Dansk dominans i hovedstaden

Foto: hesteguiden.com

Bo Westergaard kommer til Bjerke for å vinne V65-finalen. Sjekk våre Bjerke-tips.

Onsdag betyr som vanlig V65 på Bjerke travbane. Det er kommet noen viktige strykninger, men bankeren var vi aldri i tvil om. Meget flinke Bo Westergaard har en stall full av kvalitetshester, og en av dem kommer ut i V65-6.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det ser ut til at det skal godt gjøres å hente en lengde på 1 G.H. Trotter ned startsiden i V65-6 med ikke alt for startkjappe konkurrenter på utsiden (fanget opp langt kvikkere konkurrenter ved hjelp av vifteform i en 10-åpning i den tredje siste starten), og fra spiss blir trolig 5-åringen ikke lett å fange til slutt. Det har vært litt stang ut i de to siste løpene, men noen fare med formen er det neppe.

Gikk et godt løp etter startgalopp i den nest siste starten, mens det ble litt stive bein til slutt etter et veldig tøft opplegg underveis ved femteplassen på 15.5 over en sprint i den siste starten. Veldig krevende forhold den dagen, og da var det intet å utsette på den innsatsen (dog ikke på topp i følge treneren p.g.a. forskifte).

Ned en liten klasse ved denne anledningen, og når den antatt tøffeste i mot står veldig vanskelig til (12 Pebbe Simoni), garderer vi ikke. Totalt overlegen fra tet på fine 13.9 over en sprint i den tredje siste starten, og vi tror den flotte Varenne-sønnen peker lang nese til sine konkurrenter også i kveld. Løp i kroppen etter en mindre pause har trolig gjort godt, og vi satser på at årets syvende triumf blir bokført i det fjortende forsøket.

Vår rangering: A: 1 B: 12-9 C: 10-8-2-7-4-5-11 D: 3

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V65-1, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag innleder denne rebusen, og to hester skiller seg klart ut etter vårt skjønn. Klar fordel for 2 The Taste Of Energy når den antatt tøffeste i mot står litt sjanseartet til i andre rekke på 20 meter tillegg, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario for Defi D`Aunou-datteren. Avgjorde en tett sluttstrid til sin fordel ved triumfen på 17.9 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. Champion Eirik Høitomt misser ikke teten med 4-årshoppa, og med en forventet lav 17-tid inne over aktuell distanse blir ikke favoritten lett å slå.

Vi ble dog mektig imponert av 15 Orchidea S.L.M. i debuten for Frode Hamre ved triumfen på fine 17.0 full vei (og hun viste veldig fine takter i de løpene vi sjekket i Sverige via ATG`s løpsarkiv forut for den starten), og da krysser vi på våre to største spilleforslag (to strykninger i løpet hjelper godt på). Avsluttet 15.0 siste tusen på lette bein i seiersløpet, men 3-årshoppa må trolig gå den tunge veien utvendig denne gangen. Virket dog til å være en tøff type dette, og det er ikke helt utenkelig at Hamre-traveren tar ned den store favoritten til slutt.

Vår rangering: A: 2 B: 15-9-13-11-10 C: 12-14-5-6 D: 3-8-4

V65-2, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp for hopper venter oss i den andre avdelingen, og løpet ser på forhånd vidåpent ut. Best på kapasitet er trolig 10 Wixi Laylock, og etter at 4-årshoppa så strålende ut før hun ble krysstaklet (endte selvsagt med galopp) ut i oppløpet i en kvalifisering til Hoppe-Derby i den siste starten, tror vi på en topp vinnersjanse i kveld. Spor i andre rekke anser vi bare for å være en fordel (uansett ingen kløpper fra start), og tredjevalget i spillet blir etter alt å dømme tung å stå i mot til slutt.

Viste seg frem i en forbedret utgave gjorde 1 Ofelia Vic ved triumfen på fine 16.1 full vei i den siste starten, men det er klart tøffere i mot ved denne anledningen. Løp i kroppen etter litt pause har dog normalt gjort godt, og det er ikke helt utenkelig at Kolnes-traveren leder rundt om.

Kanonform er det på 3 Kiwi Quattro, mens trioen 7 Paricia Hastrup (hoppet vekk en fremskutt plassering i Derby for hoppene i Danmark i den siste starten), 9 Lill Q.C. (matchet i tøffe lag hele veien nå på slutten, og 5-årshoppa står litt interessant til denne gangen) og 11 Lovely Lady (vondt for å vinne løp, men formen er fin) også skal være snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 10 B: 1-3-7-9-11 C: 12-8-5-6 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad har trippelsjekket rangeringen i V65-3 og tror fortsatt ikke det han ser. Sjekk ut hans strålende spilledrag i V65-3.

V65-3, 2100 meter autostart
Et fryktelig skummelt kaldblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og bred gardering er å anbefale. En finere oppgave enn dagens får dog ikke 7 Garli Mollyn, og selv om en kjapp sprint er å foretrekke for 6-åringen, ja så bør seierssjansene være svært gode i et løp som dette. Muligens kan ny kusk Kai Johansen få den litt uvillige Moe Odin-sønnen til å yte maks, og vi synes det er snakk om en opplagt favoritt.

Galoppspøkelse henger over 12 Engas Tingeling, men 8-årshoppa er en av få hester i feltet som tåler et tøft opplegg underveis. Helt overlegen ved triumfen på fine 27.9 over aktuell distanse i den nest siste starten, og i en feilfri utgave kjemper garantert tredjevalget i spillet om seieren.

Tung å stå i mot til slutt blir trolig også 1 Bjørnli Ramona med fri bane til slutt, men det må løse seg litt fra et sjanseartet innerspor (blir garantert kraftig overflydd). I outsidergruppen finner vi hester som 3 Lille J.`s Ylva (variabel frøken, men klart god nok på sitt beste), 4 Aaby Borken (ustabil sak, men kapasitet finnes) og 11 Kipalill (foretrekker sprint, men med formkusk Lars A. Kolle i sulkyen krysser vi tidlig).

Vår rangering: A: 7 B: 12-1-3-4-11 C: 9-6-5-2 D: 8-10

V65-4, 2100 meter autostart
Etter at tre av forgrunnsfigurene har blitt strøket i dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen synes vi at løpet plutselig ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da ingen). En naturlig favoritt må dog 9 Juliano Diamond bli, og på sitt beste legger 4-åringen dette feltet på rygg. Besvimte dog i den siste starten fra tet (og vi synes at Engebretsen-traveren har opptrådt litt for variabelt til å kunne stoles helt på), og formen etter litt pause er uviss.

Det ser nå langt bedre ut for 12 Mimi`s Red Rose etter strykningene, og normalt kjemper da den flotte 5-årshoppa om seieren. Slo på en galopp som godtgående ut i oppløpet i den siste starten, og hun måtte da nøye seg med sølv på 16.9 full vei (vant to løp på sterkt vis forut for den starten).

Foretrekker sprint gjør 3 Incredible Volo, men dersom champion Eirik Høitomt får bestemme en bit i front er det ikke helt utenkelig at 14-prosenteren i spillet kan holde unna helt hjem. Helt borte er heller ikke hester som 2 Space Boss (ikke helt som best i den siste starten, men 5-åringen gikk veldig fine løp forut for den starten), 4 Windfighter (Kolle opp) og 10 General Ideal (fin form), men da bør vel kanskje vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 9 B: 12-3-4-10-2 C: 7-1-11

V65-5, 2100 meter autostart
To hester skiller seg klart ut i dette kladblodsløpet i den femte avdelingen, og slik sporene er trukket gir vi klar fordel til 10 A.B. Lom`n. Kan skli fint igjennom med fine rygger fra start, og det er slett ikke utenkelig at Vidar Hop styrer 5-åringen tidlig til tet. Kapasitetshest på vei opp i form, og etter den flotte triumfen på fine 28.3 full vei i Skien i den siste starten, tilmåler vi hesten solide vinnersjanser på ny.

Ryggene fra start er ikke de aller beste for 11 Slåttodin, og da må den seiersvante 6-åringen runde konkurrentene fra køplass til slutt denne gangen. Sprettlett fra tet på fine 26.0 over en sprint i den siste starten, men vi er litt usikre på om favoritten fungerer like godt bakfra. Det er dog intet å utsette på fartsressursene, og i kveld jakter hesten årets femte triumf i det sjette forsøket.

Vi hadde god tro på 12 Rigel Pål i den siste starten (men da ble det galopp), men vi tør ikke riktig å slippe Wessel-traveren enda (selv om han står kinkig til ved denne anledningen). Rågod til femte på flotte 27.2 full vei bak svært gode hester i den nest siste starten, og da får 13-prosenteren i spillet en plass på store system.

Vår rangering: A: 10 B: 11-12 C: 5-8-9-4-2-7-1-6-3

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 72, 432, 864 og 2262 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.