Dansk dynamitt til lunsj

Foto: hesteguiden.com

De tilreisende danskene har forsynt seg grovt av premiefatet nå på slutten, og vi satser på at så også skjer i dag.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Casper Jensen vant med Lucky Girl på Bjerke i går, og i lunsjen i dag tror vi han sitter bak en ny vinner i form av 8 Neo Monarch i den tredje avdelingen. Som nevnt tidligere er hester som kommer opp fra Danmark klart bedre enn sitt grunnlag, og vår banker for dagen er trolig intet unntak.

Imposant Sund-sønnen gikk flotte 18.0 til tredje etter et tøft løp utvendig i den nest siste starten, og etter terrengtap innledningsvis sist avsluttet 4-åringen strålende til sølv på 20.4 på langsomme Ålborg. Dette er prestasjoner som skal rekke i lange baner mot svak motstand i grunnlaget her hjemme, og på tross av et litt kinkig spor lar vi den kapable Jensen-traveren stå ugardert. Dagens konkurrenter har på tolv starter i snitt ennå ikke passert 40.000 i grunnlag, og det sier sitt om kvaliteten.

Storfavoritt som innfrir?
I V5-innledningen har 2 Blue Story helt optimale forutsetninger, og på sitt beste vinner General November-sønnen. Innsatsen til tredje på fine 17.0 i den siste starten var av beste merke, men vi stoler ikke helt på 6-åringen som har slitt med det helsemessige i hele sin karriere. Ille til spormessig står 12 Cassiopeia Laday, men med en strykning i løpet hjelper det litt på. Dreamster-datteren ble matchet i knalltøffe løp hele veien under fjoråret, og når 5-årshoppa nå kommer ut med strålende treningsrapporter i ryggen krysser vi av for 1-prosenteren i spillet tidlig! Kapable 6 Chuckle Of Joy bør også vies litt oppmerksomhet her, når Speedy Tomali-sønnen nå dukker opp i regi Frode Fladen.

Åpent
De tre øvrige avdelingene ser på forhånd relativt åpne ut, og at det kan dukke opp noen overraskende vinnere er slett ikke utenkelig. I den andre avdelingen knytter det seg mest spenning til to nye dansker i form av 7 Månestråle Enghave og 8 Nok`en Siem, men de dårlige sporene gjør sitt til at vi spiller seks hester på samtlige spilleforslag. Klart best på kapasitet i dette løpet er utvilsomt 10 Baldrian Pedro, men det begynner å bli en stund siden Tom Pedro-sønnen har vist seg fra sin beste side.

Kapable Baldrian Pedro gjør et spennende comeback i V5-2.
Kapable Baldrian Pedro gjør et spennende comeback i V5-2.

Vi støter på et litt ruglete løp for kaldblodshester i lavt grunnlag i den fjerde avdelingen, og vinnerkandidatene er mange. 9 Gjerdingvin var positiv sist, og dagens distanse er nok til fordel for Haaps Rolan-sønnen. 7-åringen utstyres med champion Høitomt ved denne anledningen, og fra et perfekt spor må Knutsen-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Vår favoritt utfordres i første rekke av 1 Bøsingen og 2 Eld Mija. Førstnevnte var ute mot klart bedre hester før pausen, mens sistnevnte var kraftig forbedret sist.

En formløs gjeng setter hverandre i stevne i finalen, og vi garderer bredt. 6 Farmer Boy står perfekt inne i løpet, og Potato Chip-sønnen dukker nå opp i regi dyktige Tom Forkerud. 8-åringen har tunge avslutninger å by på ved full form, og selskapet er ikke verre enn at det kan være snakk om en vinner direkte. Favoritten 2 Horse Of Honour piler ventelig til tet, og Felix Santana-sønnen er en naturlig gardering sammen med årsdebuterende 7 Atlas Gold.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 108 og 432 kroner.

På det største forslaget spiller vi et enkelt abc-system med en innleveringspris på 1188 kroner.

Systemet har vi fylt ut på fire kuponger, og de kan du kjøpe her.

Kjøp en bong og se løpene LIVE på NRK2 kl. 13.30-14.30!

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.