Borka piler av gårde

Foto: hestguiden.com

Ingen kan normalt følge svært startkjappe Pilborka ned startsiden i Drammen i kveld, og alt annet enn en ny seier fra tet vil da overraske oss stort. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi snakker da om en storfavoritt i Drammen denne mandagskvelden, men i to rebuser som har nok av andre utfordringer å by på er det ikke farlig å banke 3 Pilborka i V5A-4/V5B-1.

Det kan gå mot store penger allikevel, og etter at vi registrerte at 5-årshoppa viste seg å være ekstremt startrask med dagens startmetode (auto) i den tredje siste starten, kan vi ikke helt se for oss at noen kan frarøve Moe Odin-datteren teten denne gangen heller.

Dundret til tet fra sjettespor i en frisk 26-åpning første fem hundre ved den anledningen, og da hadde kusken dempet mye på tempoet før den passeringen.

Bunnsolid til seier på 27.8 full vei i Sverige i den siste starten, og normalt leder storfavoritten dette løpet rundt om. Vi synes at dagens oppgave er langt enklere enn den foregående, og vi satser på at den fjerde strake triumfen sitter klokkerent i kveld.

Vår rangering: A: 3 B: 9-2-5 C:1-6-4-8-10-7-11-12

V5A-1, 2100 meter voltestart
Et vrient tidsløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og vi tyr da til bred gardering. Vi synes at 6 Lykkeflicka så veldig fin ut før hun hoppet vekk sølvet rett før mål i den siste starten i et løp Løkki Ess var en vinner, og dagens oppgave er litt enklere for 3-årshoppa. Det er dog litt sjanseartet med innerspor på 20 meter tillegg, men en naturlig favoritt synes vi at det skal være snakk om.

Det har blitt mye galopper på 12 Smedeld i de siste startene, men så skal det da også sies at 4-åringen har blitt matchet i relativt tøffe omgivelser hele veien nå på slutten (V75-løp i de tre siste startene). Litt enklere i mot for Smedsrud-traveren i kveld, og vi tror at 15-prosenteren i spillet kjemper om seieren i en feilfri utgave.

Uforandret fin form holder 7 Hvindjerven (ble seier på 30.6 over en sprint i den siste starten), og på ny kjemper trolig 5-åringen i fremste rekke. Det er intet å utsette på kapasiteten til verken 8 Heidi Frøya eller 10 Skøylill, men galoppfaren er overhengende stor på dem begge (dog klart gode nok for seier dersom de holder seg i skinnet).

Vi er litt usikre på om 4 Moe Kringsjå er god nok til å holde unna fra tet (vant et veldig billig løp på 32.9 full vei i den nest siste starten), men med champion Høitomt ved spakene er 4-åringen skummel å utelate (skal dog ikke være snakk om en favoritt etter vårt skjønn).

Vår rangering: A: 6 B: 12-7-8-10-4 C: 13-5-9-11-2-3-1

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V5A-2, 1700 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i dette varmblodsløpet, og vi har klart mest tro på to hester. Fine startferdigheter har 1 Nibley L.B. vist tidligere i karrieren, og 4-åringen bør han en fair sjanse til å kunne forsvare sitt innerspor. Formen etter litt pause er uviss, men på sitt beste leder fort Credit Winner-sønnen et slikt løp rundt om (konkurrerte i klart tøffere omgivelser før hvilen).

Toppform holder 10 Magic Me, og den speedige 5-åringen står i fine rygger fra start. Det bør således ligge an til en fin reise underveis, og med litt tempo på løpet (som det gjerne blir i denne typen løp) kan Rite On Line-sønnen felle samtlige til slutt. Avsluttet flott til fjerde på 17.1 full vei i den siste starten etter sen åpning, og årets sjette triumf kan meget vel komme ved denne anledningen.

De beste kuskene i form av Dag S. Dalen og Ole J. Østre setter seg opp bak hhv 3 Lack Of Limits og 4 Sniper B. i fra fine spor, og da får de begge en plass på vårt store system (formen er uforandret fin på dem begge).

Vår rangering: A: 1 B: 10-3-4 C: 2-9-5-7-12-11-8

V5A-3, 2100 meter volte
Urutinerte varmblodshester på farten i den tredje avdelingen, og bred gardering er da å anbefale. Best resultater å vise til så langt har 12 Cool Cosmic, og sporet i kveld er ikke så helt galt når det er snakk om voltestart. Tapte kun for gode Bogle Superp i den tredje siste starten, og ved tredjeplassen på fine 17.8 full vei i den siste starten var det også to gode hester foran 4-åringen i mål.

Sporet er ikke det beste for 4 American Speed, men med champion Eirik Høitomt ved spakene øker sjansene for feilfri avgang. Avsluttet veldig bra etter galopp til sølv på 19.3 full vei i debuten bak gode Thai Merlot, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Det er ikke lett å vurdere 1 Windmaster med kun prøveløp på 20.7 full vei i ryggen, men 3-åringen har en veldig fin stamme. Av de bedre skal 7 Rita Invalley være (dog skuffet litt så langt), mens 8 Apache Boy og 11 Different heller ikke trenger å være helt bort.

Vår rangering: A: 12 B: 4-1-7-8-11 C: 5-3-2-6-10-9

V5A-5/V5B-2, 2100 meter autostart
Et flott 3-årsløp for varmblodshester venter oss i dette løpet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Den best hesten tror vi at 11 Beak`s Mr. Toby er snakk om, men sporet på en arena som dagens er selvsagt ikke det beste.

Tåler dog å gå en bit denne, og normalt dukker S.J. `s Photo-sønnen opp i rette enden til slutt. Sterk fra utvendig posisjon ved triumfen på 18.1 full vei i den nest siste starten, mens 3-åringen ikke fikk sjansen til slutt i den siste starten.

Stod på veldig bra til femte på fine 16.9 full vei i i tøft lag den siste starten gjorde 5 Prince Moonlight Fun, og det er litt enklere i mot for 3-åringen ved denne anledningen (og da skal han være tidlig aktuell).

Hevet seg et par hakk nå på slutten har 4 Hot Chili Klenod gjort, og selv om det er litt tøffere i mot kontra seiersløpet på 18.1 full vei i den siste starten, ser vi ikke helt bort i fra at 3-årshoppa kan duge også her.

Bedre enn raden er 3 K.L.M. Thunderadam (rotet seg vekk på my galopper så langt, men kapasiteten er fin), mens duoen 7 Ugh Ugh og 12 Thai Bonarda også skal være av de bedre i dette løpet.

Vår rangering: A: 11 B: 5-4-3-7-12 C: 6-8-9-2-1-10

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2100 meter voltestart
Et ruglete kaldblodsløp venter oss den tredje avdelingen av B-spillet, men vi har god tro på at vinneren er å finne på våre fem utvalgte på vårt store system.

Et voldsomt fint løp etter startgalopp i den siste starten gikk 5 Eldpia ved fjerdeplassen på fine 32.4 full vei (satt bom fast i ryggen på vinneren til slutt), og dersom 8-årshoppa gjentar den prestasjonen er det trolig ikke snakk om saken i kveld.

Favoritten er dog veldig urutinert, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag. Veldig positiv til sølv på 34.2 full vei var 10 Lustra Tyra i den siste starten, og med ytterligere fremgang skal 5-årshoppa være tidlig aktuell i et løp som dette.

På vei opp i form er også 9 Haake Chani (avsluttet bra til tredje etter tidlig galopp i den siste starten), mens både 2 Eldny (uviss form etter lang pause) og 3 Borge Oda (fartsressursene er fine, og det er spennende med skoløs rundt om i kveld) innehar kapasitet som skulle tilsi en fremskutt plassering for dem begge i feilfrie utgaver.

Vår rangering: A: 5 B: 10-9-3-2 C: 8-7-6-11-12-4-1

V5B-4, 2500 meter autostart
Et flott stayerløp for varmblodshester støter vi på i den fjerde avdelingen, og etter at 8 Kendrick Jr. var svært positiv til sølv på fine 14.5 over en sprint bak gode Rite Sakra i den siste starten, tilmåler vi den flotte 5-åringen solid vinnersjanser denne gangen. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og det nærmer seg nå den tiden på året hvor Engebretsen-traveren radet opp i fjor (vant fire løp på slutten av fjoråret).

Stallkamerat 1 Veeren Dior står nydelig til i sitt innerspor, og det skal godt gjøres å hente en lengde på 6-åringen ned startsiden. Stålform der i gården, men vi tror at kusk Geir V. Gundersen må få dempe mye på tempoet underveis (ligner ingen langløper dette) for at det skal kunne bli seier denne gangen (vunnet i tre av de fem siste startene).

Sterk som få er 3 Wesley Neyenrode, og i en feilfri utgave (ikke helt stå på beina) kjemper garantert 7-åringen om seieren. Spennende i ny regi er 7 Shanti`s Lorentz K., og rapportene fra champion Eirik Høitomt er relativt fine. Kapasiteten er god på denne 5-åringen, og da synes vi at Gidde Palema-sønnen skal vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 8 B: 1-3-7 C: 2-4-10-11-5-6

V5B-5, 1700 meter autostart
Kvaliteten er høy på en rekke av deltagerne i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Fire hester hever seg dog litt over mengden, og i kraft av sporet setter vi 2 Rubin Princess fremst.

Viser en sterkt stigende formkurve (avsluttet veldig bra til tredje bak to gode hester i den siste starten), og det skal godt gjøres å fravriste 7-årshoppa teten i løpet (veldig kvikk i vei). Vi kan aldri tenke oss at kusk Hans Chr. Holm slipper føringen på en arena som dagens, og vi tror at sjansene for at Diamond Way-datteren leder rundt om skal være gode.

Vi mistenker at det kan bli ”dødens” for 6 Writing Hall ved denne anledningen, men dersom kusk Steinar Hammersborg klarer å unngå den posisjonen, ja så skal den formsterke 4-årshoppa være seiersaktuell. Stod for solide innsatser i forbindelse med Derby for 4-årshoppene, og en kjapp sprint er neppe noen ulempe.

Veldig høy klasse holder både 7 Papaya P. og 8 Patricia Hastrup, men de dårlige sporene gjør det hele litt sjanseartet for dem begge. Det er dog så store fartsressurser på dem begge, at de ved litt klaff på løpet ikke er borte i seierskampen.

Vår rangering: A: 2 B: 6-7-8 C: 1-5-9-10-4-3-11-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1364 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 384 og 1220 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20. 35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.