*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Dama som er for god

Lannem Silje med sin eier og trener Ola M Skrugstad og kusk Tor Wollebæk.

Fenomenet Lannem Silje er så god at Norsk Rikstoto har valgt å sette henne utenfor V75-spillet på Leangen lørdag. Hun blir i stedet tidenes V5-banker.

04.10.14 09:39

Sportspills meny lørdag:
V75 Leangen: Hamre viser vei mot millionene
Dagens dobbel 1: Leicester blir bankeren
Dagens dobbel 2: Presset øker på Freedman og Bolton
Dagens singel: Tøft program for Atletico Madrid
Dagens langskudd: Gedigen opptur etter Magath
Tippetips: Tolver på midtukekupongen- ny tolver i dag?
Premier League: Skade- og karanteneoversikt

Norsk Rikstoto har valgt å legge litt om på sin jokerpott og jevnlig komme med konseptet «Dobbel 7’er-pott» på V75. Lørdag er det premiere for nysatsingen og Rikstoto legger like mye i sjuerpotten som spillerne gjør denne lørdagen.

-Sammen med nesten 800.000 i jackpot fra søndagens V75 på Solvalla der ingen maktet sju rette, betyr det at en alenekupong sannsynligvis vinner over 18 mill på V75 lørdag på Leangen!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED


Men før V75-spillet starter lørdag, skal vi også by på en V5-gjennomgang. De to første V5-løpene kjøres før V75-1, mens de tre siste V5-løpene som vanlig er de tre første V75-løpene. Denne lørdagen mener vi det må være riktig å spille samlebonger.

Går til himmels
23 seire på 24 starter i sitt liv og den eneste gangen Lannem Silje ikke har vunnet var i debuten på Jarlsberg en tidlig vårdag i 2013. Etterpå det har hun vunnet 23 strake seire og det hele kulminerte med en meget overbevisende Derbyseier på Bjerke for en måned siden. I pengevei har det blitt smått fenomenale 4 156 850 kroner inn til eier og trener Ola M Skrugstad fra Dovre.

Lørdag er det 200 000 kroner i førstepremie i det som heter DNT's Hoppechampionat for 4-årshopper. Likefullt var det på håret at det ble løp i det hele tatt. Når innmeldingsfristen var gått ut var det kun tre hester meldt. Etter hektisk ringerunde fra DNT ble det tilslutt meldt sju hester, deriblant ustartede Dalbrona. Det forteller litt om hvor overlegen Lannem Silje er.

Og siden hoppa hadde blitt megafavoritt i V75-spillet, har Norsk Rikstoto (med rette) valgt å sette løpet utenfor V75, og sette det inn som V5-2. Lannem Silje kommer til å bli tidenes V5-favoritt på Leangen, til tross for at også Hoppederby-vinneren (Silje vant den åpne klassen) 4 Vesle Frøken Støen stiller til start. Dersom ikke noe har gått aldeles "galt på Dovre" hos Ola M Skrugstad den siste måneden, er det ikke mulig å gardere henne lørdag heller. Før eller siden taper nok Lannem Silje også, men inntil hun viser noe som ligner på svakhetstegn er det ingen grunn til å spekulere. Tidenes V5-banker er servert.
Rangering V5-2: A: 3 C: 4-2 D: 5-6-1-7

V5-1 - Varmblodshester - 2140 meter autotstart.
Tre hester skiller seg klart ut i V5-1 og 4 Crusioux blir førstevalget. Hesten står med to strake gevinster i sine to siste Leangen-løp og fra spor fire lukter det tidlig tet her.

Imidlertid kan 1 Ugottago også åpne bak bilen. Ikke helt utenkelig at Stensen kan holde tet her for hesten som er mye bedre enn raden og har stått leit til i det siste. 5 Photoflyer har skuffet ørlite på slutten, men denne gjengen skal han kunne hamle opp med. Tre hester på samtlige samlebongforslag for oss her.
Rangering V5-1: A: 4 B: 1-5 C: 6-10-9-8-7-2-3-11

V5-3 - Varmblodshopper - 2140 meter autostart.
6 Denise F. Boko. har vi lansert som vår V75-banker lørdag og vi gjør naturligvis det samme i V5-spillet all den tid vi spiller samlebonger der. Hoppa gjorde faktisk et kanonløp sist på Forus i et V75-løp til tross for kun fjerdeplass. Havnet langt bak fra start da, og måtte via svært drøye spor i den siste svingen. Nest sist var hoppa knallgod vinner fra dødens/tet på Sørlandet på sterk tid. Mostandsmessig er det ingen tøff motstand lørdag og når Bo Westergaards duo har trukket bakspor, lukter dette Denise F. Boko alle veier. Vi tror på tidlig tet og da skal dette løpet være kjørt.
Rangering V5-3: A: 6 B: 12-11-4 C: 9-10-2-3-8-7-1-5

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED

V5-4 - Kaldblodshester. 4-årige. 2640 meter autotstart.
Erik Garbergs æresløp kan friste med en førstepremie på 70 000 kroner når endel av landets kaldblodsfireåringer setter hverandre stevne i det første fireårsløpet etter Derby. Klar favoritt og bankeralternativ synes vi tredjehesten fra Derby, 8 Fjord Jerven, må være. Var soleklar toer når han galopperte midt på oppløpet i Derby og gikk glipp av en godt betalt andreplass. Kom heldigvis nedpå igjen til tredje, men hadde vært langt foran flere av konkurrentene her uten galoppen. 40 meter tillegg betyr lite i et felt med kun åtte startende. Vi bankerspiller på det minste V75-forslaget.

Tom Erik Solberg varsler at han skal kjøre unna så lenge det går fra strek med 5 Gull Tider, og vi har sett mange eksempler på hvor "skumle" strekhestene kan være i slike løp. På det største betaler vi også for 6 Tin Balder som gjorde en bra innsats i Derby, men trolig hadde vært ca 30 meter bak Fjord Jerven dersom ikke sistnevnte hadde galoppert. 7 Odd Herakles har vi ikke råd til i V75-spillet, men på V5-bongene får vi plass til hesten.
Rangering V5-4: A: 8 B: 5-6-7 C: 4 D: 3-2-1

V5-5 - 2140 meter voltestart. Varmblodshester.
Til tross for resonnementet på Gull Tider i V5-4, synes vi to hester skiller seg klart ut i V75-3, selv om begge starter fra 40 meter tillegg. I et meget svakt felt til å være V75 og V5, må vel dette handle om 13 F.X. Pips og 14 Thai Armani.

13 F.X. Pips måtte overraskende nok strekke våpen for treårige Indoor Voives i Grunndivisjonsfinalen på Bjerke for fire uker siden. Ikke fordi Indoor Voices er en dårlig hest, men fra tet trodd e nok mange at Pipsen skulle vinne. Husbyn-traveren gjorde dog ikke noe dårlig løp og har vist at han tåler å gjøre mye selv.

Det har også Frode Hamres 14 Thai Armani vist at han kan og i selve Derby satt hesten fast i tredje par innvendig med det som lignet vinnerkrefter. I kvalløpet tredje sist overbeviste hesten med seier fra dødens. To hester blir vårt lås i V75-3, selv om vi spesielt er usikre på hvor bra 5 Millroyce er fra strek og på det største samlebongforslaget betaler vi også for denne. Rangering V75-3: A: 13-14 B: 5-1-8 C: 12-10-3-6-9-7 D: 2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag