Dansk lunsj med Høitomt

Foto: hesteguiden.com

Eirik Høitomt sender en spennende import til start i lunsjen på Bjerke torsdag, og vi tror det er snakk om en vinner på direkten.

Torsdagen er som vanlig en travel dag for de som løper til lukene hos Norsk Rikstoto, og først kan det spilles til lunsjløpene på hhv Umåker i Sverige og på Bjerke her hjemme.

Til kvelden er det V64-spill til Åby på den andre siden av kjølen samt V65-spill til Bergen travpark her på berget som gjelder, og i byen mellom de syv fjell er det Jackpot. Der ligger det 426 465 kroner ekstra i sekserpotten, og det er selvsagt interessant.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

I lunsjen på Bjerke i dag sparte vi bankeren til slutt, og vi tror Eirik Høitomt sitter bak en vinner i form av 5 Supreme Sugar i det løpet. Det går fine rapporter på dansken, og mot svært overkommelig motstand, tror vi ikke det er snakk om saken. Han er herdet i relativt tøffe omgivelser i Danmark, og da skal ikke dagens konkurrenter kunne matche ham. I tillegg står vi på tre hester i et kaldblodsløp i V5-2 (normalt heldekk på de tre), og da får vi råd til veldig bred gardering i de tre øvrige løpene, i håp om en smell eller to.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Trolig klart bedre enn sitt grunnlag
Ja, de er som regel det de danske hestene som dukker opp i Norge all den tid premienivået i Danmark er svært lavt, og da tror vi 5 Supreme Sugar som kommer ut i et varmblodsløp i V5-finalen, er minst et hakk bedre enn dagens konkurrenter. Han har gått 14.5 full vei som best, og det vitner om fin kapasitet.

Ved tredjeplassen på 16.0 over 2500 meter tredje sist, var det Derbyprøven for noen av de beste danske 4-åringene, og slått til fjerde var da en hest som Sebastian Mølgård (vant seks løp i fjor, og han vant to løp her til lands). Sistnevnte hadde vært bælfavoritt i et løp som dette, og da bankerspiller vi.

Tre hester gjør opp
I et kaldblodsløp i V5-2 gjør etter alt å dømme tre hester opp om seieren, og favoritt er 4 Finstad Jerken. Han blir stadig bedre med noen løp i kroppen etter lang pause, og triumfen på 30.2 full ve i den siste starten, ble av den kontrollerte sorten til slutt. Topp vinnersjanse på ny, men han møter et par bra.

Da tenker vi på 1 Rigel Scott og 5 Tuvansin, og førstnevnte er nok best av de to på kapasitet. Rigel Scott har vunnet tre av fem siste startene, og det er hysterisk form på stallhestene til trener Arthur Bø om dagen. Tuvansin skuffet muligens litt sist (sølv på 31.6 full vei), men hun var bra i to seiersløp før det.