Buer blir en nøkkelkusk

Foto: Hesteguiden.com

Pål Buer er en dyktig trener, og på Forus i kveld har rogalendingen fire solide vinnersjanser innenfor V5 spillet . Sjekk våre V5 tips.

Etter at lunsjløpene i Drammen er unnagjort denne tirsdagen starter Forus opp igjen etter Forus Open-helgen, og byr på dobbel V5 til kvelds. I tillegg er det kanonløp fra Eskilstuna der Lutfi Kolgjinis nye stortraver Opitergium jager 400 000 SEK i V65-6, og vi har naturligvis tips til begge baner.

Det ble for øvrig veldig fine lunsjtips til Drammen tirsdag ettermiddag. Lillebongen (kr 180) betalte tilbake pene 2 446 kroner, mens det lille DD-forslaget (innsats kr 100) betalte tilbake fine 1 214 kroner

Les også: Ny verdensstjerne fra Kolgjini

Pål Buer setter seg opp bak 11 Northern Casino V5A-5/V5B-2 på Forus i Stavanger i kveld, og den stilige hingsten blir vår banker for kvelden. 4-åringen har gått gode løp i år uten å få smake seierens sødme, men i kveld tror vi en etterlengtet triumf kommer.

I den nest siste starten koblet han grepet inn oppløpet, men ble kontret ut av gode Nougat Ås den siste biten i et V75 løp. I den siste starten ble han sjenert til galopp under Jarlsberg helgen, men hesten virket fin på det tidspunktet.

Motstanden denne gangen er meget overkommelig slik vi ser det, og med litt klaff fra sitt bakspor tror vi på en topp vinnersjanse. Muligens setter Buer fart fremover etter at startrushet har lagt seg, og da er det ikke utenkelig at han får overta føringen i løpet på et tidlig tidspunkt (og da tror vi i så fall at løpet er kjørt).

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 11 B: 9-3-5 C: 8-12-7-6-1 D: 10-2-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5A-1
Pål Buer sender ut 8 Odysseus i V5-1, og i likhet med vår hovedbanker for kvelden er det årets første seier som den sterke krabaten er ute etter her (vant hele syv løp i fjor). Hesten var direkte svak i den siste starten på Jarlsberg, men etter rapportene tok ikke hesten til seg væske på den turen (og derav den svake innsatsen).

Buer var fornøyd med hvordan han fungerte i aksjonen, og etter en trøblete innledning på sesongen registrerte vi at hesten er på gang med fjerdeplassen i langløpet under Forus Open helgen forut for den siste starten. Hjemmebane er en stor fordel – distansen er riktig – lite felt, nei dette løpet bør Odysseus vinne uten å være i absolutt toppform (og 6-åringen står da ugardert på vårt minste spilleforslag).

1 Delphis Jag vant sikkert i den siste starten på 16.7 over aktuell distanse, og formen virker da stigende etter litt ustabile opptredener forut for den starten. Det er litt usikkert hvor Karlsen- traveren havner fra dette sporet (blir normalt overflydd), men i et lite felt løser det seg normalt underveis. Jag de Bellouet-sønnen er klart best med jevnt hardt tempo (sliter i speedoppgjør), og da må kusk Åsbjørn Tengsareisd trolig sørge for litt tempo på løpet selv. 7-åringen er litt tøft meldt, men skal uansett være snakk om en tidlig gardering.

Tidlig aktuell skal også 9 Gann Golden være, og i kveld jakter den flotte 6-åringen årets sjette triumf. Potato Chip-sønnen har vært et eventyr i år (også veldig god i hele fjor), og hesten gjør aldri dårlige løp. Dagens lange distanse denne gangen er ingen fordel, men med rett ryggløp undervis plukker Stensland-traveren ned de fleste til slutt.

Vår rangering V5A-1: A: 8 B: 1-9 C: 7-3-4-2 D: 5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5A-2
12 Admiral Baggi har vært en snakkhest lenge, men så langt har det blitt mye galopper på Honey Lagaard-sønnen. I den siste starten på Klosterskogen gjorde han en mektig opphenting etter galopp til sølv på 20.3 full vei, og da er det således lite å utsette på kapasiteten. Springspor med Tengsareid betyr normalt en meget bra start, og selv fra 20m tillegg skal da den lovende 3-åringen tilmåles solide vinnersjanser.

11 Pacific Line er det brukbar klasse i, men han sliter fryktelig med helsen sin. Galopperte inn mot siste sving i den siste starten, og gikk da glipp av en ok premie. Løp i kroppen, samt et bra spor- mot begrenset motstand gjør ham interessant.

3 Hot To Handle går det gode rapporter på, og da skal 4-åringen være snakk om en tidlig gardering. Skal etter sigende kunne 18,5 på distansen, og det bør rekke langt i disse omgivelsene. 5 Lady Vegas har ikke noe imponerende prøveløp (23.0 med galopp), men eier Magnus Hetland på over 80 år har alltid hestene sine meget godt forberedt når de sendes til start. Orlando Vici- datteren er således interessant første gang ut, og da snakker vi om en frisk 10-prosenter i spillet. Åpent bak disse.

Vår rangering V5A-2: A: 12 B: 11-3-5 C: 13-9-14-6-2-8-7-4-10 D: 15-1

V5A-3
7 Sjefsanna er usikker, men hun har kapasitet til å vinne dette løpet her som ikke holder veldig høy klasse. 4 Vestpol Calle hadde koblet seiersgrepet på Sørlandet på fredag, men ble kontret ut kort før mål. Lillebroren til Vestpol Faxen er i fin utvikling, men 5-åringen blir litt kuskesvekket med Per Arvid Erga.

8 Lauvås Blid er Tom Erga sitt valg i løpet, og rapportene sier at de har kjørt banejobb på 29/2000m (stemmer dette så er det fort snakk om vinneren av løpet). Vi har dog fått gode rapporter fra denne stallen tidligere som ikke helt har harmonert med resultater i løp, og da tør vi ikke skrike for høyt denne gangen heller.

Vår rangering V5A-3: A: 7 B: 4-8 C: 6-1-2-10-9 D: 5 E: 3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5A-4/V5B-1
I et meget åpent løp får 10 Loke Faks tipset, og normalt skal Hauge-traveren har et bra bud på den gjeveste sjekken. Fakse-sønnen utvikler seg fint (tredje på flotte 28.6 full vei i den siste starten), og distansen tror vi er en fordel for hesten kontra flere av konkurrentene.

1 Sergodtut er håpløst usikker, og fra dette sporet er det sjanseartet (blir normalt overflydd ned startsiden). Kapasitet og styrke for seier har 5-årshoppa, men noen tid til galopp mot denne gjengen her har ikke Karlsen-traveren tid til.

3 Magnums Amadeus gjør gode sisterunder hver gang, men han taper normalt for mye fra start. Dersom kusk Arild Berås skulle få en litt bedre start med Åkre Lurifax-sønnen denne gangen har han form til å vinne et slikt løp, og da er outsiderstemplet på sin plass.

4 Annegull kommer ut etter en liten pause der de har endret litt på treningsopplegget, og det skal bli spennende å se om dyktige Kristine Kvasnes klarer å kjøre feilfritt denne gangen (da venter i så fall en plass helt i toppen).

14 Lomebrun stor kapasitet, men sliter mye med helsen (vi blir litt overrasket dersom 9-åringen er vinner på direkten etter litt pause). 15 Ull Vilde har vært dårlig i to løp på rad nå, og da er formen litt usikker. 5 Madla Tor har meget bra form, men blir eierkjørt nå (og det er neppe noen fordel).

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 10 B: 1-3-4 C: 14-15-5-8-2-6-12-7 D: 13-11-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5B-3
7 Sylv Spika gjorde et meget bra løp på lørdag (tredje på 26.2 full vei) selv om hun stummet litt siste 100, men i kveld er det klart enklere i mot. Nå er det snakk om et lite felt, og da kan kusk Tormod Gudmestad kjøre et avventende ryggløp med Alm Viktor-datteren. På en kortspeed er det ingen som kan stå i mot henne, og det skal være snakk om en fin vinnersjanse dersom hun ikke kommer for tidlig foran.

6 Kap Viktoria var dårlig nå på Sørlandet på lørdag (sist i mål feilfritt), men hesten er ennå ikke strøket til kveldens løp (og da regner vi med at trener Kåre Refsland vet hva som var galt den dagen). Kommer hun tilstart er hun helt klart aktuell, men vi er litt usikre etter den siste innsatsen.

2 Verdals Ulfia har vært bra de siste gangene etter de reiv av skoene på Ulfrigg- datteren, og 8-årshoppa kan lede lenge i kveld (muligens helt hjem). 8 Tangen Mari er hjemme hos eieren etter en liten periode hos Jan Olov Persson – muligens for bedekning. Hvis det er tilfelle så kan hoppene tenne veldig til på akkurat det, og da skal ikke Lome Kongen-datteren glemmes helt denne gangen (på tross av en dårlig programrad).

Vår rangering V5B-3:A: 7 B: 6-2-8 C: 5-1 D: 4-3

V5B-4
2 Why Not Lucky fikk det for tøft fra dødens i den siste starten, men 4-åringen står interessant til denne gangen. Dersom kusk Tor Leiv Gudmestad skulle komme seg foran slipper han neppe til noen, og fra tet skal det være snakk om en fin vinnersjanse.

7 Let There Be Rock har eieren gjort en fin jobb med for dette var en simpel premiehest tidligere, og en etterlengtet seier kan fort komme i kveld (tre sølv så langt i år). Hesten er rask i fra start, og kusk Pål Buer har signalisert kjøring fra start (kjemper i toppen bare hun unngår dødens).

Folkehesten 1 Jegerinnen ser ut til å være en ordinær traver som har en fin speed på 200-300m, og blir hun brukt fra start i dag tror vi neppe hun vinner. Med et ryggløp med åpning i tide så kan hun speede inn til seier, men vi har ikke blitt imponert av 3-årshoppa så langt.

4 Kings Photo er det fine treningsrapporter på etter han ble vallak, og da skal 4-åringen være snakk om en tidlig gardering. Skal etter sigende ha vist frem 16/1000m på Forus i trening, og det gjorde han på en meget fin måte (regnes da fra et fint spor med en bra kusk).

Vår rangering V5B-4: A: 2 B: 7-1-4 C: 8-3-12-9-5 D: 11-6-10

V5B-5
4 Mr Vegas blir vår favoritt i et fint spilleløp som avslutter denne rebusen, og det er årets tredje triumf 6-åringen jakter i kveld. Chipmate-sønnen er kjapp fra start, men det er de på innsiden også (og da er en litt sjanseartet startside for vår favoritt). Dersom kusk Gunleif Tollefsen trykker på gasspedalen og signaliserer at han skal sitte foran så tror vi de på innsiden tar til takke med rygg siden den ene kommer ut etter pause, mens den andre kun har fått et løp i kroppen etter pause.

3 Owners Pride er nok den som kan ta i mot Mr Vegas på startsiden, og Golden Globe-sønnen så meget fin ut første gang ut etter lang pause (satt fast med vinnerkrefter til tredje på 16.1 full vei). Litt usikker på om Wiig vil sitte foran hvis det skulle bli en tøff åpning, men uansett løpsforløp skal 6-åringen regens med vinnersjanse.

2 Black Credit kommer ut etter en pause, og Tengsareid får nok beskjed om å gi hesten et fint løp (og da må det hele klaffe hvis det skal bli seier).

5 Pastthegate er mye bedre enn raden. S.J`s Photo-sønnen har vært ute i knallharde selskap den siste tiden, og blitt veldig herdet på det. Blir det en fin posisjon fra start og unngår de galopp så er han mer enn god nok til å vinne. 9 El Gigant blir bortglemt i dette løpet fordi han ikke fikk noe på Jarlsberg, men der ble han jo bortkjørt selv om han ikke hadde sin beste dag. Liten outsider.

Vår rangering V5B-5: A:4 B: 3-2-5-9 C: 6-10-11-1 D: 8-7-12