Boklifaks fortsetter å imponere

Foto: hesteguiden.com

V75-vinneren Boklifaks tar turen til Trondheim og har et gaveløp. Sjekk våre Leangen-tips.

Det er travkjøring både på Sørlandet og på Leangen denne søndagen. På travparken i sør skal det kjøres enkel V5, merk at denne starter kl 16.00. På Leangen skal det avvikles dobbel V5, innleveringsfrist i V5A-spillet er kl 18.00.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Leangen

Det er sjelden vi har sett det så favorittpreget som det ser ut i Trondheim i kveld og det er stor fare for lave utbetalinger og samlebonger kan nok prøves denne gang. I A-spillet er det ikke usannsynlig med fem førstevalg, og både Boklifaks i V5-4A, Nordlirappen i V5-1A og Golden Shogun har svært fine løp foran seg.

Vår hovedbanker blir uansett 7 Boklifaks i V5-4A/V5-1B. Den seksårige vallaken til Finn Holmen, har sett lekker ut i tre strake seiersløp nå. Og spesielt sist i V75 var det det meget flott stil på hesten. Til tross for høyt oppdrevet tempo underveis, forsvant Boklifaks fra konkurrentene nedover oppløpet og en så god hest som Osingen ble frakjørt med 30 meter.

Motstanden i kveld er svakere enn den var sist, selv fra spor sju er det tetgaranti og Boklifaks må være syk for å tape dette løpet. Riktignok hadde Boklifaks et par innsatser under pari på høsten i fjor, men slik hesten ser ut nå er det vanskelig å gå imot. Boklifaks har vunnet ni av sitt livs elleve starter, så vi snakker om en skikkelig seiersmaskin.

4 Haugestad Friggen er i fin utvikling, 8 Husanlynet har fin fart mellom galoppene men dette vinner Boklifaks.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 4-8 C: 3-6-9-11-2-10-1-12-5

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Leangen

V5-1A:
Det er heller ikke lett å se 3 Nordlirappen tape den første avdelingen. Fireåringen til Jomar Blekkan står med fire strake seire, og har vunnet overlegent tre ganger på rappen. Vant med 50 meter på Leangen nest sist, og tok en knallsterk seier i Østersund sist og landet på sterke 30.7 over full vei. Det er ikke mange av konkurrentene som er i nærheten av dette.

Fireåringene (tre stykker på strek, deriblant Nordlirappen) har i tillegg fått 20 meters godtgjørelse og det gjør oppgaven enda bedre for Nordli Svarten-sønnen. 2 Bjørkekvikk årsdebuterer og peiler nok inn ryggen på Nordlirappen underveis. Bjørkekvikk viste fin utvikling utover høsten i fjor, men må forbedre seg en god del for å kunne hamle opp med Nordlirappen.

8 Odins Lill er klart forbedret i regi Noralf Brækken, men 20 meter tillegg hørs tøft ut, og formtoppede 5 Møy Linsi er ikke spesielt begeistret for full vei.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 2-8 C: 5-1-7-6-10-11 D: 12-9-4

V5-2A:
Finn Holmen har ikke bare med seg Boklifaks til Leangen i kveld, han har også en formtoppet 7 Min Fønix med på hengeren. Etter noen svake innsatser, har Min Fønix vært klart forbedret i sine to siste starter. Sist holdt vallaken flott til andre på Klosterskogen etter reise utvendig for lederen hele veien. Billig motstand i kveld og klart førstevalg.

Fint inne på pengene i dette løpet står 2 Big River Create som kan lede dette løpet lenge. 10 Vacation Kosmos holder uforandret fin form og spurtet godt med gode rygger. 3 Change My Name er på vei opp formmessig og kan være en fidus, mens 5 Mærtha's News må ha det servert.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 2-10 C: 3-5-9-4-8 D: 1-6

V5-3A:
Ny klar bankerkandidat her i form av 1 Golden Shogun. Fra innerspor er det tetgaranti, og det er ikke lett å se hvem som skal trykke opp farten av de seks andre deltagerne. Golden Shogun hadde helt tilsvarende løp på Leangen i sine to siste starter, og begge endte med vanntette seire.

Hedershoppa 7 Creek's Tamina er på vei mot enda en formtopp, men må gjøre mye selv herfra og 2 Cassius Hall er ikke veldig seiersvillig lenger (vil nok sitte i rygg på den store favoritten). 3 Hydrargyrum holder okei form, men må nok konsentrere seg om andreplassen.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 7-2-3 C: 5-4-6

V5-5A/V5-2B:
4 Fill Joy Dream blir også svært stor favoritt, men her mener vi det er grunn til å rope varsko. Vant riktignok sist, men satt da i tet og fikk dirigere i lusetempo. Likevel synes vi ikke hesten var særlig sprek nedover oppløpet, og Garberg-traveren møter et par formsterke konkurrenter her.

7 Lord Francis hadde en flott sesong i fjor, og spurten i årsdebuten til tredje (etter sen åpning) bar bud om at også denne sesongen kan bli innbringende. Første motbud. 5 Merkur Garbo var god firer etter et tøft opplegg i et V65-løp på Bjerke sist og gjorde også gode løp før det, mens 6 Canny Boy også er på vei opp i form.
Rangering V5-5A/2B: A: 4 B: 7-5-6 C: 8-10-1-2-9 D: 3

V5-3B:
Kveldens spillenøtt kommer uten tvil i den tredje B-avdelingen. Urutinerte og galopplystne varmblodshester i lavt grunnlag og de fleste kan vinne. 1 Dominik De Champs viste sist at det bor mye i hesten, men en ulykksalig galopp ut av den siste svingen gjorde at en sannsynlig seier gikk fløyten. 5 A.K.S Julia var god toer i sitt debutløp i september, og gjorde en helt grei innsats mot mye bedre hester i sin siste start. Fint spor og Sørmo-dama har vist at hun kan litt.

Vi helgarderer på det største forslaget og håper på en liten overraskelse.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 5-3-9-7 C: 8-4-6-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4B:
Ny stor favoritt på farten her i form av 2 Oliver V.P. som norgesdebuterte med en svært enkel seier på Leangen for fjorten dager siden. Fint spor i kveld og god kusk og det må være en solid vinnersjanse påny.

De fine fireårshoppene 10 Tarot B.R. og 9 Cadeaux avlegger begge årsdebut. Tarot B.R. ble stort sett matchet i treårsløp gjennom fjoråret og gjorde sine saker bra der, dog uten å få vinne. Men står klart nærmest den store favoritten her. Fra spor ni kan Cadeaux få et fint løp her, og Rite On Line-hoppa kan profitere mye på det. Vant heller ikke løp i fjor på ni starter, og må nok ha hevet seg litt for å gå til topps her.

Bak disse tre er det i første rekke svenskegjestene 4 Yahoo Hornline (fine plasseringer i Sverige, men de har kommet i poengjakter) og 3 Dunderkarlsson (variabel kar dette, men god fjerde sist på Leangen) som er aktuelle.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 10-9-3 C: 4-11-8-1 D: 5-7-6

V5-5B:
Annika Gresseth bytter seg selv ut med Edvard Kristiansen i V5-B finalen bak 5 Gangster Advice og da ser det ut som en svært god vinnersjanse igjen. Femåringen har ikke innfridd på Leangen etter å ha ankommet fra Bo Westergaards stall i november i fjor, men sist så det bedre ut for Giant Chill-sønnen. Skal imidlertid bryne seg på et par bra konkurrenter i kveld.

4 New Rønnow ble tøft matchet av Jomar Blekkan en periode i fjor, falt litt ut av formen i et par løp, men var veldig bra i to strake seiersløp på høsten. Har nå hatt en velfortjent løpspause og står klart nærmest den store favoritten. 6 Pershina Simoni viste enda engang sist at hun ikke trives i tet. Nest sist viste den fine fireårshoppa at hun både kan gå bakfra og håndterer 2100 meter på en flott måte (suste inn til seier da).

Fin form er det også på 3 Remolino (men skuffet litt i de to siste løpene) og 2 Tanita's Temptation (tilbake etter pause og vant tross alt V75-løp i januar).
Rangering V5-5B: A: 5 B: 4-6 C: 3-2-7-12-1-9-8-10-11