Gå til sidens hovedinnhold

Champagne og pottføling

Baneforhold, champagne og pottføling er noen av stikkordene når vi tar et skrått tilbakeblikk på uke 3 på travfronten.

Glenn Kramer Stenberg er ikke den av våre travtrenere som gjester vinnersirkelen oftest. I Drammen mandag viste han dog solid kuskeform ved å vinne to løp. Både Nebbenes Lykken og Thess Mina skrellet godt i totoen. Sistnevnte som et tolvtevalg. Det er Glenns datter som tar seg av mye av treningen av hoppa. Pappa Willy er også medeier, og han satt stolt på sin faste plass på travkroa til "Krem-Eva".

Innendørs bane?
Baneforholdene har vært et hett samtaleobjekt den siste tiden. Det var det også forrige uke. I Drammen mandag var det både tungt og ujevnt i de to innerste sporene. En av kuskene foreslo at det burde bygges en innendørs travbane med kjøring 5-6 dager i uken. Mange fnyser nok av et slikt forslag, men hvem vet, kanskje er det et faktum om 10-15 år. I Østersund er det faktisk vurdert å lage en innendørs multiarena for flere idretter, hvor trav er en av disse.

Champagne med Ringdal
Kjell Terje Ringdal begynte i jobben som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk Rikstoto for omtrent et halvt år siden.
- Travsporten har vært usynlig for meg, var en av hans uttalelser da han ble ansatt. Ringdal har vel også vært usynlig for de fleste etter at han tiltrådte stillingen, men nå skal det bli slutt på det. For et par uker siden "dumpet" en liten champagneflaske ned i postkassa med invitasjon om presseseminar i hestesportens hus på Bjerke. Forrige uke kom det mer informasjon om seminaret hvor det blir informasjon om travsportens fremtid, før vi på kvelden skal få champagne-kunnskap. Forhåpentligvis vil ikke eventuelle smaksprøver gå utover tipsene til løpene dagen etterpå...

Til å stole på
Guden Zevs var visstnok ikke helt til å stole på. Torsdag var hesten Zevs ute på Klosterskogen, og han var gjort til stor favoritt. Etter at han ikke fungerte i varmingen tok kusk Asbjørn Mehla og trener Hans Martin Klepaker raskt avgjørelsen om å stryke hesten. Disse to karene tok ihvertfall spillerne på alvor.

Pottføling
I lørdagens V75 var det en spiller som hadde pottføling i det siste løpet. Lederryggens Haugdokka angrep ledende Skjeggefrid på oppløpet, men ble avvist. Dersom førstnevnte hadde vunnet hadde jokerpotten røket, og en spiller kunne hentet 38 millioner. Dermed lever den noe omstridte potten enda en stund.