter alt å dømme 1 Kjeltringen (både 2 og 3 er raskere i feilfrie utgaver), men det kan bli litt vann mellom båtene her. Med fri bane til slutt tilmåler vi den formsterke Antonsen-traveren solide vinnersjanser, og i sitt siste feilfrie løp på aktuell distanse ble det en overlegen seier på flotte 23.7

Vi blir ikke helt kloke på 9 Frakast, men på sitt beste er det ingen tvil om at 7-åringen er seiersaktuell. Ikke helt som best ved andreplassen på 29.2 over stayerdistansen i den siste starten (hang litt i sjekken, og virket litt spenstløs), men kretsen rundt hesten forventer at Moe Odin-sønnen skal være klart forbedret med løp i kroppen etter litt pause til kveldens dyst. Står da også klart best til av de antatt beste, og med tilsvarende innsats som ved andreplassen på 26.1 full vei i den nest siste starten, kjemper ventelig seiersmaskinen om den gjeveste sjekken på ny.

Tapt sportrekningen har 12 Storm Eld gjort, og på en kjapp sprint med disse forutsetningene blir vi litt overrasket dersom 6-åringen bokfører sin femte strake triumf. Kan dog reddes inn i matchen ved tøft tempo på løpet (og at det kan bli litt klinete bane p.g.a. regnet), men vi krysser først på våre to største spilleforslag. Der får vi også plass til speedkula 10 Ulrik, og at det nå er snakk om sprint favoriserer Mjølnerød-traveren denne gangen. La ned rørelsen 100 meter fra mål fra tet i den siste starten, men 7-åringen er klart mer effektiv med et løp i rygger i det lengste (og han står i flotte rygger fra start).

Vår rangering: A: 1 B: 9-12-10 C: 7-8-3-2-11-5 D: 4-6

V65-3, 1609 meter autostart
Et nytt sprintløp for kladblodshester har vi å se frem til i den tredje avdelingen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da kun tre hester). Piler til tet gjør 4 Garli Mollyn, men undertegnede synes at bestemora mi på 99 år er tøffere i psyken enn denne 6-åringen ("spytter jo bittet alt for lett til slutt). Gikk et kanonløp til fjerde på flotte 27.7 full vei etter startgalopp i den nest siste starten, mens han bremset vekk seieren i den siste starten (sølv på 29.9 full vei). Sprint er selvsagt en fordel (og han holdt kanonform på denne tiden i fjor med tre strake triumfer), men vi sitter med følelsen av at Moe Odin-sønnen legger ned rørelsen 100 meter før mål uansett tempo underveis.

Enormt forbedret i regi Øystein Tjomsland har 1 Særheims Kongen vært, og at Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen ved denne anledningen er neppe noe minus. Strålende ved triumfen på 27.6 over aktuell distanse i den neste siste starten, mens han satt bom fast som fjerde i den siste starten. Kan sitte fast igjen fra dette sporet (men vår landschampion har ikke akkurat for vane å gjøre akkurat det), men løser det seg tror vi det er snakk om vinneren av løpet.

På vei opp i form er 5 Spang Jotroll (og fartsressursene er det intet å utsette på der i gården), mens både 6 Nås Mirko Midas (fin innsats til femte i et V75-løp i den nest siste starten, og Kai Johansen har et meget godt tak på 5-åringen) og 10 Nuvre Dokka (ikke helt som best i den siste starten, men gikk strålende løp på landet hovedbane forut for den starten) er snakk om hester som bør vurderes tidlig. Flytkusk Lars A. Kolle setter seg opp bak fartsfyllte 3 Kipalill, og med maks smygreise underveis er ikke 13-prosenteren i spillet ueffen.

Vår rangering: A: 1 B: 4-5-6-10-3 C: 2-9-12-7-8-11

V65-4, 2140 meter voltestart
Et litt uggent kaldblodsløp har vi å forholde oss til i den fjerde avdelingen hvor ingen av deltakerne akkurat kan få merkelappen stabile (og da tyr vi til veldig bred gardering). Det er dog liten tvil om at 9 Vår Faxa er snakk om formbomben i løpet, og vi synes at 4-årshoppa er svært spennende på kryssene med sine 13 % ved denne anledningen (sjettevalg). Gikk en formidabel opphentning til tredje etter grov startgalopp i den nest siste starten, mens vi synes at hun så veldig fin ut før hun hoppet seg vekk i den siste svingen i Brekke-løpet i Drammen i den siste starten (en tid rundt 27.5 gikk trolig fløyten da).

Vi har ikke veldig sansen for 7 Førlands Faksen (ikke noe fin type dette), men når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 4-åringen ved denne anledningen, må selvsagt spillerne være på vakt. Galopperte trolig vekk sølvet bak Tyri Best i den siste starten, og selskapet i kveld er ikke verre enn at det kan gå veien.

Uforandret fin form holder 8 Bastian Mollyn, men 4-åringen står litt kinkig til innerst i andre rekke (løser det seg er dog hesten klart god nok). Sliter litt med aksjonen gjør 11 Rigeljerven, men dersom travet skulle stemme for Jensen-traveren i kveld er 4-åringen seiersaktuell. Står for tur til å vinne et løp gjør 12 Ådalsvinni, men det må klaffe litt på veien fra dette sporet for at den aldrende hoppa skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 9 B: 7-8-11-12 C: 3-5-1 D: 10-2-6-4

V65-5, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp venter oss i den femte avdelingen, og etter at 3 Odessa La Marc har imponert i fire strake seiersløp blir selvsagt 5-årshoppa veldig tung favoritt med sine 85 % Tet fra start til mål (satt fremst ut av den første svingen) var seiersoppskriften i den siste starten, og på ny kan det ligge an til et tilsvarende scenario. Vi føler dog at Westergård-traveren støter på bedre hester enn noen gang, og når storfavoritten har en aksjon (høy og krevende) som tilsier at en eventuelt litt klinete bane ikke er noen fordel, tyr vi til noen garderinger.

Det er en rekke svært gode hester i grunnlaget som utfordrer storfavoritten denne gangen, og en hest som 5 Obtain synes vi er vel lite spilt med sine 8 % Avsluttet helt forrykende til sølv på flotte 15.4 full vei bak V75-vinner Paco Halbak etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Helt fantastisk form holder 10 Twins Torpedo, og speedkula er snakk om en opplagt vinnerkandidat på ny. Selv om laget var billig ved triumfen på 16.1 full vei i den siste starten er det sjelden vi ser hester vinne løp på den måten (vant vel med halve oppløpet), og vi synes at 4-åringen må krysses på alle bonger.

Vi synes at 11 Usnooze Ulooze gikk et strålende løp etter grov startgalopp i et V75-løp uten å få premie i den siste starten (uten å bli plaget nevneverdig), og Hamre-traveren viste også sterkt stigende form ved å bli toer på flotte 15.0 full vei forut for den starten. Sterk som få denne, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den latterlige lite spilte 7-prosenteren!

Det er blitt en del spill på 6 Vacation G.T. (nestfavoritt, og en 23-prosenter), men undertegnede har ikke blitt voldsomt imponert av de løpene 4-åringen har gått i Sverige. Holdt unna på stive bein ved triumfen på 15.7 full vei i relativt billige omgivelser i den nest siste starten, mens han avsluttet hyggelig fra køen til fjerde i den siste starten. Vi tror han blir for lett mot denne gjengen her (og det er overhengende fare for et løp i ”dødens” denne gangen), og da dropper vi Jakobsson-traveren denne gangen.

Vår rangering: A: 3 B: 5-10-11 C: 6-4-2-8-1-7 D: 7-9

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 96, 480, 960 og 2080 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.