Bo og Tjoms med tungt skyts

Foto: hesteguiden.com

Danske Bo Westergaard og Øystein Tjomsland dominerer voldsomt i norsk travsport, og begge stiller med et sterkt lag i Stavanger i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Imponerende 106 triumfer har Øystein Tjomsland bokført så langt i år fra sin base i Sør, og fjorårsrekorden på 120 seire henger nok i en tynn tråd denne sesongen. Det er vel neppe noen tvil om at sørlendingen nok en gang aspirerer til å bli årets trener, og det skal bli spennende å se hvordan den dyktige treneren presenterer stortalentet 5 Mieux Di Quattro i V5A-5/V5B-2 etter litt pause i kveld.

Coktail Jet-sønnen pådro seg en hovsprekk etter å ha gått en kruttsterk opphenting etter startgalopp i Sølvhesten i sommer, men alt skal nå være i skjønneste orden. Forut for det løpet var hesten helt outstanding, og galopprisikoen bak startbilens vinger skal ikke være spesielt stor. Dagens konkurrenter skal Tjomsland-traveren enkelt ta seg av i en feilfri utgave, men dersom storfavoritten er litt ”rusten” etter lang pause tror vi 4 Universal Law står nærmest til å kunne overta.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Sistnevnte holder uforandret fin form, og nå står Angus Hall-sønnen bedre til enn på svært lenge. 4-åringen var en sterk toer i den siste starten fra utvendig posisjon, mens Geir Gudmestad kjørte oppi foranliggende konkurrent med galopp som resultat i den nest siste starten. Det er veldig interessant med Svein O. Wassberg opp i sulkyen ved denne anledningen, og da snakker vi om en skarve 5-prosenter i spillet!

Et nytt forvandlingsnummer?
I innledningen på A-spillet dukker 7 Sarzaparilla opp i Sørlendingens regi, og når vi vet hvilken kapasitet Super Arnie-datteren innehar skal det dreie seg om en solid vinnersjanse direkte. Treningsrapportene er positive, og i en poengjakt sier det seg selv at selskapet ikke er av den tøffeste sorten. Det begynner dog å bli en stund siden 4-årshoppa har vist hva hun kan, og i et ellers vidåpent løp tyr vi til bred gardering på samtlige spilleforslag.

Vi dropper "Tjoms"
Tjomslands kort i den andre avdelingen er 5 Florican Royal, men vi syntes ikke King Conch-sønnen var mer enn han måtte være ved sin tredjeplass i et V75-løp i den siste starten. Vi dropper således 4-åringen denne gangen, og vi har klart mest tro på 6 Ocean Pearl. Sistnevnte var en bunnsolid toer bak seiersmaskinen Embakasi på flotte 16.0 full vei i den siste starten etter en strevsom sisterunde via sporene, og i en feilfri utgave tror vi ikke 4-årshoppa lar seg slå.

Tøffest i mot blir trolig tetløpende 1 Ride Pointer (tror han klarer å svare ut 4 Axis Di Vegas ned startsiden), og da får Express Ride-sønnen en plass på våre to største spilleforslag. Nedrebø-traveren ga seg fra spiss i et tøft V75-løp i den siste starten, men i dette løpet står 5-åringen helt nydelig inne på pengene.

V65 Jägersro i kveld, kjøp andel her!

Premie som gjelder
Et gjesteoppsitt bak 10 Rigel Tessa i V5A-3 har Tjomsland, men der må nok ”Kaptein Sableltann” sikte seg inn på en mindre premie. Som ventet ble det tidlig galopp for 3 Stilfaksen på voltestart i den siste starten, men nå er det tilbake bak startbilens vinger for den svært kapable Järvsöfaks-sønnen.

4-åringen imponerte i Derby-sammenheng, og i et vanlig grunnlagsløp på Forus skal Naustvik-traveren være hyperaktuell. Stort dårligere på kapasitet er ikke 9 Føynland Gutten (sterk vinner på 28.8 full vei i den neste siste starten), men helt stabil er foreløpig er heller ikke Djøseland-traveren. 4 Luminor er også snakk om en klar plussvariant, men når felles for alle de hestene vi nå er nevnt er at de er av den litt usikre sorten tyr vi til bred gardering på vårt store system.

Annonse: Dobbel jackpot i v75 på lørdag! Grøstad/Lerum holder storform! Kr.37 943 innspilt de siste dagene!

Ny vinnersjanse
En het vinnerkandidat er derimot 13 Sør Troll for ”Tjoms” i V5A-4/V5B-1, men den speedige Moe Odin-sønnen må ha litt klaff på løpet for å rekke helt frem fra 40 meter tillegg. Det ble galopp i den siste starten, men innsatsen til fjerde i tøff konkurranse i den nest siste starten var av den solide sorten.

Veldig spennende fra strek er 1 Ovedølen, når Åsbjørn Tengsareid setter seg opp bak Bork Rigel-sønnen. 4-åringen virker til å være i rivende utvikling, og dersom tredjevalget tramper av gårde på den rette foten kan Amundsen-traveren bli lei å slå. Løpet er etter vårt skjønn dog av den veldig skumle sorten, og vi anbefaler bred gardering.

Nettavisens spileforslag til V5A-rebusen kan du levere her!

Sitter på gjerdet
Bivåner det hele fra sidelinjen gjør en av landets beste trenere i V5B-3, i et løp som etter vårt skjønn teller fem vinnerkandidater. Selv om 1 Kringelandtellus blir kraftig overflydd fra start er vi ikke redd for at det ikke løser seg i et såpass lite felt, og med fri bane underveis skal sjansene for at den sterke 6-åringen bokfører årets femte triumf være svært gode.

Teten kan være innen rekkevidde for 4 Henrik (får normalt overta fra formløse 5 Sotå), og da er Erga-traveren etter vårt skjønn litt for lite spilt med sine snaue 13-prosent. Det ble veldig feil for Kos Knekten-sønnen i den siste starten (og han fungerte heller ikke som best i aksjonen), og på sitt beste er ikke 5-åringen noe dårligere enn de andre.

Stålform holder 9 Eng Støveren, men Leknes-traveren er slett ikke enkel å lure først i mål. V75-vinner 2 Stuve Vinn skal selvsagt regnes tidlig i en feilfri utgave på ny, mens 8 Spang Spenter er den siste vi ser med vinnersjanse.

Nettavisens spilleforslag til V5B-rebusen kan du levere her!

Seiersvante Kringelandtellus jakter en ny triumf i V5B-3.
Seiersvante Kringelandtellus jakter en ny triumf i V5B-3.

En vel så imponerende...
Statistikk som Tjomsland har danske Bo Westergaard med sine 78 triumfer på knappe 270 starter, og ved siden av en solid vinnersjanse med 6 Ocean Pearl i V5A-2 har dansken to sterke kort på hånden i de to avsluttende V5-løpene. Først ute er 3 Noble i V5B-4, og selv om Varenne-sønnen står litt tøft inne på pengene i løpet tro vi på en topp vinnersjanse. 6-åringen har prøvd seg i tøffe løp utaskjærs nå på slutten uten å få noe utteling, men før det gikk 6-åringen flotte løp (og dagens konkurrenter er ikke av den alt for tøffe sorten).

Dagens oddstips: Slik tjener du penger på målfattige Norge

Vi syntes ikke 1 Luigi så trøtt ut når han galopperte utvendig for ledende Baltic Dream i den siste starten (og det var en steintøff førsterunde utenpå i 13-fart han gikk), og fra spiss kan S.J.`s Photo-sønnen bli skummel (spenstig 15-prosenter dette). En fin triumf tok sterke 7 Lomac Crown J. etter lang pause i den siste starten, og Blom-traveren skal normalt ikke være noe dårligere med løp i kroppen. Fin form holder 2 Ringo Active, og fra et optimalt spor skal Armbro Plush-sønnen regnes tidlig.

Tengsareid avslutter?
En blendende utgave fikk vi se av 8 Carbon Black i den siste starten, når stallmann Jeppe Rask styrte Jobie Tempest-sønnen inn til en sterk seier på solide 14.6 full vei. Sjefen sjøl setter seg opp bak 6-åringen i V5-finalen, og selv om sporet ikke er av den lysende sorten må Westergaard-traveren tilmåles solide vinnersjanser på ny (veldig effektiv med løp på lang vent).

En tøff nøtt å knekke kan dog tetløpende 3 Becky`s Snowstar bli, og vi syntes Tengsareid-traveren nå fortjener å få smake seierens sødme igjen (og vi banker i DD-spillet). Etter å ha sittet bom fast bak Golden Brown i Derby-kval i den nest siste starten ble det startgalopp på voltestart i den nest siste starten. Det var dog en bunnsolid sisterunde Staro Showbiz-sønnen leverte til sølv bak gode Dominus på flotte 15.0 full vei nå sist, og vi tror fort at årets sjette triumf kan sitte her.

En tøff tur utvendig tror vi det blir for 4 Made By Lendalund, og da får Little Devil-sønnen først en plass på vårt store system. Øystein Tjomsland må se fra sidelinjen at en av sine argeste konkurrenter trolig forsyner seg grovt i disse to omtalte løpene, og Sørlendingen avslutter en forhåpentligvis fin dag på jobben med å stille "head to head" mot den seiershungrige dansken bak 4 Dee Dee Fly hvor Westergaard kjører 5 El Gigant i det tiende løpet for dagen.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 105, 420 og 1180 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 384 og 1116 kroner ligger ute her .

Begge de to store forslagene er abc-system fordelt over fire bonger, og i tillegg til våre V5-forslag har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.noi kveld!

HTML EMBED