Comeback med mersmak?

Foto: hesteguiden.com

Vår banker for dagen og undertegnede kommer ut med nyladede batterier, og vi er begge sultne på suksess direkte.

Sportspills faste tipsekspert Håkon Einar Hansen er tilbake på jobb etter en velfortjent tre uker lang ferie.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Både to og firbeinte har godt av en pust i bakken i ny og ne, men nå må 1 Slåttodin i V5B-4/DD-1 (kun streket av på hver tredje kupong!) sørge for at eierens og vår kasse blir fylt opp. Moe Odin-sønnen har alt for lite penger på seg i forhold til kapasiteten (tidligere trener Jan M. Hansen hadde veldig høye tanker om denne hesten i fjor), og med et meget oppløftende prøveløp på 30.3 full vei i ryggen skal det normalt dreie seg om en topp vinnersjanse direkte etter lang pause mot passende motstand.

5-åringen holdt greit unna for Suveren med 270.000 kroner i grunnlag i det nevnte prøveløpet, og sisterunden ble klokket til meget kjappe 27.0 (så helt strålende ut etter de rapportene vi har fått). Ramstad-traveren står i fare for å bli overflydd ned startsiden (6 og 7 er veldig kjappe i vei), men dersom åpningen byr seg er kusk Lars A. Kolle såpass pålest at han vet at han får overta føringen ut av den første svingen (rygg leder er heller ikke å forakte på en arena som dagens).

Mye fart i beina har 10 Sørtroll (sterkt stigende form med to løp i kroppen), og vi tror Tjomsland-traveren kan speede inn til en trippel-plass til god odds i dette løpet. Moe Odin-sønnen gikk og tverret litt i tet ved sin siste triumf (og kusken fikk ikke dratt øreproppene), men vi vet at 5-åringen er klart best med et løp i rygger.

Vårt trippel-forslag på 180 kroner til løp 8 kan du kjøpe her.

Høitomt med blytunge favoritter
Vår hjemmelige champion er stadig på hugget, og i hhv V5-2 og den tredje avdelingen svinger rogalendingen seg opp bak to meget hardt betrodde hester i form av 10 Emiljan og 2 Atom Danelius.

Det er liten tvil om at det er snakk om de to klart beste hestene på kapasitet i sine respektive løp, men vi syntes der finnes noen skjær i sjøen. Førstnevnte viste til tider veldig fine ting som 3-åring, men det var intet spart i prøveløpet på 17.4 full vei (på en lynrask bane...). Dagens konkurrenter egner seg dog ikke til å skremme, men vi vil gjerne se at den litt usikre Staro Showbiz-sønnen takler de krappe svingene på dagens arena før vi singelstreker.

Lekkert til i sitt innerspor står 1 Goldstrike, og fra tet/rygg leder er Tom Pedro-sønnen hyperaktuell. 4 Sassy Kosmos er ikke snakk om noen stor stjerne, men det må hun heller ikke være for å vinne et løp som dette. Hyggelige løp mot klart tøffere konkurrenter enn dagens har 7 Sweet Centennial gått nå på slutten, og Hamre-traveren er således snakk om en tidlig gardering, sammen med 5 Kiwi Bright Morning (tilbake etter pause, og Capital Idea-sønnen er ikke så verst på sitt beste).

Øk vinnersjansene dine med systemspill

2 Atom Danelius i V5-3 dro voldsomt av gårde på Jarlsberg i den siste starten, og det ble naturlig nok litt stive bein til slutt. Frigg Mollyn-sønnen holdt dog stilen klart godkjent til sølv på 31.3 full vei, og et billigere løp en dagens får ikke 6-åringen. Dette er uansett snakk om en ”kladd” av en hest (ikke uten grunn at han er seiersløs så langt...), og når Møretrø-traveren har tydd til feil gangart i 8 av 11 starter så langt i karrieren tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

En oppløftende årsdebut leverte 3 Langaard Eld til tredje på 31.3 over en sprint etter lang pause, og vi syntes 4-åringen så langt kvikkere ut i den siste starten etter det. Steinsvad Eld-sønnen rotet seg dog vekk på tidlig galopp ved den anledningen, men Langaard-traveren skal være tidlig aktuell i en feilfri utgave her, sammen med kapable 4 Smaragden (meget gode avslutninger de to siste gangene).

Kjøp Sportspills ekspertkupong her.

Skal det endelig lykkes for Atom Danelius og Eirik Høitomt i den tredje avdelingen?
Skal det endelig lykkes for Atom Danelius og Eirik Høitomt i den tredje avdelingen?

Øvrige vurderinger
V5-1: Flere som er hissige på grøten innledningsvis her, noe som kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp. Profitere på tøff kjøring der fremme kan 12 Sprit Scot gjøre til slutt, og vi mener Thai Tanic-sønnen er best på kapasitet. 4-åringen avsluttet voldsomt til sølv på 15.0 over en sprint før hvilen, og dagens lange distanse anser vi som en klar fordel. Norby-traveren er etter vårt skjønn således alt for lite spilt med sin usle 7 %, og da snakker vi om en helfrisk utgang på vårt store system. Veldig lite spilt er også 9 Big City Rambler med sine 8 %, men dersom den speedige Gjervan-traveren takler de krappe svingene må 4-åringen sees på som en stor outsider.

Nydelig til står 1 Bacardi B.M.W., og fra rygg leder kan fort den formtoppede (satt bom fast i sin siste start, og var god i tøffe lag forut for det) Stenberg-traveren avgjøre løpet til sin fordel via siste indre. Det er litt enklere i mot for 5 Becky`s Daydream (ble feil sist, men brenngod før det) ved denne anledningen, men vi er litt redd for at Tom E. Solberg svarer ham ut med 3 Mick Brogård (viser stadig stigende form i regi Lars M. Søvik).

Havnet på vingelen innledningsvis etter lang pause sist gjorde 8 Hahnemann, og siden gikk Andover Hall-sønnen relativt pigg i mål uten å riktig få sjansen til slutt. Kapasiteten er fin, og med litt flyt på veien er ikke 5-åringen ueffen.

V5-5: Et heftig sprintløp for varmblodshester på en litt uvant startmetode for de fleste (kjøres jo stort sett autoløp i dette grunnlaget) avslutter denne rebusen, og på vårt store system helgarderer vi. Tom E. Solberg signaliserer full ”bøtt” og banerekordtempo med 6 New Cowboyland (og på sitt beste kan hun holde unna helt hjem), noe hestene fra innerfila vil profitere på til slutt.

I rygg leder og tredje innvendig tror vi duoen 1 Shanakee (13-prosenter) og 8 Lalita Sas sitter (kun krysset av på latterlige 6 %!), og begge har jo tidligere vist seg å være veldig spurtsterke (og vi spiller de to til god odds i DD-spillet!). Førstnevnte har fått et løft i regi dyktige Erik Killingmo, mens sistnevnte har blitt tøft matchet fra håpløse utgangsposisjoner nå på slutten.

Det ebbet ut for 7 Kick Of Laser sist, men Mr. Flirt-datteren stod for en heroisk innsats til sølv på solide 15.5 full vei bak svært gode Yarrah Boko nest sist (og disse hoppene er jo litt variable). Favorittskapet til 4 Hiline Komet fra et veldig trangt startspor forstår vi i grunnen lite av, og hun blir for oss kun en C-hest på det store systemet.

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1290 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på nrk.no nett-tv i kveld!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook