Dama som flyr

Foto: Hesteguiden.com

Sju år gamle Kap Tulla har gedigne fartsressurser og bankerspilles i en herlig V65-omgang på Jarlsberg fredag.

Vi er på vei inn i en helg spekket med høydepunkter på trav og galoppfronten, og det er stort sett full fres gjennom hele helgen. Fredag kveld er det en svært spennende V65-omgang på Jarlsberg som venter og en like spennende V64-omgang fra Bergsåker.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Lørdag stanser det hjemlige V75-sirkuset her hjemme på Biri travbane ved Gjøvik, der det fortsatt ligger svimlende 34 millioner kroner i jokerpotten. Lørdag kveld venter det en strålende internasjonal V65-omgang fra Charlottenlund, hjemmebanen til Nettavisens danske travekspert Carsten Rabjerg.

Søndag skal Nettavisens glimrende galoppeksperter, Birger Christensen og Morten Olsen, forhåpentligvis levere flere solide galopptips til Täby. Søndag ettermiddag er det V64 fra Østersund med Jomar Blekkan på plass. Og søndag kveld skal Nettavisens Harstadekspert Frode Gjesdal løse rebusen i den internasjonale V65-omgangen fra Harstad. Samme Gjesdal som var et målfototap unna å ta halve kassen på Harstad for to uker siden, der han blant annet stormvarslet for 4 Ochrana i V65-1 og hadde denne på tre hester.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Innleveringsfrister Jarlsberg
V65: 18.30

V5A: 19.41
DD: 20.03

Hamre-favorittene garderes
I denne artikkelen retter vi blikket mot Jarlsberg travbane og kveldens V65-omgang i Tønsberg. I titiden fredag formiddag har Frode Hamre de tre største V65-favorittene i form av 5 Bogle Superb i V65-1, 7 Rexilla i V65-5 og nykommeren 2 Handsome Gent i V65-4.

Selvsagt kan alle vinne, men vi kan ikke begripe at Bogle Superb blir dagens største favoritt, når blant Millstone har trukket spor en og 2600 meter neppe er Bogle Superbs yndlingsdistanse. Vi betaler også for formsterke 9 Ysvink og 4 Valley Ivan i V65-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Spenstig DD-objekt
At 7 Rexilla blir storfavoritt i V65-5 er også vanskelig å gå god for. Vant greit etter tet hele veien sist, men hadde ikke mye spart i målgangen da. Fra spor sju (riktignok strøket inn et spor nå), blir veien til tet mye tyngre nå (om hun i det hele tatt kommer dit) og dette må være dagens overspill. 5 Punktum Skalflex må være et brennhet objekt i V65-5 og vi tester et DD-spill på denne.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Fartsmessig dønn overlegen
Kl 08.10 fredag morgen tok undertegnede en telefon til travtrener Øystein Kruse i Holmestrand for å høre om statusen til den sju år gamle hoppa 7 Kap Tulla som starter i V65-2. Hoppa som vant fire løp i løpet av noen vintermåneder på Leangen/Østersund i 2012. Kap Tulla har ikke startet siden 2.oktober i fjor, men ryktene har gått om en lokalkjøring der hoppa tross grov startgalopp likevel slo hester som Oddvar og Kengu.

I prøveløpet gikk de første 1500 metrene i 40-fart, og det forklarer hvorfor tiden ikke ble bedre enn 36.3. I følge Kruse flyr hoppa langt ned på 20-tallet i trening, men hun må kjøres i rygg. Sindige Åsbjørn Tengsareid kan kjøre slike kaldblodshester og selv om 20 meter tillegg aldri er supergunstig, tror vi 7 Kap Tulla er dønn overlegen kveldens motstand. Hoppa blir favoritt, men det får gå. Vi setter alle V65-pengene på 7 Kap Tulla og Åsbjørn Tengsareid i V65-2 på Jarlsberg fredag kveld.