Gå til sidens hovedinnhold

Bukkes til tet?

Tross vonde startspor tror vi to av forgrunnsfigurene i Jarlsberg Grand Prix-kvalifiseringene får det langt enklere enn antatt.

Klikk her for Nettavisens V5A-tips

Tradisjonsrike Jarlsberg Grand Prix er kjørt siden 1960. Fra 1977 da Ulf Thoresen vant med Velin Kattegat er løpet kjørt som utslagningsløp med kvalifisering og finale samme dag. Løpet er kun åpent for norskfødte 4-åringer, og det vanker hele 300.000 til finalevinneren som kåres i kveldens åttende løp.

Det har florert med gode vinnere opp gjennom årene, og i 1994 vant herlige Tamin Sandy og Bjørn Garberg i overlegen stil. I kveld kommer en av Tamins sønner, 8 Hamblers Poltergeist ut som favoritt i det tredje kvalet. Selvom sporet ble dårlig tror vi Jomar Blekkan får overta teten fra 5 Lundabye, og da skal det meste være gjort for trønderekvipasjen. Vi håper og tror at kusken bak Lundabye tenker finale, og da lønner det seg nok ikke å bruke alt kruttet for å svare ut favoritten i kvalifiseringen.

Hop igjen?
Hjemmekusk Vidar Hop har feiret mange triumfer under Tønsbergovalens trippeltrav de siste årene. Både i 2004 og 2005 vant den utflyttede bergenseren dette løpet. Først med elitehesten Thai Tanic og året etter med Mystical Dream på løpsrekorden 12.1/1.609. Vi tror han har en god sjanse til å ta sin tredje seier på fem år med 8 Lucky Buck. Selvom det har strulet litt for Waaler-traveren i hans to siste starter er vi rimelig trygge på at Buckaroo K.-sønnen vinner sitt kvalifiseringsløp. Lucky Buck har kommet i det letteste kvalet, og faktum er at mens hans seks motstandere har tjent 800.000 tilsammen passerte Hop-traveren millionen innkjørt allerede i fjor. Vi er ganske sikre på at konkurrentene har såpass respekt for Lucky Bucks kjempekrefter at ingen ønsker å svare ham når han kommer dundrende i V5`s andre avdeling.

Allerede i V5-1 skal 1 Twist Chocolate ut å sikre seg en plass i finalen senere på kvelden. Det tror vi helt klart storfavoritten klarer, men vi er ikke så sikre på at han vinner sitt heat. I likhet med Lucky Buck har Twist aldri startet på sprintdistansen tidligere, men det er ikke tvil om at Sagholen-traveren vil slite mest med den korte distansen. Han er en slowstarter og må gå rundt hele feltet for å vinne. Det tror vi han kan få større problemer med enn kusken setter pris på. Husk også at det er i finalen de store pengene deles ut - og Twist Chocolate kan uansett ikke utnytte et fint startspor der - derfor trenger ikke Sagholen å kjøre hesten i bunn for å vinne sitt heat. Vår favoritt blir istedet 6 Glazier`s Ensign, men vi er helt klart åpen for en smell og spiller 6 av 8 deltakere på samtlige spilleforslag.

De to siste løpene er langtfra lettløste og vi sper på godt med kryss.

Ekspertforslag
Vi har satt opp fire kupongforslag med innleveringspriser på hhv 108, 384, 480 og 672 kroner.
480-kronersbongen er en samlebong der vi prøver å få V5 ti ganger.