Cruiser inn til ny seier

Foto: hesteguiden.com

Crusow er i ferd med å bli en slager på Leangen og mandag kommer en ny triumf. Sjekk våre lunsjtravtips.

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Drammen: Vi stoler på ungdommen
V65 Årjäng: Vi tipper svensk V65
Oddstips: Vi tror på englene

Vi har en meget innholdsrik mandag foran oss. Det starter med V4 fra Umeå i Nord-Sverige, fortsetter med lunsjtrav fra Leangen. Til kvelds er det en meget spennende dobbel V5 fra Drammen og ikke minst V65 fra Årjäng. Og fra og med denne mandagen vil vi hver mandag ha utførlige tips og spilleforslag til V65 fra Sverige.

I Trondheim skal det altså avvikles lunjstrav. Dessverre er det sjeldent laber kvalitet på lunsjløpene i dag og sportslig er det mildt sagt labert. Dog er det interessant spillemessig. Bankeren vår synes veldig klar. 6 Crusow har allerede vunnet fem løp i år, og mot laber motstand ligger alt til rette for en ny seier.

Nevnte 6 Crusow har startet åtte ganger på Leangen i 2012 og vunnet fire ganger. I fjor startet også Crusow åtte ganger på Leangen og også da ble det fire seire. Åtte seire i løpet av ett år har det blitt og vi snakker om en skikkelig Leangen-spesialist. Kusk og trener Michael von Kruisenstierna holder til i Østersund og vi forstår veldig godt at han stadig matcher sin flotte sjuåring i Norge. Motstanden mandag er som den pleier å være, det vil si middels. Fra spor sitter sannsynligvis Crusow tidlig i tet. Vi spekulerer ikke. Lunsjbankeren synes klar på Leangen.
Rangering V5-4: A: 6 B: 10-2 C: 12-5-4-11-8-7-9 D: 3-1

V5-1 - Varmblodshester. 1640 metet autostart.
Det er ingen tvil om at den såkalte varmblodseliten på Leangen skriker etter fornyelse. Det er mye formløst og mange som har sett sine beste dager i denne klassen og lunsjens første avdeling er et tydelig bevis på akkurat det.

Uten overbevisning må vi sette favoritten 11 Glory Southwind først. Vallaken imponerte i sine første starter på Leangen, men nå har formkurven pekt rakt nedover. Trakk seg skuffende enkelt fra tet nest sist, og satt fast sist. Mandagens motstand er så laber, at her trenger ikke Glory Southwind være på topp for å vinne.

Dobbeltmillionæren 12 Smoking Gun er tatt hjem til Trøndelag av sin eier Nils Munkhaugen, og da er egentlig spørsmålet: Orker hesten å springe lenger? På halvform må det være bra vinnersjanse uansett. 8 Varenne S. har bra tetsjanse selv fra spor åtte. Niåringen er ikke stabil, men duger bra på en god dag. 10 Alpha Romeo R. har fått et løp i kroppen og vant faktisk et V65-løp på Bjerke i fjor. Bak disse det nesten bare å trekke i hatten.
Rangering V5-1: A: 11 B: 12-8-10 C: 7-6-1-9-4-3-5-2

V5-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Kanskje det er årets svakeste løp som er kjørt på Leangen i år, det kan alltids diskuteres. Men form og kvalitet på hestene i den andre avdelingen er nesten ikke eksistererende og dette ligner heldekk.

Ole Johnsen har ikke vunnet løp siden 15. august 2011 (da vant han med Ernst). I år har Johnsen kjørt seierløs på 21 forsøk. Men her kan han ha en hest som skaffer ham noen seire. Fra Sverige har han hentet 6 Carbon Cooper som kommer med bra meritter fra vårt naboland. Imidlertid er Johnsen usikker på hesten og da må det bred gardering til.

8 Orkan D.K. har ikke vunnet sportrekningen og sporet er ille. Men dukker nå opp i regi Atle Solhus og hoppa kan litt. Vi setter henne tidlig på direkte. 3 G.I. Jane er kanskje best på kapasitet, men Garberg er negativ i forhåndskommentarene (og nå er hesten strøket). For øvrig vidåpent.
Rangering V5-2: A: 6 B: 8-9-4 C: 10-7-11-5-2-12-1

V5-3 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Sprint, tredjespor bak bilen og dokumentert form. Da blir det førstevalg på 3 Durgrosa som var uforskammet god første gang ut etter lang pause. Rutinerte Edvard Kristiansen ga hoppa et perfekt løp i lederryggen sist og hoppa speedet inn til enkel seier. Løp i kroppen har også hjulpet på. Alternativ banker.

11 Stjernesvarten var solid tetvinner sist mot bra motstand. I ettermiddag er det tøffere imot, men hesten er i flott utvikling og kan selvsagt vinne igjen. Pausehesten 8 Brunte vant direkte etter pause både i 2011 og 2010. Starter svært sjelden, men er altså godt preparert når han kommer til start. 2 Bottem Viktor er en bra hest og fra et flott startspor er Lesja-hesten forholdsvis tidlig aktuell.
Rangering V5-3: A: 3 B: 11-8-2 C: 5-10-12-7-9-6 D: 4-1

V5-5 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Nydelige forutsetninger for 4 Scream i V5-finalen og igjen flott vinnersjanse for Edvard Kristiansen. Fireårshoppa årsdebuterer i ettermiddag etter å ha gjennomført en flott treårssesong. Uten galopp må det være en topp vinnersjanse.

9 Happy Hippy strakk ikke til på Biri sist i et tøft løp. Men var god i seiersløpet tredje sist hjemme på Leangen og er normalt med i fremste rekke her. Svenskegjestene 11 Victor Big og 12 Crown Coger står begge litt vrient til, men i et ujevnt felt skal begge kunne duge godt. 3 Against The Moon og 10 Searay skal begge ha det servert underveis, da har de gjerne en polett tilslutt.
Rangering V5-5: A: 4 B: 9-11-12 C: 3-10-2-8-6-5-7-1