Dama til Frode viser vei mot 38 millioner

F.X. Pips og Frode Husbyn.
F.X. Pips og Frode Husbyn. Foto: hesteguiden.com

Frode Husbyn og F.X. Pips en av Nettavisens to V75-bankere lørdag. i jakten på 38 millioner kroner når Bjerke inviterer til storløpshelg de luxe.

Sportspills meny lørdag:
V5 Bjerke: En royal banker
V65 Skellefteå: Bergh-hester i både sør og nord
Oddstips 1: Over 14 000 i snitt i League One
Oddstips 2: Ferguson har opprykksambisjoner
Tippetips lørdag: Tippekupong fra "bakgården"
US-open tennis: Lerum byr på nye kanonvurderinger

En av de aller fineste, og mest interessante trav-helgene står foran oss. Lørdag så venter det altså GEDIGNE divisjonsfinaler fra Bjerke, og der vil en alenekupong i V75-spillet være verdt hele 38 millioner. Søndag så er det duket for årets Derby og Kriteriefinaler fra samme bane. Kvaliteten på løpene søndag er noe av det beste som vi kan huske å ha sett. Her venter det i tillegg et EKSTRA V75-spill hvor en alenebong vil betale ut 36 millioner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Sist lørdag så brukte undertegnede to bankere i V75-spillet og traff med begge. Det innebar fullklaff for samtlige andelslag på Eksperten og får både det mellomste og det største V75-forslaget her på Nettavisen. Mitt beste objekt den lørdagen var 4. valget El Jaros i V75-2, som jeg også bankerspilte på et mine av systemspill på Eksperten. Dessverre var det også omgangens største overraskelse og det hele endte med 698 kr i utbetaling for sju rette, 15 kroner for seks rette, mens femmerpotten gikk til joker.

Denne lørdagen både starter jeg og avslutter med banker og den ene blir ikke favoritt. Frode Husbyn har ikke mange hester i trening, men Leangentreneren er fantastisk flink til å ha kvalitet på sin lille stall. Mens gamlingen Bagpipe (starter i V75-7) er i ferd med å abdisere og inntil videre kan kalles for kongen på hans stall, er det ingen tvil om at begavelsen 8 F.X. Pips (V75-1) er dronningen på hans stall. Den seks år gamle hoppa har ikke rukket å gjøre mer enn tretten starter i karrieren, men har allerede vunnet ni ganger. Fire starter i år har gitt tre seire, og hoppa kommer til Hoppedivisjonsfinalen i V75-1 med tre strake seire.

Uggent spor
Spor åtte og finaler er normalt alt annet enn perfekte forutsetninger, men vi er ikke det minste i tvil om at Frode Husbyn har den beste hesten i feltet. Frode Hamre var i tvil om han skulle velge å kjøre 2 Denise F.Boko eller 5 Indoor Voices, men valgte litt overraskende sistnevnte. 2 Denise F. Boko er den sannsynlige tethesten, men hoppa skuffet sist og uansett tror vi Frode Husbyns 8 F.X. Pips "spiser" denne til mål. F.X. Pips blir nok favorittspilt, men siden vi alltid "treffer" med våre bankertips på nettopp F.X. Pips, setter vi klutene til igjen og bankerspiller.
Rangering V75-1: A: 8 B: 2-12-5 C: 1-11-9-10-3-4-7-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Klart beste hesten
I V75-7 blir 12 Lome Brage stor favoritt og det med rette. Hesten hadde lignende forutsetninger på Klosterskogen nest sist og var etter sigende ikke helt på topp den dagen. Likefullt hadde Lome Brage avgjort i god tid før mål og hesten var strålende i seiersløpet på Bjerke sist onsdag. Lome Brage er kjappere i steget enn disse, han tåler å bli brukt underveis og har trolig aldri vært bedre enn han er nå. I et løp som ser vidåpent ut bak Lome Brage som blir V75-omgangens største favoritt, setter vi vår lit til det som kanskje er Norges beste kaldblodshest om dagen.
Rank V75-7/DD-2: A: 12 B: 1-11-4 C: 14-6-2-3-8-7-9-10-15-5-13

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Maks tre hester
I V75-6 tror vi i første rekke på to hester og setter 2. valget 3 Attorney Hanover først. Erik Killingmo-hesten var klart under pari mot eliten sist på Klosterskogen, men hadde i likhet med flere andre av Killingmos stallhester snev av sykdom i seg da. Onsdag imponerte H.G. Jerv voldsomt for Killingmo på Bjerke, og her satser garantert Solberg på å sitte foran. Da kan det rekke hele veien.

5 Rafolo passerte godt over 600 000 kroner innkjørt i år etter sin mildt sagt overbevisende seier sist lørdag i Drammen. Fra dødens trykket gjestekusk Eirik Høitomt på gasspedalen inn mot den siste svingen og hesten bare forsvant. Må muligens vandre i dødens også denne lørdagen, men tåler det meste og utvikler seg stadig. Ligger an til å bli V75-omgangens nest største favoritt, men det er i overkant med disse betingelsene.

På de to minste V75-forslagene står vi på disse to, mens vi også tar med 7 Sejr Gammelsbæk på det største. Frode Hamre mener hesten ikke holder den samme kanonformen som tidligere i år, men en hest som har vunnet 11 av 14 starter på Bjerke, skal man ikke utelukke helt. Mye spilte 4 Thai Investment dropper vi, da vi føler denne ikke helt har det siste lille for å ta ned denne gjengen.
Rangering V75-6/DD-1: A: 3 B: 5-7 C: 4-9-1-2-12-6-10-8-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-2 - Finale Grunndivisjonen. Varmblodshester. 2100 meter auto.
Nest sist vant 1 Beatles B.R. på sprint og sist vant hesten over 2640 meter på Leangen. Lørdag er distansen 2140 meter og formhesten fra Leangen får garantert tet. Er hesten god nok til å vinne finalen også? Vi tror det og setter hesten knepent først som et svært godt tredjevalg i spillet (under 10 prosent markert fredag formiddag), i et løp der vi spiller fire hester på samtlige forslag.

12 Admiral Baggi var rett og slett fenomenalt god sist, og til tross for spor tolv, tror vi hesten kan vinne igjen. Det kan naturligvis også favoritten 2 Flirtin Beach som var tapper toer etter dødens de siste 1200 metrene på Bjerke sist. Forhåndsspillet blir veldig sentrert rundt disse to hestene.

4 Quickstile gjorde et tappert forsøk på å kvale til Derby, men var i realiteten sjanseløs på å bedre enn treer. Mer overkommelig motstand denne lørdagen og den fjerde hesten vi ser med god vinnersjanse.
Rangering V75-2: A: 1 B: 12-2-4 C: 10-9-5-3-11-8-7-6

V75-3 Finale Hoppecupen. Kaldblodshopper. 2140 voltestart.
Vidåpen finale i hoppecupen der vi trår til med en svært sjansepreget tipsener i form av 2 Kap Tulla. Dama er ikke flink til å porsjonere med kreftene sine, men fartsmessig er hun bra. Og all den tid favorittene har lange tillegg, er hun spennende.

15 Urd er best, det er det liten tvil om. Liker åpenbart ikke å reise og har underprestert både i Bergen og på Sørlandet, men gjorde et helsvett seiersløp på Biri nest sist. 12 Lome Oda blir spillefavoritt, men vi usikre på vinnerstinget til denne dama nå. Kun tredjevalg hos oss. Fra 20 meter tillegg er kapasitetsdamer som 4 Valle Fryd og 5 Motveit Mai begge lite betrodd, men feilfritt er begge bra. På det minste forslaget betaler vi også for dype 6 Bjørnli Cille som varslet storform sist.

På det største V75-forslaget betaler vi for ytterligere fire hester i et løp det kan komme en smell.
Rangering V75-3: A: 2 B: 15-12-4-5-6 C: 13-8-9-10-3-7-1-11-14

V75-4 - Finale Bronsedivisjonen. Varmblodshester. 2100 meter auto.
Med stor fare for dødens, synes vi ikke V75-4 er klappet og klart for storfavoritten 6 Thai Cardinal. I følge trener og kusk Åsbjørn Tengsareid så var hesten unnskyldt sist på Jarlsberg, da hesten gikk med sko og skulle få et prepareringsløp før finalen. Den godeste Tengsareid dro likefullt på i tredjespor 700 fra mål, men fikk ikke respons og skuffet betydelig den dagen.

Vi garderer med 4 G.M. Fairytale som varslet form sist og som kan få tet (eventuelt lederrygg). Teten får mest sannsynlig 1 Bonjovi B.R og selv om hesten var svak sist, var han strålende vinner fra dødens nest sist på Sørlandet. Tethestene skal ikke utelukkes i slike løp, og vi tar med disse to i tillegg til Thai Cardinal på det mellomste V75-forslaget. På det største tar vi med 11 Osceoala, bortglemte 9 Saevous og 2 L'Orage.
Rangering V75-4: A: 6 B: 4-1-11-2 C: 3-12-7-5-8-10

V75-5 - Finale Grunncupen. Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Jan Martin Bjerring valgte å stå over Derbykvalifisering med sin flotte fireåring 5 Eikmann (var kanskje ikke meldt?), men jakter finaleseier og 100 000 kroner i førstepremie i denne finalen av Grunncupen. Eikmann har tidvis gått litt med bremsene på , men 173 000 innkjørt og 3 seire på 9 starter i år, er bra. Her står hesten på 20 meter tillegg, men vi setter hesten klart først på vår rangering.

1 Gandolf blir stor favoritt, men møter klart skjerpet motstand lørdag og skal få kjørt seg mot Eikmann. Sagholen-hesten har imidlertid vokst med oppgavene i det siste, og kan selvsagt lede dette fra start til mål. 9 Sordo er definitivt blant de beste på kapasitet i dette løpet og har trener Jan Moen fått skikk på hesten til finalen, blir hesten farlig. Blir neppe mer enn 7-8 valg i spillet.

Disse tre får plass på våre to minste V75-forslag. På det største betaler vi også for 10 Elegant som "sviktet" som vår V65-banker på Bjerke onsdag, men gjorde på ingen måte noe dårlig løp og står spennende til i springspor på 20 meter tillegg.
Rangering V75-5: A: 5 B: 1-9-10 C: 2-8-7-6-13-12-14-4 D: 11-3