Bokli Eld møter Järvsöfaks

Den rekordjagende svenske faksen støter på flere gode norske hester i lørdagens V75 på Gävle.

Jan-Olov Persson har i den senere tid matchet sin 14 år gamle traverkjempe i enkle selskap i jakten på Alm Svartens seiersrekord på 183 triumfer. Lørdag skal imidlertid unikumet ut mot flere tøffe utfordrere i Mjölkloppet på Gävle. Trollfaks-sønnen har dessuten trukket et vondt niendespor i kampen om 125.000 svenske kroner.

Järvsöfaks karriere har vært et eventyr og trolig har verden aldri sett maken til overlegen og holdbar traver. Hesten er inne i sin 12. sesong og har tatt 179 seire på sine 205 starter - i pengevei har det blitt drøye 19.5 millioner. Rekordtiden 17.9 ble satt nettopp her på den superraske Gävlebanen for 2.5 år siden.

Eld og Jerkeld
Bokli Eld fikk gleden av å slå Järvsöfaks på Eskilstuna tidligere i år, og den startraske Elding-sønnen har trukket et flott andrespor bak bilen. Fra tet eller med smygløp er 11-åringen klart seiersaktuell - denne gang med superkusken Örjan Kihlström i vogna. Fra syvendespor skal en annen norsk topptraver ut med svensk sjåfør. Jim Frick er dog som fast makker å regne på herlige Mørtvedt Jerkeld. Lome Elden-sønnen tåler å trave utvendig leder og likevel vinne slike løp. Norske 4 Slettvold Rambo og 5 Moe Tor blir for lette i denne sammenhengen mens Persson har ikke mindre enn fire hester med i det ti-hesters store feltet - deriblant norskfødte 8 Lome Kongen (Björn Goop).

Commander i Gävle stora pris
De beste svenske varmblodshestene har flotte penger å kjøre om og lørdag er det divisjonsfinaler med 200.000 som minste førstepremie. I gulldivisjonen skal herlige Commander Crowe virkelig få bekjenne farge. 5-åringen med kun et knepent tap på samvittigheten støter på Jaded, Passionate Kemp og Adams Hall i et syvhesters felt der 300.000 venter vinneren.

Startlister finner du her.