Damene i fokus

Foto: Hesteguiden.com

Det er kvalifiseringsløp til Norsk Oaks for de 3-årige hoppene på Momarken i kveld, og det er en oversiktlig V65-omgang.

Denne tirsdagen er det som vanlig full fres i lukene hos Norsk Rikstoto, og det hele åpnes opp med spill til lunsjløpene på Romme i Sverige og på Forus her hjemme. Siden kan det spillende publikum se frem til V64-spill til Jägersro på den andre siden av kjølen samt til en V65-omgang på Momarken i Østfold her på berget på kvelden, og vi på Sportspill har tips og spilleforslag til alle arenaer.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På Momarken ser det som sagt veldig oversiktlig ut denne tirsdagskvelden, og det eneste rette spillemessig, må være å kun gå for seks rette (vi får da dobbelt betalt ved klaff på seks rette, men fraskriver oss retten til utbetalingen for fem rette) samt å spille samlebonger. Vi synes det er enorm klasseforskjell på hestene i de aller fleste løpene i kveld, og da skal det godt gjøres å få den helt store utbetalingen.

Sportspill spilte inn 150 000 kroner til våre lesere på Momarken på søndag på eget spill og på Eksperten (18 andelslag gikk inn med full klaff), når undertegnedes minste V65-forslag på 180 kroner gikk inn til en utbetaling på 3 700 kroner, og da satser vi på ny suksess på marka i kveld. Vi har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til dagens løp, og alle de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Lite, V6!

Middels, V6!

Stort, V6!

Vi ser ikke spøkelser
Nei, det er ikke mulig å gå i mot fartsmonsteret 3 Lannem Silje i et kvalifiseringsløp til Norsk Oaks (kjøres kun et løp, og alle går til finale) for de kaldblodige 3-årshoppene i V65-3 i kveld, og hun bokfører årets niende triumf denne gangen. Hun er et unikum av en hest, og hun vinner enkelt i kveld.

Hun vant den åpne klassen i Kriteriet både i broderlandet og her hjemme på enkleste vis, og hun har så langt tjent over 1.2 millioner kroner i år. Det var litt merkelig oppførsel på henne ved triumfen på 25.1 full vei sist (bråstoppet 700 igjen, for så å starte opp igjen), men vi setter det på kontoen for urutine.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det finnes et motbud
I det første kvalifiseringsløpet til Norsk Oaks for de 3-årige varmblodshoppene i V65-4 finner vi heller ikke mange vinnerkandidatene, og det skal bli svært vanskelig å slå 7 Clara B.R. 3-årshoppa har vunnet fire av fem løp så langt denne sesongen (tjent 375 000 kroner så langt), og hun har imponert voldsomt.

Trener og kusk Bo Westergård utsatte dog Dream Vacation-datteren for en hodeløs styrning i Kriteriet for hoppene sist (kastet loss 1400 igjen med tøfte tempo i front, og ble da hengt opp i tredjespor), men hun fullførte strålende til fjerde på 15.9 full vei der (skal normalt "besvime" til slutt med et slikt opplegg).

Det blir litt enklere for Bo Westergård å kjøre dette løpet (klart billigere i mot, og da blir han normalt ikke tatt i mot), og da skal vinnersjansene være solide. Vi ser kun en hest i mot, og det er 6 Zenit Sun. Hun fullførte flott til tredje på 15.6 full vei i Kriteriet sist, og 3-årshoppa til Christian Lindhardt er i rivende utvikling.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Ikke mulig å gardere
Vi finner det i hvert fall vanskelig å finne skjær i sjøen for 10 Claudia B.R. som kommer ut i et av kvalifiseringsløpene for de varmblodige 3-årshoppene i den femte avdelingen, og vi synes Goop-traveren nærmest står med fire bein i mål. Alle løp skal som kjent kjøres først, men i en frisk utgave, taper hun ikke.

Storfavoritten stod for en kruttsterk innsats til sølv på solide 15.5 full vei i Krieteriet for hoppene i den siste starten i fra utvendig posisjon underveis, og i kveld støter hun på mildt sagt billig motstand. 1 Thank You og 4 Kahlua O. er de antatt tøffeste i mot, men de rekker ikke Dream Vacation-datteren til knea.

Her kan vi gardere litt
I det siste kvalifiseringsløpet til Norsk Oaks for de 3-årige varmblodshoppene i V65-6 ser det lit mer åpent ut, og vi synes det kan forsvares å gardere litt i dette løpet. Det ble en bejublet seier på 15.4 full vei for 4 Glad Hall T. i Krieriet i den siste starten, og der ble hoppa gitt et perfekt løp av trener og kusk Bjørn Garberg.

3-årshoppa har dog vært litt ustabil bak bilen (svært nære startgalopp også nest sist), og da føler vi oss ikke helt trygge på henne. Piler til tet gjør 3 Sweet Va Bene, og hun kan fort lede rundt om. Hun satt bom fast til slutt i Kriteriet i den siste starten, og hoppa har hevet seg et hakk den siste tiden (litt veik tidligere).

Vi synes 7 Piece Of Work må få godkjent for innsatsen til femte på 16.0 full vei i Kriteriet sist, etter en veldig tøff åpning på løpet, og med et løp i rygger i kveld, tror vi hun er seiersaktuell. Det skal bli spennende å se 11 Shez Yours i et løp i rygger (blitt alt for hissig i tet i alle løp), og vi tror kanskje hun kan sjokkere.