*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Bo og Tjoms briljerer

Foto: hesteguiden.com

Det blir trolig kun smuler igjen til hjemmetrenerne når Bo Westergård og Øystein Tjomsland tar med seg et lass med topphester til Stavanger i kveld.

04.01.11 13:40

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi er ikke veldig fan av samlebonger, men vi kan ikke med vår beste vilje se for oss noe som helst potensialet i store flate bonger på Forus i kveld. Løpene ser relativt oversiktlige ut hele veien, og vi klemmer til med tre bankere ved denne anledningen. Forrige tirsdag ble det i overkant av 8.000 kroner innspilt på våre spilleforslag til løpene i Stavanger, og vi satser på at vi har god kontroll på løpene også i kveld.

V5A-1, 2060 meter voltestart
Etter en rekke sterke innsatser i hele fjor syntes vi 6 Odins Tira gikk sitt beste løp i karrieren på torsdag i Bergen, og dersom Moe Odin-datteren får sitte i fine rygger til 400 igjen i dette løpet så taper hun ikke. 6-årshoppa måtte til slutt gi tapt for svært gode Ness Tjo Oda i den siste starten etter i grunnen å ha blitt brukt hardt hele veien, og vi syntes hun fullførte strålende til sølv på flotte 30.0 full vei med voltestart. Klart enklere i mot i kveld, og vi har ståltro på seier.

Hele seks triumfer sanket Tengsareid-traveren sammen i 2010, og vi satser alt på at hun speeder inn til årets første triumf i innledningen på A-rebusen. Det kan selvsagt spekuleres i at dette løpet kommer lovlig tett på det foregående, men hestene til Kåre Refsland (mener bestemt at hun står i trening der) er som regel veldig gjennomtrente.

Vår rangering: A: 6 B: 3-1-9 C: 2-5 D: 7-4-8

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-2, 2040 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i den andre avdelingen, og fra sin optimale utgangsposisjon er 2 Deux hesten å stå i mot til slutt. Prince R.S.-datteren har tatt to overbevisende triumfer i regi Bo Westergård, og selv om det finnes et par hester med veldig fin kapasitet i mot skal sjansene for at den tredje strake triumfen sitter klokkerent være svært gode.

Etter Derby slet 6 Gigant O. voldsomt en periode, men i den siste starten før litt pause var Coktail Jet-sønnen tilbake som en vinner på fine 15.7 full vei etter et optimalt opplegg underveis i andre utvendig med tøft tempo i front, og dersom formen etter litt hvile er sånn noenlunde konservert skal Wiig-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Litt bedre enn raden er 1 Yankee Showboat, og Tjomsland-traveren kan her få det perfekte opplegget i ryggen på de to kamphanene der fremme i front.

Vår rangering: A: 2 B: 6 C: 1-5 D: 4-3-7

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-3, 2040 meter voltestart
Vi støter på et litt uoversiktlig kaldblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, men vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre seks utvalgte. Nydelig til i sitt springspor står 6 Tufte Jo, og selv om det ikke ble en fremskutt plassering i debuten tror vi Tjomsland-traveren kjemper om seieren i et løp som dette. Storm Jo-sønnen galopperte i en voldsom temposkjerpning ved den anledningen, men avslutningen til sjette etter det var helt grei (og 6-åringen viste i prøveløpet på 35.1 full vei at han skal matche dagens konkurrenter på fart).

Noen stor stjerne er ikke 8 Kleppe Manden snakk om, men det behøver han heller ikke være for å kunne vinne et løp som dette. Det ble en kontrollert seier på enkle 35.9 i den siste starten, og Erga-traveren kan fort gjenta den bedriften med tilsvarende innsats i kveld. 11 Rigel Storm tapte kun for seiersmaskinen Tranmælsgutt i den femte siste starten på fine 32.3 full vei (og det vitner om veldig fin kapasitet), og når Torpa Carl-sønnen dukker opp i ny regi er 5-åringen snakk om en opplagt gardering. Forbedret med løp i kroppen er trolig både 5 Røvaren og 10 Ull Vilde (en søster til Ullfrigg dette), mens vi tar inn reserve for en strøket 1 Hogsnes Kongen.

Vår rangering: A: 6 B: 8-11-5-10 C: 2-3-4 D: 12-9-7-13

V5A-4/V5B-1, 2040 meter autostart
Det ser relativt oversiktlig i dette løpet, og fra sin flotte utgangsposisjon kan ikke 1 Ann`s Palema T. unngå å bli favoritt. Gidde Palema-datteren stod på helt greit til sølv på 16.1 full vei i den nest siste starten etter å ha vært i piggeste laget underveis, mens det ble bokført en disk i den siste starten. Teten bør være innen rekkevidde på ny for den startkjappe 5-årshoppa, og selskapet er ikke verre enn at Westergård-traveren kan lede rundt om.

Det må vel snart være slutt på uturen for 12 Golden Felix, og i et løp som dette må det være snakk om en topp vinnersjanse i en feilfri utgave for den kapable Soir Des Tibur-sønnen. 6-åringen har hoppet seg vekk to ganger på rad med fremskutte plasseringer i sikte fra front, men vi tror kanskje det kan være en fordel med et løp bakfra ved denne anledningen. Leter etter den helt store formen gjør 3 Tamaran (klart god nok på sitt beste), mens formsterke 9 Florican Royal må etter vårt skjønn heve seg et lite hakk mot litt bedre motstand for å kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 1 B: 12-3-9 C: 7-5-11 D: 2-4-10-8

V5A-5/V5B-2, 2040 meter autostart
Det er ikke mange vinnerkandidatene i dette løpet heller, og selv om 4 Conrads Online har vist veldig fine takter ved å vinne sine to siste løp på en overbevisende måte nå på slutten har vi ståltro på at Bo Westergård sitter bak en vinner i form av 7 Mantra. Sistnevnte innehar skyhøy kapasitet, og dette er snakk om en hest vi tror dansken kan ha forbedret enormt.

Tidligere trener er med respekt å melde ingen tryllekunstner, og når 7-åringen tidligere i sin karriere har gått på 13 og 14-tallet full vei ved flere anledninger er vi rimelig trygge på at nestfavoritten legger dette feltet på rygg dersom han fungerer optimalt. Treneren melder om sterke treningsarbeider, og da lar vi den svært kapable krabaten stå ugardert (og dette er snakk om en hest undertegnede alltid har hatt veldig sansen for).

Vår rangering: A: 7 B: 4 C: 8-3 D: 2-1-6-5

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

Klikk på bildet for å forstørre.

V5B-3, 2040 meter autostart
Et relativt svakt varmblodsløp støter vi på her, men best på kapasitet tror vi 3 El Gigant er. Etter å ha vunnet på 19.9 i den nest siste starten fikk 4-åringen sølv bak gode Seaman i den siste starten, og vi syntes ikke Rune Wiig plaget Gigant Neo-sønnen nevneverdig den gangen (registrerte vel tidlig at han ikke kunne slå lederen). Stangeland-traveren virker til å være i rivende utvikling, og dersom autodebuten takles på tilfredsstillende vis tror vi på en topp vinnersjanse.

Positiv til sølv etter galopp ut av den første svingen var 9 Little Samo i den siste starten, og dagens startmetode skal være en klar fordel for den litt usikre S.J.`s Photo-datteren. Innfridde som vår banker i den siste starten gjorde 6 Caressa Star, og på ny skal det dreie seg omen solid vinnnersjanse for Høgemark-traveren. Veldig fin kapasitet er det på 7 Bar Story, og den storvokste Amigo Hall-sønnen kan forventes å opptre klart forbedret med det siste løpet innefor vesten etter lang pause.

Vår rangering: A: 3 B: 9-6-7 C: 8 D: 4-1-5-2

V5B-4, 2040 meter voltestart
Hesten fra lengste tillegget skal normalt være sjanseløse i dette kaldblodsløpet, og selv om 3 Torpana skuffet en smule ved å ikke holde unna til seier i den siste starten skal Tjomsland-traveren være snakk om en brennhet vinnerkandidat denne gangen. 5-åringen rapporteres å trene strålende foran kveldens dyst, og på ny er Torpa Carl-sønnen hesten å fange fra spiss.

Den som kan være tøff nok til å ta ned favoritten fra utvendig posisjon er 4 Erga Svarten, men Sarpen-sønnnen sliter med å gjennomføre feilfrie løp om dagen. Det optimale løpet kan igjen 2 Flyti få, og når Spikeld-datteren har løftet seg mange hakk nå på slutten krysser vi tidlig. Helt ueffen er heller ikke 1 Sylv Spika, mens ungheststjernen 5 Raikkonen får stå som en liten outsider når han dukker opp i regi Ove K. Karlsen.

Vår rangering: A: A: 3 B: 4-2 C: 1-5 D: 7-9-6-8

V5B-5, 2040 meter autostart
Et lekkert skue i banen er 10 Mieux Di Quattro, og når dagens konkurrenter ikke er noe verre en ved den siste enkle triumfen på 16.1 full vei garderer vi ikke den flotte Coktail Jet-sønnen. Tjomsland-traveren står i veldig fine rygger i fra start, og vi ser det som veldig sannsynlig at sørlendingen får overta føringen ut av den første svingen med 5-åringen.

Italieneren vant hele ni løp i fjor, og den seiersvante krabaten blir nok en nyttig seierssanker for suksesstreneren også i år. Veldig fin kapasitet er det på 11 Touch Of Caviar, men etter et halvt års pause tviler vi på at Westergård-traveren matcher storfavoritten direkte. Vi garderer dermed ikke, og har ståltro på at den smekre traveren til Aksel Odland innleder dette året slik han avsluttet det forrige med en seier.

Vår rangering: A: 10 B: 11-1-12 C: 3-4-6 D: 2-5-8-9

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 720 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 90, 360 og 800 kroner ligger ute her .

Vi ser ikke for oss de helt store utbetalingene i Stavanger i kveld, og da satser vi på at vi kan få V5`en flere ganger på samtlige spilleforslag.

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.