*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Championen tar en røver!

Foto: hesteguiden.com

Spor tolv er ikke så galt på voltestart, og Eirik Høitomt viser frem sine eminente startferdigheter. Sjekk våre V5-tips her.

22.12.11 14:19

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi er således ikke helt fremmed for at 12 Monic Forte i den andre avdelingen sitter i teten ut av den første svingen (to strykinger i løpet hjelper også godt på), men uansett sitter 5-årshoppa i en fremskutt posisjon direkte fra ”springspor” i andre rekke.

Da tror vi i så fall på en topp vinnersjanse for Halle-traveren, og da snakker vi om et foreløpig andrevalg i spillet. Buvetier`d Aunou-datteren tapte knepent for Mighty Lady i den siste starten, og med løp i kroppen etter lang pause er trolig vår banker for dagen klart forbedret til kveldens dyst.

Dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme, og vi tror sterkt på at den tidligere seiersmaskinen (vant hele syv løp i fjor) bokfører årets første triumf denne gangen.

Vår rangering: A: 12 B: 1-6-11-3-2 C: 5-10-8-7

V5-1, 2100 meter autostart
Best på kapasitet er utvilsomt 7 Voje Spika i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen, men til å stole på er ikke 4-årshoppa (og da må vi gardere). Hoppet seg vekk i den siste starten (dårligst toer bak Ulsrud Tea uten galopp), men forut for den starten oppførte hun seg eksemplarisk i to seiersløp på hhv sterke 25.8 og 26.8 i to sprintløp.

Slitt mye i de to siste sesongene har 3 Suveren gjort, men nå på slutten har Flåten-traveren våknet litt til liv. Sølv to ganger på rad, og dersom favoritten skulle rote seg vekk på galopp kan det være 7-åringens tur til å klatre øverst på pallen i kveld.

Varslet form i den siste starten gjorde også 5 Ariladden (avsluttet bra til sølv på 31.6 full vei bak Rigel Pål), og med ytterligere fremgang er den kapable Gaustad-traveren seiersaktuell denne gangen (Slogum Bjørn-sønnen blir dessuten kuskeforsterket med Lars Anvar Kolle ved denne anledningen).

Det ble galopp for 4 Lomepia (utvendig for leder) i et V75-løp i Drammen i den siste starten, men 5-årshoppa så fin ut før den utskeielsen (og kapasiteten er ikke så verst på Sunde-traveren).

Vår rangering: A: 7 B: 3-5-4 C: 6-8 D: 1

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen finner du her.

V5-3, 1700 meter voltestart
Det er kun seks hester igjen i dette varmblodsløpet (3 og 4 er strøket), og når disse deltagerne stort sett ikke ”drar skinnet av pølsa” lenger, ja så kan like gjerne favoritten som sistevalget vinne (og da helgarderer vi på samtlige spilleforslag).

Det er nesten fælt å sette 7 Dream Royal fremst (kunne ingen ting på Biri i den siste starten), men en finere oppgave enn dagens er vanskelig å oppdrive for Halle-traveren (og 6-åringen bør ha gått litt fremover på form med et par løp i kroppen etter lang pause).

Står til for å få et fint løp gjør 1 Alladin Tooma, og 7-åringen viste i hvert fall litt fine takter ved å bli fjerde på 16.1 over aktuell distanse i den siste starten. De øvrige i løpet har vi ikke mye positivt å si om, og rangeringen bak våre to omtalte er ikke mye å vektlegge.

Vår rangering: A: 7 B: 1-5-6-2-8

V5-4, 2100 meter autostart
Urutinerte varmblodshester i lavt grunnlag er på farten i den fjerde avdelingen, og vi kan da fort få en smell. En spennende nykommer er 4 Atomic Migliore snakk om, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen setter vi Krogh-traveren fremst. Vunnet på 18.6 full vei tidligere i karrieren på en langsom bane, og det forteller litt om kapasiteten på denne 4-åringen.

Det ble seier på 7 Ramos Boy på fine 18.3 full vei med innlagt galopp på Bjerke i den siste starten, og 4-åringen var veldig god den dagen. 3-åringen har dog vist seg å være håløst usikker, og fra et spor litt langt ute bak startbilens vinger øker galoppfaren betraktelig.

Kapasiteten er ikke så verst på toppstammede 3 Defi Butterfly (positiv til femte på fine 18.5 full vei i den siste starten), og i en feilfri utgave (foreløpig ikke helt stø på beina) dukker ventelig 4-årshoppa opp i rette enden til slutt.

Av de bedre skal også 2 Vil D`Viento være (skal kunne klart bedre enn vist så langt), mens duoen 6 Savannah Dun Dee (vi har litt sansen for denne 3-årshoppa, og treneren melder om at Scarlet Knight-datteren vil fremstå i en forbedret utgave til kveldens dyst) og 11 Sibylla (gikk et løp kun på det jevne til sjette på 17.6 over en sprint i den siste starten, men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort godt) også er snakk om hester som bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 4 B: 7-3-2-6-11 C: 1-12-10-9-8-5

V5-5, 2100 meter autostart
Tre hester hever seg klart over mengden i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og en naturlig favoritt må 6 Skjald være snakk om. Galopperte vekk en seier på en lav 14-tid over en sprint i den siste starten, og 5-åringen gikk veldig fine løp hele veien forut for den siste starten.

Tidligere i karrieren galoppert veldig mye, og da blir vi litt betenkt etter det siste løpet. Muligens begynner Super Arnie-sønnen å kjenne på noe, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Skuffet veldig i den siste starten gjorde 2 French Prestige (ga seg alt for enkelt til slutt ved den anledningen, men tilbake i slag etter en mindre pause er den lovende 3-åringen snakk om hesten å fange fra tet (veldig god i fra start).

Det har blitt mye galopper på 11 Eck Sensational nå på slutten (toer på fine 16.2 full vei i sitt siste feilfrie løp), men kapasiteten på 6-åringen er udiskutabel. Trives dessutten godt på dagens arena, og 8-prosenteren i spillet skal da være snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 6 B: 2-11 C: 10-4-5-1-3 D: 9-8-7-12

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1170 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Kloserskogen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.