Bongknuser som banker!

Foto: hesteguiden.com

Det er ikke hver dag vi spiller en 3-prosenter banker i V5, men når vi mener at det er snakk om den klart beste hesten på kapasitet i løpet kan vi bare ikke dy oss. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Da sier det seg selv at det er en meget interessant kveld vi har å se frem til på Momarken i Østfold ved denne anledningen, og når 95 av 100 kuponger går i bøtta dersom 3 T.S. Milagro vinner i den fjerde avdelingen, klemmer vi til med et superfriskt bankerspill (fjerdevalg, og en latterlig lite spilt 3-prosenter kl. 13.30!). Intet spill for langoddsens 1.40-spillere, men de med litt guts følger glatt (høy risiko, men en eventyrlig avkastning ved klaff). Vinnersjansene er i hvert fall enormt mye bedre enn det prosentene på kryssene skulle tilsi, og da kjenner vi vår besøkelsestid.

Det er liten tvil om at vi spiller en hest med enorm kapasitet for klassen, og med det siste løpet i kroppen etter meget lang pause forventer vi å få se en langt mer tagget utgave av den storvokste 4-åringen til kveldens dyst. Stivnet litt siste 150 til tredje på 17.1 full vei bak svært gode Anthony Boko & Co ved den anledningen, men hesten så veldig fin ut.

Tegnet til å bli en av de beste i årgangen i fjor før han fikk helseproblemer (kanongod til sølv to ganger bak hhv C.C. Mr. Paradise og Trivento i mai på 16-tallet full vei!), og vi er ikke i tvil om at det er kanonverdi i å prøve oss på et spill på Staro Showbiz-sønnen denne gangen (neste gang er det i hvert fall for sent med et godt løp i kveld).

Storfavoritten i løpet, 4 Most Wanted One har tjent mye penger på kort tid, men selvsagt blir 4-årshoppa vond å skubbe seg på ny (dog klart bedre hester i mot ved denne anledningen). På full form tror vi dog at førstnevnte holder en helt annen klasse, og det skal bli spennende å se hva kusk Geir V. Gundersen gjør ned startsiden i kveld. Aldri hatt fine spor bak startbilens vinger, og da er det litt vanskelig å forutsi hvor god han er fra start. Ligner dog en type som kan flytte på beina dette, og vi ser ikke helt bort i fra at tet fra start til mål kan være vinnerresepten.

Vår rangering: A: 3 B: 4-12-6-2 C: 9-8-10-11-1-7 D: 5

V5-1, 2140 meter autostart
Et fint kaldblodsløp innleder denne rebusen, og vi finner fire hete vinnerkandidater. Strålende løp i en lang periode har 5 Skogbryn Svarten gått, og den flotte 8-åringen bekreftet form ved å bli fjerde på solide 25.6 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten. Alm Svarten-sønnen må dog trolig belage seg på å avgjøre løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig, og da er det ikke helt opplagt at det er snakk om en sikker vinner.

Teten er nemlig bortbestilt til 4 Stiv Kuling i en feilfri utgave (dundret til tet fra spor syv i nederlaget for Ramstad Loke i den tredje siste starten), og selv om 5-åringen til Eivind Gravdal skuffet en smule ved å ikke følge ryggen til vinneren Amor Even helt inn ved sjetteplassen på 26.1 full vei i den siste starten slipper vi ikke Moe Odin-sønnen så lett (og det er litt enklere i mot i kveld). Trengte muligens løpet sist etter en mindre pause før toppformen innfinner seg, og det var i hvert fall på denne tiden i fjor at 23-prosenteren i spillet blomstret voldsomt opp.

Stabilt gode løp har 8 Jotun levert de tre siste gangene, og vi synes det var veldig sterkt å slå seg frem til tredje (svært nær andre) på fine 26.0 full vei fra køplass i den siste starten. Muligens kan kusk Robert Kruse profitere på at favorittene kjører tøft mot hverandre der fremme i front, og da ser vi så fall ikke helt bort i fra at Høiby Kongen-sønnen kan stille et alvorlig spørsmål til slutt. Ga seg veldig siste 300 gjorde 6 Knell i den siste starten etter meget lang pause, men løp i kroppen kan ha gjort godt (og 7-åringen fikk en voldsom formutløsning på denne tiden i fjor).

Vår rangering: A: 5 B: 4-8-6 C: 2-1-7-3

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-2, 2140 meter voltestart
Et litt småekkelt kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og vi garderer veldig bredt. Vi likte veldig godt 2 Sør Bruden i den siste starten, men etter en liten galopp ned startsiden fikk 6-årshoppa veldig store posisjonsproblemer på sisterunden fra fjerde innvendig ved den anledningen. Avsluttet dog voldsomt bra siste 150 uten å få premie på fine 31.4 full vei (men det ble alt for langt frem fra sjakkplass inn i den siste svingen). Sjefen-datteren så klart forbedret ut etter litt pause den gangen, og det er neppe noe minus at champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 20-prosenteren i spillet ved denne anledningen.

Veldig fin form holder 1 Hellestvedt Tyra, og 5-årshoppa kan profitere på at hun er en av relativt få travsikre hester i løpet. Vi forventer at formen er sterkt stigende på 9 Dolliel (imponerte i to strake seiersløp i desember) med et par løp i kroppen etter litt pause, og innsatsen til sjette på 31.2 full vei i et V75-løp i den siste starten var helt grei. Variable 5 Tangen Jenny står på ny litt sjanseartet til i sitt innerspor (ingen kløpper fra start), og da må det løse seg litt underveis for at nestfavoritten skal kunne gå helt til topps.

Uforandret fin form holder både 10 Orella (positiv til sølv på fine 30.0 full vei i den siste starten, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg bør det ligge an til en fremskutt posisjon direkte) og 11 Faksina (det gikk veldig fort til slutt på sisterunden ved tredjeplassen på 30.1 full vei i den siste starten, og det er litt enklere i mot i kveld), mens det er lite å utsette på kapasiteten til svært usikre 3 Sivfrøkna.

Vår rangering: 2 B: 1-9-5-10-11-3 C: 8-7-6 D: 12-4

V5-3, 1640 meter autostart
Vi synes ikke dette løpet er noe lettere enn det foregående, og på vårt store system stryker vi ingen. Åtte varmblodshester av ikke alt for høy klasse setter hverandre i stevne i dette sprintløpet, men best på kapasitet er uten tvil 4 Global Mystique. Dog håpløst usikker, men i den siste starten holdt 4-årshoppa seg i skinnet. Da ble det en lett seier på fine 16.0 over aktuell distanse, og i en feilfri utgave i kveld er det neppe noen som rører favoritten (og en naturlig utgang på vårt store system er det da snakk om).

Vi ble positivt overrasket over 3 O.M.X. Twenty som mye spilt ved fjerdeplassen på 17.7 over stayerdistansen i den siste starten, og selv om 5-åringen ikke ligner noen sprinter er ikke selskapet verre enn at Jensen-traveren plukker mange konkurrenter til slutt nedover dagens lange oppløp, kanskje alle.

En begredelig rad står 6 Hytorc`s Amigo med, men i følge treneren er ikke kapasiteten så verst der i gården. 4-åringen blir desutten kraftig kuskeforsterket med Gunnar Austevoll, og da krysser vi tidlig av for 10-prosenteren i spillet. Sjokkvant i billig lag i den siste starten gjorde 7 Menai Songline, men dagens konkurrenter er ikke voldsomt mye bedre (og da kan Spotlite Lobell-datteren fort gjenta).

Vår rangering: A: 4 B: 3-6-7 C: 8-9-1-2

V5-5, 2140 meter autostart
Et flott varmblodsløp avslutter denne rebusen, og med en forventet meget luftig åpning på løpet ser vi ikke helt bort i fra at det kan komme en smell i dette løpet (og på vårt store system stryker vi da ingen). Fryktelig tung favoritt med sine voldsomme 85 % blir 3 Sense Of Beauty etter fantomløpet til seier på solide 12.9 over en sprint i den siste starten (og da hadde vi god tro), men i kveld frykter vi at 5 Fabian As kan stelle i stand trøbbel. Sistnevnte er ikke til å stagge, og dersom Espen A. Schie bak storfavoritten begir seg inn i galematiaskjøring for å prøve å svare ut startkatapulten til Grethe Lerfaldet, ja så kan det fort bli stive bein til slutt.

Den som i første rekke kan profitere på et slikt scenario som vi beskriver kan være meget spurtsterke 7 Orion Hindø, og når vi mener at den flotte Glittum-traveren går ned en liten klasse i kveld setter vi den flotte 5-åringen fremst. Great Challenger-sønnen har gått strålende løp i hele år, og avslutningen siste 700 til tredje på solide 15.7 over stayerdistansen i den siste starten var det klasse over.

Hoppet seg vekk i den siste starten gjorde 1 Dynamic Prospect, men forut for den starten viste den seiersvante 6-åringen veldig fin form. Sporet er optimalt i kveld med tanke på en perfekt reise i tøft tempo, og dersom lukene byr seg til slutt ser vi ikke bort i fra at 21-prosenteren i spillet speeder inn til årets tredje triumf. Herdet i tøffe omgivelser er 11 Kendrick Jr., og selv om Engebretsen-traveren kanskje ikke var som best ved fjerdeplassen på 16.5 full vei i Skien i den siste starten, tør vi ikke avskrive ham av den grunn (ble en vel tøff tur frem til teten ved den anledningen).

Vår rangering: A: 7 B: 3-1-11 C: 4-2-5-8-10-6-12

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 112, 448 og 1216 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 360 kroner (system over to bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.