Damene viser vei i millionjakten

Brenne Rødi og Jan Roar Mjølnerød.
Brenne Rødi og Jan Roar Mjølnerød.

Momarkenbyr på V75-jackpot og over 3 millioner ekstra i sekserpotten lørdag. Det er hoppene som står i fokus og treårige Brenne Rød blir folkebankeren.

Sportspills meny lørdag:
V65 Bergen lørdag kveld: Vi byr på herlige objekter
Oddstips 1: Ingen har slått Mainz
Oddstips 2: Parr og Ipswich er i siget
Tippekupongen:
Viktig dag for bunnlagene
Langskudd: Tøff oppgave for Nordtveit

Over 3 millioner venter ekstra i sjuerpotten når Momarken byr opp til V75-fest lørdag, der damene står i fokus. Norsk Oaks for treårige kaldblodshopper og treårige varmblodshopper er det store sportslige hovedoppslagene, og i tillegg skal det kjøres Oaks-revansje for fireåringene.

Til tross for at omgangens største V75-favoritt Osceola innfridde forrige lørdag på Bergen travpark, så ble det altså ingen som klarte sju rette i Bergen. Det betyr at hele 3 107 010 kroner ligger ekstra i sjuerpotten denne lørdagen og det er således glitrende betingelser for spillerne. I jakten på sju rette, har vi ingen planer om å gardere omgangens i særklasse største V75-favoritt.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Den hesten kommer ut i V75-3/V5-5 og heter 2 Brenne Rødi. Momarken-trener Jan Roar Mjølnerød har hatt et fantastisk år og radet opp storløpstriumfer med sine stallhester. Nevnte Brenne Rødi har allerede rukket å vinne 7 av sine 8 starter i karrieren og tjent over 800 000. Lørdag møter hun den samme gjengen hun lekte med i Hoppekriteriet for en drøy måned siden og i Oaks-kvalen på Momarken for ti dager siden, vant hun svært så overbevisende. Vi har veldig god tro på at Jan Roar Mjølnerød tar hjem V75-3 lørdag og seierssjekken på 300 000 kroner og bankerspiller i både V75 og V5.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 9-4-1 C: 3 D: 5-8-10-7-11-12-6

Mer åpent i varmblodsklassen
Når det gjelder varmblodshestenes oppgjør i Norsk Oaks i V75-6, er det mer åpent. Vi gir et knepent vinnertips til 9 Diadora B.R. som ble kraftig bortkjørt av Thor borg i kvalen. Nå blir det ryggløp for speedige Diadora B.R. og da speeder hun fort. I en ellers svært åpen DD, velger å bankerspille hoppa.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


2 This Is It slo nevnte Diadora B.R. i kvalen etter en meget våken styring av Marius Høitomt, som valgte å angripe tidlig og fikk overta tet. Tet blir det ikke nå, men hoppa er under rivende utvikling og regnes tidlig. 3 Masaya ble forsert frem i dødens i sitt kvalifiseringsløp, men var aldri i nærheten av å true 1 Caviar Sisu. Nå er det spor tre og det er slett ikke utenkelig at Masaya kan få tet her. 10 Nelson Nora ble disket fra seieren i Hoppekriteriet grunnet ureglementer kjøring av Bo Westergaard. Skuffet dog mye i kvalen og står leit til spormessig, men er god nok.

Vi velger å stå på disse fire på samtlige V75-forslag, og dropper dermed 1 Caviar Sisu til tross for at denne vant det ene kvalifiseringsløpet. Vi tror ikke hun er tøff nok til å stå imot vår kvartett.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 2-3-10-1 C: 4-11-6-5-7 D: 12

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Hamre alltid på en lørdag?
Frode Hamre er en gjenganger på lørdagene og det er ikke mange lørdager det ikke vinner en Hamre-hest i V75. I V75-4 blir 11 Premance Simoni ganske klar favoritt etter sin imponerende debutseier i regi stall Hamre på Bjerke for halvannen uke siden. Lørdag har hoppa 20 meter tillegg, men 2140 meter er en fordel kontra sprinten sist. Denne dama tåler å gjøre mye selv og på det minste V75-forslaget bankerspiller vi. 

På de større forslagene tar vi kun med ganske så lite spilte 13 Olympic Image. Denne dama er en mil bedre enn raden og har sittet fast i sine to siste løp. Ikke glem at Olympic Image blåste inn til seier i et V75-løp på Momarken der hester som Nalda Nof, Simb Ruby og Fleetfoot Hanover var i det slagne felt. Fra 20 meter tillegg må det selvsagt stemme litt, men hoppa holder hysterisk form. Det innebærer at vi sjanser på to hester i et ellers svært krysskrevende løp i V75-4.
Rank V75-4/V4-1: A: 11 B: 13-14-7-3-9 C: 1-4-8-5-12 D: 10-6-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Vidåpent langløp innleder
V75-1 skal avvikles over den meget uvante distansen 4140 meter og detter er vrient både for kusker og oss som skal vurdere løpet. Fremst setter vi dog formbomben 4 Stjerne Steensgård som var lysende i seiersløpet for Tom Erik Solberg i sin siste start. Lite tyder på at 4 kilometer er for langt for femåringen som trenes av Jens Kristian Brenne.

Minus på distansen er det neppe for 1 Wine And Dine eller 2 Black November og begge disse skal tidlig på kupongene. Også strekhesten 3 Lass Labero skal tidlig med. Fra 60 meter tillegg betaler vi også tidlig for variable 14 J.T.s' Gold som var solid treer i tøffe omgivelser sist.

Hester som 5 Hot Vacation H. (tøffing i form), 11 Quincy Frontline (skal klaffe litt fra 40 meter tillegg, men er tøff) og helt ute på kanten betaler vi også for 15 Triple Crown til tross for hele 80 meter tillegg. Alle disse får plass på vårt største V75-forslag, uten at vi er helt sikre på at vi har fanget vinneren.
Rank V75-1/V5-3: A: 4 B: 2-1-3-14-11-5 C: 15-6-7-8-9-12-13-10

Erstatning for Lannem Silje
Norsk Rikstoto har igjen valgt å sette superhoppa Lannem Silje (V5-2) utenfor V75-spillet, og dermed får vi servert et vanlig grunnlagsløp i V75-2. Kvalitetsmessig er det et meget svakt løp der 4 Story On Line blir meget stor favoritt og kanskje med rette. Hesten står nydelig til spormessig og kan få tidlig tet og det kan være en mulig bankerkandidat.

Dog likte vi 12 Chamsiin (skrives faktisk med to i'er) meget bra sist, og selv om spor tolv er et klart minus, er denne hesten garantert forbedret med løp i kroppen. Disse to får plass på våre to minste forslag, mens vi også betaler for 1 Jobama på det største og satser på at tre hester er tilstrekkelig i et svært så uoversiktlig løp.
Rangering V75-2/V5-4: A: 4 B: 12-1 C: 11-6-2-5-7-9-10-3-8

To eller tre?
To hester skiller seg klart ut på forhånd i V75-5 som er Oaksrevansjen for fireårige varmblodshopper. 2 Glad Hall T. har vunnet sportrekningen kontra 6 Claudia B.R. og det blir avgjørende for vår rangering. 2 Glad Hall T. måtte strekke våpen for Claudia B.R. i Hoppederby, men den dagen kusket Bjørn Goop Claudia B.R. Lørdag er det pappa Olle som setter seg opp bak Claudia B.R. og det er et minus. På våre to minste forslag betaler vi for disse to.

På det største tar vi også med 1 Zenit Sun. Hoppa er kommet i trening til Åsbjørn Tengsareid og det er slett ikke utenkelig at gjestekusk Gunnar Austevoll velger å sitte foran dersom han klarer å forsvare sporet med henne. På en sprint kan hun kanskje holde unna og selv om hun blir et tredjevalg i spillet, blir hun betydelig mindre spilt enn de to forhåndsfavorittene.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 6-1 C: 9-3-7-4-11-12-10-8-5

Herlig stayerløp avslutter
V75-7 er et blitt et strålende løp for våre nest beste kaldblodshester over 2640 meter. Til tross for at 9 Bokli Vind tilsynelatende står litt hardt inne i løpet på 20 meter tillegg, lar vi oss friste av kuskebyttet på denne. Eirik Høitomt opp istendenfor Geir Flåten er så spennende at vi iler til med førstevalget. Bokli Vind tjente fryktelig mye penger tidligere i år og fikk en liten reaksjon. Nå er hesten definitivt på vei tilbake i form, og distansen er ikke noe minus.

4 Art Haaken er den sannsynlige tethesten og selv om 2640 meter er et usikkerhetsmoment, skal hesten tidlig med. Det skal også 11 Elmer til tross for 40 meter tillegg på gode strekhester.  Så er det 1 Mjølner Komet som vant 8 løp i fjor. Jan Roar Mjølnerød er forsiktig optimist og fredag formiddag er hesten nede som et nest sistevalg i løpet. Det er feil og vi krysser på samtlige forslag.

På de to største V75-forslagene betaler vi også for 3 Nordby Ask som garantert har fordel av distansen. Fem hester blir det vi har råd til på våre forslag i V75-7, så får vi håpe det holder i et strålende spilleløp.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 9 B: 4-11-1-3 C: 5-2-6-10-12-8-7