Cato vinner Kampen

(Hesteguiden.com)

Kampen Blessen var gedigen første gang ut for Cato Antonsen og vinner igjen fredag. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny fredag:
V75 Biri: Årets sikreste V75-banker

Oddstips: Tyskland vinner igjen

Tippetips: Portugal holder pusten

Jarlsberg travbane er alene om å arrangere travløp i Norge fredag kveld og dermed er det duket for en flott V65-omsetning på Vestfold-arenaen. Dagens største favoritt kommer ut allerede i V65-1 og vi ser ingen grunn til å spekulere.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

Det handler om 8 Kampen Blessen som var helt formidabelt forbedret første gang ut i regi Cato Antonsen på Bjerke sist. Overtok da teten på siste bortre og reiste fra konkurrentene med nærmere 70 meter mot mål. Den tidligere egenrådige og noen ganger uvillige Moe Odin-vallaken fremstod som helt forvandlet. Er Kampen Blessen litt i nærheten av det nivået i kveld, blåser han denne gjengen hur lett som helst. Fra åttendespor bak bilen vil garantert en offensiv Cato Antonsen satse fremover direkte og vi ser ingen konkurrenter som kommer til å svare ham ut når han kommer. Det kan selvsagt ha vært et blaff sist, men vi tror dyktige Cato Antonsen (stallhestene leverer jevnt over veldig bra) sitter bak en vinner i V65-1 og garderer ikke.
Rangering V65-1: A: 8 B: 4-1 C: 10-6-2-12-11-9-3-5 D: 7

V65-2 - Kaldblodshester. Monteløp. 2100 meter voltestart
Femten hester og monteløp er den mildt sagt krevende utfordringen i V65-2. En rekke slitne travere på farten her, som verken hevder seg i trav eller monte for tiden, men noen hederlige unntak finnes.

Travsikre og lettplasserte 9 Kling Jens blir vår favoritt. Gjorde en flott montedebut som toer på Sørlandet sist og har et fint løp på papiret her sammen med Lene Nilsen. Lene har vunnet et løp på 42 forsøk i år, men har ikke vært begunstiget med mange gode oppsitt. Bra sjanse for vallaken her.

Fra strek er det flere seierskandidater. Skulle 2 Karrus unngå galoppen, kan han bli lei å fange inn. Karrus har fart som rekker i overflod, men fortsatt svært usikker. 3 Ra Sokken står 20 meter tøffere inne kontra nevnte Karrus fra sist de møttes, men får Siv Emilie Løvvold som makker. Det er nok til at vi setter Ra Sokken tidlig på. 14 J.H. Elden holder litt usikker form nå, men har ellers levert svært solide saker i monte. 4 Danield har fart og feilfritt er Danield en seierskandidat. 7 Rigel Pål trøtnet i et travløp sist, dette ser ut som en fin oppgave.
Rangering V65-2: A: 9 B: 2-3-14-7 C: 4-10-5-13-12-1 D: 8-11-15-6

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en råfrekk bankerkandidat i V65-3 på Jarlsberg

V65-3 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Fine varmblodshester på farten her i et løp det lukter tempo av. Det kan favorisere 3 Delmerica som blir vårt knepne førstevalg. Svært tapper utvendig for gode Mr X.F. Royal som toer nest sist på Sørlandet. Skuffet muligens litt på Klosterskogen sist. Får hoppa ligge på skuddhold mot oppløpet her, tror vi Delmerica kan spurte ned hele gjengen. 2 Kick Off Laser står lekkert til i andrespor, men kan få trøbbel med å overfly 1 Minotaur L.. Unngår Kick Off laser dødens, kan hun vinne.

7 Lincoln Frontline infridde som storfavoritt sist på Biri, dog uten å imponere. Det var Gundersen-traverens tredje strake seier, men her har sjuåringen tapt sportrekningen og da blir det sjanseartet. 10 Non Stop Laser vant et lunsjløp fra spor tolv sist etter en fin sisterunde. Klart skjerpet motstand her, men med forventet høyt tempo på løpet, er Non Stop Laser svært giftig på speed. 12 Lucky Carpenter var toer i seiersløpet til Non Stop Laser, etter selv å ha dradd opp angrepene. Tolvtespor krever klaff underveis, ikke umulig. 1 Minotaur L. står fint til i innerspor, passes derfra. 4 K.L.M. Linedancer imponerte i seiersløpet nest sist, men var svak sist. 8 Dressedforsuccess var god i to strake seiersløp på Klosterskogen, men rygget gjennom feltet sist og spor åtte bak bilen er vanskelig.
Rangering V65-3: A: 3 B: 2-7-10 C: 12-1-4-8-5-6-11-9

Annonse: Øivind Grøstad går på et herlig spilledrag i V75-1 på Biri og skal høste i lukene lørdag

V65-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Til tross for at dette er sprint, setter vi hestene i de dårligste startsporene først i dette løpet. 11 Espe Trym vant sist etter en strålende styring av Tom Erik Solberg. Kom seg tidlig til tet da i et langløp og svarte opp hissige angripere underveis. Sprint passer trolig enda bedre og til tross for ellevtespor synes vi Espe Trym fortjener førstevalget.

10 Løve Pål holder hysterisk form om dagen. Skal nok ikke gjøre så mye selv underveis, men Lars Anvar Kolle vet selvsagt dette og er en mester i å disponere hester som må smygkjøres. Kan ta sin tredje seier på sine fire siste forsøk her. 8 Gilmas Hansine jager teten selv fra spor åtte. Gilmas Hansine er svært rask i vei og gjør sine klart beste løp fra nettopp tet. Unge Ingeborg Engen har allerede to seire i travløp i år på kun 20 oppsitt (med nevnte Gilmas Hansine og Engas Tingeling). 4 Borg Emil har fått blytunge løp av sin eier og trener Tommy Fløysand den siste tiden. Fredag setter meget velkjørende Siv Emilie Løvvold seg opp og startsporet er bra. 2 Suveren viste endelig tegn til fremgang sist og skal passes fremover. 6 Engesve Odin dukker opp i ny regi, men inntil vi ser at viljen er blitt bedre setter vi ham ned på rangeringen.
Rangering V65-4: A: 11 B: 10-8-4 C: 2-6-1-3-7-9

V65-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er ingen tvil om at Geir Flåten har ei riktig fin varmblodshoppe i 1 Ronaldina. Men det har blitt mye galopper for denne dama, så også sist. Da kom galoppen på siste bortre, opphentingen til femte var strålende. Vant greit fra tet nest sist, selv om Geir Flåten holdt på å kjøre vekk seieren. Skulle Ronaldina forsvare sitt innerspor, er seiersjansen svært god.

10 Orchidea S.L.M. bankerspilte vi sist på Jarlsberg, men en defensiv Frode Hamre valgte da å satse innvendig og hoppa ble sittende stengt over mål. Litt sjanseartet med bakspor i kveld, men neppe noe minus at Lars Anvar Kolle er gjestekusk. 4 Livi Goal er jevn og i flott utvikling. Får trolig et fint løp herfra og må regnes påny. 7 The Taste Of Energy har gjort tre solide løp i regi Per Gottling og kommer hesten inn i leken fra et krevende startspor, er fireårshoppa seiersaktuell.

3 Diamant Håleryd hadde vi god tro på sist på Momarken, men til tross for et fint løpsopplegg kunne hoppa utfordre om seieren. Vi gir Midtfjeld-hesten en sjanse til. 6 Spirit og Forests og 9 Moa Crown holder begge veldig fin form og med klaff underveis, er begge aktuelle i toppen.
Rangering V65-5: A: 1 B: 10-4-7 C: 3-6-9-5-2-8 D: 12-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Bjørn Steinseth har en riktig fin stallhest i 6 Butterfly Star. Hoppa tok en overbevisende seier i et V65-løp på Biri i sin nest siste start, sist kom hesten feil på det i tøffe omgivelser i et V75-løp på Leangen. Sjettespor bak bilen i kveld, er litt sjanseartet, men motstanden er klart overkommelig. 2 Livi Candy var litt utafor tidlig på høstparten, men klart forbedret igjen sist som toer bak Valuable. Her kan det ligge an til tet, og da leder normalt Livi Candy lenge.

9 Wee Nita har vært ute i tøffe omgivelser den siste tiden. I kveld er det klart enklere i mot og fra et fint startspor kan Wee Nita gli rett gjennom her selv fra andre rekke. 12 Mighty Lady gjør sin tredje start i regi Per Gottling og kan trolig ventes ytterligere forbedret i kveld. 10 L.O. Zonett Scott leverer noen pangløp fra tid til annen og er slett ikke sjanseløs her. Litt uviss form er det både på 5 Thai Quest (tilbaka etter tre måneders pause) og 3 Celina De Mill (fint startspor og grei form), og med klaff underveis kan de være aktuelle i toppen i et felt som ikke holder veldig høy klasse.
Rangering V65-6: A: 6 B: 2-9 C: 12-10-5-3-4-7-11-8-1