*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Cardinalen starter festen

Thai Cardinal og Åsbjørn Tengsareid.

Seiersmaskinen Thai Cardinal blir Nettavisens siste banker i 2014, når Bjerke byr på bonuspott i V76 nyttårsaften.

02.01.15 08:10

Riktig godt nyttår kjære Sportspill-lesere. På årets aller siste dag, er det kanskje som seg hør og bør at det er landets hovedbane Bjerke, som får avslutte travåret 2014. Merk at spillestopp er kl 14.30 i V76-spillet.

De fleste av oss går gjerne litt surr i dagene nå, men det er altså onsdag i dag og det er ensbetydende med V76 og Bjerke. Den såkalte bonuspotten skal ut i ettermiddag. Det betyr at 1.226.219 kroner skal fordeles på alle de med sju rette.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Innleveringsfrister onsdag:
V76 kl 14.30
V5 kl 15:30
DD kl 16.10

Dagens hovedbanker sendes avgårde bak bilvingen ca kl 16.25 og det handler om V76-7 og seiersmaskinen 1 Thai Cardinal. Førstespor bak bilen er muligens et lite uromoment, men Åsbjørn Tengsareids herlige seksårige vallak, har vist at han flytte beina ned startsiden og uansett tror vi det kommer til å bli åpninger dersom han blir overflydd. Hesten var knallgod første gang ut igjen etter to måneders pause (17/12) og har neppe blitt dårligere med det løpet i kroppen. Vi bankerspiller uten særlig tvil både i V76, V5 og DD.
Rangering V76-7: A: 1 B: 2-12-5-6 C: 3-10-11-8-9-4

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


Dobbel Tengsareid?
Åsbjørn tengsareid kan få en riktig så fin nyttårsaften på Bjerke i dag. I V76-6 har han ihvertfall vunnet sportrekningen med formsterke 2 Orient Kronos og mye taler for tet fra start til mål. Måtte nøye seg med andre bak gode 4 Relight My Fire i et V75-løp på Forus for tre uker siden, men gjorde et flott løp. Orient Kronos er en alternativ banker i kveld.

Flinke 4 Relight My Fire kommer ikke forbi 2 Orient Kronos fra start i ettermiddag og da er Frode Hamre litt prisgitt både tempo og hvor hesten havner. Uansett et klart andrevalg. 5 Global Oracle kan også flytte beina fra start og med et par løp i kroppen, er HC Holm-hesten garantert forbedret.

7 Spider Bee står sjanseartet til, og må ha litt tur underveis. Men hesten er i kalasform og kan vinne med full klaff underveis. Fire hester skal normalt gjøre opp om seieren i V76-6:
Rangering V76-6: A: 2 B: 4-5-7 C: 10-3-6-9-8-11-12-1

Hamre-duo overlegen
I V76-5 kommer svært mye av spillet til å havne på Hamre-duoen 7 Special Envoy og 2 Migration.

Førstnevnte imponerte voldsom i sitt siste seiersløp. Sammen med velkjørende Svein Ove Wassberg landet treåringen på råsterke 11.8 på Bjerke. Spor sju i kveld kan bety knallhard åpning igjen, og i ettermiddag møter hesten litt bedre hester enn i siste seiersløp.

Vi velger imidlertid kun å gardere med 2 Migration som landet på knallsterke 12.8 på Jarlsberg i sitt siste seiersløp. Fra spor to kan dette bli helt perfekt for Migration og gjestekusk Per Oleg Midtfjeld. Det er alltid litt farlig med såkalte tohesters-løp på forhånd og at det kan dukke opp en tredjehest, men det vil overraske om både Special Envoy og Migration skulle svikte samtidig.
Rangering V76-5: A 7-2 C: 5-1-4-12-11-3-8-6-9

Har Høitomt tryllet?
2 Finnskog Odin dukker opp i regi Eirik Høitomt i V76-1 og til tross for at fireåringen har en tredjeplass som best på ti starter hittil i karrieren, blir hesten stor favoritt i V76-1. Det forteller litt om tiltroen ekspertene har til Høitomt, og det forteller like mye om vanskelighetsgraden i V76-innledningen. Tja, sier vi og garderer bredt.

Inntil annet er bevist tor vi 6 Kvalitet er den beste hesten. Men Geir Flåten og en tidvis usikker herremann fra 20 meter tillegg på sprint og innerspor attpåtil, høres usikkert ut. Kvalitet var uansett svært bra i comebacket sist på Bjerke (18/12). 12 Hornnes Josefine er ei hoppe vi liker. Går riktignok litt i rykk og napp, men har fine fartsressurser og et bra startspor på 20 meter tillegg. 7 Kjappe Tina har også fine fartsressurser, men er i likhet med de fleste i dette feltet vrien å få feilfritt rundt.

På det største forslaget betaler vi også for 9 Torpa Mai (enda mer usikker enn de forannevnte, men fin fart), 8 Perle Star (under utvikling og god i seiersløpet sist), 13 Jerveld (viste fart etter startgalopp sist) og 10 Missingmyr Stjernen (bra startspor og travsikker i motsetning til mange andre i dette feltet.

Det betyr at vi kun betaler for en av fem strekhester i et uoversiktlig løp. Det kan være skummelt all den tid det er sprint, men utenom 2 Finnskog Odin har vi ikke funnet noe som skulle tilsi seier på de fire andre strekhestene og betaler altså for sju av tilleggshestene i tillegg til Finnskog Odin på det største V76-forslaget.
Rangering V76-1: A: 2 B: 6-12-7-9-8-13-10 C: 1-3-5-4-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Sidsel på direkten?
Det er en viss fare for lav utbetaling i ettermiddag og dersom stall Tvedts nyeervervelse 3 Sidsel vinner V76-2, er vi på vei mot lav utbetaling.

1 Andovers Victory er blitt strøket og det kan bety at Herman Tvedt inntar føringen tidlig med nyimporterte 3 Sidsel som har vunnet sine to siste løp i Danmark. Men vi nøyer oss med førstevalget, all den tid hoppa møter bra konkurrenter.

4 Sheer Joy Hanover vil garantert utfordre om teten. Treårshoppa til Rolf Mangelrød fra Larvik så lysende ut i seiersløpet nest sist på Klosterskogen, men galopperte seg bort sist. 2 Audere Est Facere er en hest vi liker, men foreløpig sliter Gundersen-traveren med å ata i for fullt underveis. Gjorde det nest sist i seiersløpet på Jarlsberg (5/12), men var ikke like bra sist på Bjerke.

10 Eleonor Boko vant et V76-løp fra spor ti sist, og har trukket samme spor igjen og møter vel også litt bedre hester i dag. Hammersborg-hesten er likevl en av de som kan vinne. 7 Lionheart O. spurtet veldig fint til andre bak V75-hesten Good's Of Norway i sitt debutløp for Vidar Engebretsen. Fra et litt bedre startspor, hadde vi rangert hesten lenger fram i dag, men på bongen skal han.

Det skal også skrellhestene 6 Smirnov Lavec (fin type dette og bra fra dødens sist) og 9 Chelina's Girl (holder kanskje ikke samme klasse som et par av favorittene, men merk at startsporet er bra og at Ole Johan Østre sitter i dytten). Det betyr at sju hester får plass på det største kupongforslaget.
Rangering V76-2: A: 3 B: 4-2-10-7-6-9 C: 5-8-12-11

Tre hester må være heldekk
V76-3 er et løp for noen av våre bedre kaldblodshester i grunnlag under 780 000 kroner. 5 H.G. Imar sørget for V75-fest for våre kunder når den sammen med Gunnar Austevoll tok seg forbi storfavoritten Elmer i V76-6 på Bjerke 20/12. Trener Erik Killingmo mener hesten er like bra på alle distanser, og vi ser ikke bort fra at Gunnar Austevoll får tet med hesten i dag.

Ute etter teten er også både 7 Finnskog Sjefen og 6 Juniorprinsen, og her er det samme leksa igjen. Hadde vi vært helt sikre på hvem av disse tre som sitter i tet etter 500 meter, hadde vi trolig hatt vinneren. Nå rangerer vi alle tre nærmest likt og mener det må være heldekk.
Rangering V76-3: A: 5 B: 7-6 C: 1-3-2-8-4

Ikke så vrient
V76-4/V5-1 kan ved første øyekast se uoversiktlig ut, men vi låser løpet på kun to hester. 5 Teo kunne ikke forsvare seg mot supertalentet Roli Eld i sitt siste løp på Jarlsberg, men holdt stilen mer enn godkjent til andre.

Det var første løpet etter nesten to måneders pause, og det løpet har gjort godt. Fra strekdistansen i dag med den faste kusken Kai Johansen tilbake sulkyen, bærer dette trolig tidlig til tet, og da er mye gjort. Vi bankerspiller på det minste V76-forslaget.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


Til hele 20 ganger pengene vant pausehesten 9 Mediaas Odin i debuten for Jan Roar Mjølnerød. Det var en overraskelse for mange, men ikke for oss i Nettavisen som hadde krysset hesten på to hester og den hesten sørget dermed for gedigen spillfest på Momarken den dagen (370 000 kroner innspilt på Nettavisen). Etter fem års pause var hesten vel preparert av Mjølnerød, og et løp i kroppen etter så lang pause, har selvsagt gjort godt. Men fra innerspor på 20 meter tillegg, er ikke dagens oppgave like enkel for hesten. Uansett er det etter vå mening det klare motbudet til Teo og vi velger å låse løpet på disse to.

15 Eldjon er overraskende nok spillefavoritt i morgentimene onsdag, men Sagholen-hesten har vist nedadgående form i sine to siste løp, og står i tillegg i bakspor på 20 meter tillegg.
Rank V76-4/V5-1: A. 5 B: 8-15-9-6 C: 1-2-4-13-7-3-10-11-12-14

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag