Champion Høitomt all the way?

Foto: hesteguiden.com

Ja, vi tror landet ubestridte ener i sulkysetet bomber til tet med Reado November, og da skal i så fall sjansene for at ekvipasjen leder rundt om være svært gode.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Teten er som kjent gull verdt på dagens arena, og fra sitt springspor taler det meste for at Eirik Høitomt sitter i føringen inn på den første svingen med 5 Reado November i den fjerde avdelingen. Kolnes-traveren satt bom fast i rygg på en svak Baltic Dream i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. Championen har tidligere vist at han har et meget godt tak på General November-sønnen, og i et løp hvor konkurrentene etter hvert ikke kan gjøre alt for mye selv underveis, tror vi Rogalendingen får styre å stelle som han vil der fremme med andrevalget i spillet.

Litt for stor favoritt?
I en feilfri utgave er det neppe noen tvil om at 3 Taylor Superb vinner den andre avdelingen, men at Axis De Jesolo-sønnen skal være snakk om en 84-prosenter i spillet syntes vi blir i drøyeste laget for oss. Både hest og kusk er av den svært variable sorten, og selv om 6-åringen imponerte med en flott sprinttriumf på sterke 15.1 i den siste starten tyr vi til garderinger. Dagens arena er trolig ingen fordel for Heisholt-traveren (kommer klart bedre til sin rett på litt større baner med sin litt grove aksjon...), og når vi vet at galoppen aldri ligger langt unna er det liten tvil om at vi her snakker om en overspilt favoritt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Favoritten 1 Gasman blir her etter alt å dømme overflydd ned startsiden med en rekke startkjappe konkurrenter på utsiden, og da snakker vi om en favoritt i fare. 7-åringen sliter voldsomt med det helsemessige, og vi tror urutinerte Christian Kaasa (kun kjørt et løp!) kan få problemer med å kjøre i trav hele veien (ingen lettkjørt type etter det vi har registrert...). 5 Icora Annabelle galopperte i et forsøk på å holde den senere vinneren Delmerica ute inn på den første svingen i et V75-løp Skien sist, men forut for det viste Alf Palema-datteren form nok til å kunne ta seg av et løp som dette.

V5-3: Nydelig til i løpet står 3 Imp, og sammen med kometen Ole J. Østre bør det dreie seg om en solid vinnersjanse for den startkjappe Deliberate Speed-sønnen. 5-åringen ga seg litt til slutt etter en tøff åpning på løpet sist, men både dagens arena og distansereduksjonen taler til Lindbak-traverens fordel. Veldig spennende på kryssene med sin snaue 11 % er dog 4 Super Tomina, og 6-årshoppa bør her vurderes tidlig. Super News-datteren har vært ute i klart tøffere lag enn dette nå på slutten, og en liten pause kan bare ha gjort Hauane-traveren godt.

V5-5: Vi støter på en syltynn favoritt i form av 4 Frisli Modi her, og vi garderer bredt. Sæves-traveren vant to triumfer i skrotlag på slutten av fjoråret, og mot langt mer kvalifisert motstand har vi ikke veldig troen på at Moe Odin-datteren legger på til sin tredje strake. Glitrende inne i løpet står 1 Trollmin Jenta, og med den formen Sjefen-datteren viser om dagen skal det være snakk om førstevalget (tredjevalg, og en 28-prosenter i spillet) i løpet. Ødegård-traveren går jevnt gode løp hele veien nå, og dersom 10-årshoppa ikke blir sittende stengt fra sitt innerspor tror vi på en topp vinnersjanse.

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 375 og 1264 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på nrk.no nett-tvi kveld!