Dansken gjør rent bord

Foto: Hesteguiden.com

Danske Bo Westergaard har eventyrlig flyt på stallen.

Den danske, men samtidig delvis norskstasjonerte travtreneren Bo Westergaard opplever en formidabel sesong og stallen både på Sørlandet og hjemme i Aalborg vrimler av klassehester. På de siste elleve dagene har Bo Westergaard kjørt femten løp i Norge og vunnet seks av dem, alle med egentrente hester. I tillegg har han også vunnet to løp på Skive travbane i Danmark og på mandag rasket han med seg tre seire i Aalborg. På den norske trenerstatistikken ligger Bo Westergaard på en knallsterk andreplass, kun stortreneren Trond Anderssen ligger foran. Sørlandets ubestride trenerchampion Øystein Tjomsland er henvist til tredjeplass. Se hele statistikken her.

Les også:
Tippetips: Sarpsborg 08 spilles sikker
Oddstips: En vinner fra Trondheim
V65 Sverige: Kjøp andelsbong her
V4 Skellefteå: Her kan du kjøpe andelsbong

Under søndagens doble V5-omgang på Sørlandet kjører Bo Westergaard tre løp med egentrente hester (alle i V5A-veddemålet) og han blir vår favoritt i samtlige. I tillegg skal stallens Ann's Palema T. ut i et ungdomsløp (kjøres av Jeppe Rask) og også den har en fin vinnersjanse.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Da er det også naturlig at Bo Westergaard kjører vår banker i A-spillet. 1 Gangster Advice må galoppere seg vekk for å tape i V51-A. Dette er en maskin og hesten var knallgod vinner på 16.7 over mellomdistanse sist mandag i Aalborg, og det fra et vanskelig bakspor bak bilen. Søndag er det spor en bak bilen og mot svært begrenset motstand er dette tet fra start til mål og BANKER.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5-B spillet får hjemmetrener Øystein Tjomsland vår fulle tillit bak 4 Thai Tanium i V5-4B. Holdt strålende på Forus sist etter en knallhard åpning, og søndagens betingelser er tilnærmet perfekte med sprint og fjerdespor bak bilen. Med hovedutfordrerne i spor åtte (Løb Cowboyland), spor 11 (French Design) og spor tolv (Conrads On Line) har Thai Tanium også vunnet sportrekningen kontra sine tøffeste konkurrenter. Tet fra start til mål er et svært sannsynlig scenario.

Stor galopprisiko
Ingen tvil om at Westergaard har den beste hesten også i V5-2A i form av 7 Titus Pullo. Conway Hall-sønnen var mektig vinner første gang ut for stall Westergaard på Forus tredje sist. Nest sist var Titus Pollo ute i et V65-løp på Bjerke som favoritt, men galopperte da i overlydsfart på siste bortre i et løp svært gode Carpe Emmanova vant. Var kanskje ikke helt på topp mot gode hester sist på Charlottenlund, men er nå fikset på og er nok i flott orden når den nå kommer tilbake etter pause. 6 Porsche Tamsen vant et lunsjløp i fin stil på Bjerke sist, men motstanden var billig og Porschen hadde vist lite før det. 4 Wildcat U.S gjorde trolig sitt beste løp i Norge sist søndag på Sørlandet og spurtet fint nedover oppløpet etter ryggløp. 1 Olaf ble frakjørt med 50 meter av vinnerduoen sist og må være forbedret for å rekke her. 2 Sledge Force henger bare med, mens 9 Acadian Driftwood har vært mye forbedret i de siste startene. Topp vinnersjanse for 7 Titus Pullo, men grunnet en forholdsvis stor galopprisiko garderer vi.

Annonse: Rolf Lerum byr på luketømming i DD-spillet på Sørlandet søndag

Mange vinnerkandidater
Betydelig mer åpent i V5-3A der kaldblodshester i mellomklassen gjør opp. Endelige perfekte forutsetninger for 2 Kjølstad Jo To som blir vår favoritt. Fra spor to er vallaken garantert et fint løp og da kan årets første seier være et faktum. 4 Egestø Gutten holder også knallforrm. Vant fjerde sist på nettopp Sørlandet med dagens kusk Vidar Tjomsland og kan gjenta. 6 Kjenner Tor lurer i vannskorpen, det samme gjelder for 5 Prinse Baus. 10 Lauvås Rasken holdt fint til fjerde etter lang løpspause på Jarlsberg nest sist. Fikk riktignok et fint løp i lederryggen og ble frakjørt av en god Tonar til slutt, men holdt unna for Kjølstad Jo To. Har vunnet seks løp i karrieren Lauvås Rasken og får et skrellkryss. 7 Fronskrema blir favoritt, men holdt altså unna med et nødskrik for enkle Rapp Hege sist i Bergen, og møter jo en helt annen verden av hester her og blir søndagens klart mest overspilte hest. Vi tar den med på gardering, men har egentlig null tro på hoppa selv med champion Høitomt som en sjelden makker for Gudmestad-hoppa. 11 Eli Nova er som alltid svært variabel, men god de dagene hun vil. 1 Jeppes Odin har helt mistet lysten og 8 Høvåg Faksi er kraftig oppmeldt og fra spor åtte på sprint blir det blytungt.

Vi likte 1 Warwick R. nedover oppløpet sist der han formelig fløy over mål. Er kanskje ikke rask nok til å holde teten, men uansett tror vi på en fin vinnersjanse for Bo Westergaard igjen. 4 Delmerica kan muligens komme seg til tet her. Var god treer bak danskene Carbon Black og Kejser Trøjborg i V65 på Bjerke sist og holder strålende form. 7 Argus Hanover debuterer i regi Frode Hamre, men har trukket et vanskelig startspor. Har gjort fine løp i Sverige, men er svært vanskelig å plassere første gang ut i Norge og blir en helt naturlig outsider. Bak disse synes vi en trio skiller seg ut i form av 11 Bambino Avanti (god tetvinner tredje sist, men svak sist), 12 Invisible Power (variabel, men har kapasitet) og 5 Yankee Showboat (mangler det lille ekstra) og kanskje også galopplystne 2 Nessy Esterel.

Tre hester gjør opp
Kapasitetshesten 11 Lumiere De Nuit er helt klart en mulig bankerkandidat i V5-5A/V5-2B. Første gang ut i regi vant vallaken heleenkelt etter å ha vandret utvendig de siste 1200 metrene. Voldsom kapasitet i denne karen og det kan bli en fin V75-hest utover vinteren. Søndag er det trenerbror Vidar Tjomsland som skal betjene tømmene i et stallmannsløp. Vallaken har vært notorisk ustabil tidligere, og siden det finnes noen bra hester i mot og vi har enda sikrere bankere, velger vi å spe på med noen hester. 4 Orion Hindø er en riktig fin fireåring. Måtte gå en svært tung siste tusen i sporene sist på Bjerke, men holdt koken flott. Var nede på 13.0 tidligere i sommer på Jarlsberg og fra fjerdespor bak bilen blir det en fin reise uansett. Siste med sjanse i dette løpet er 1 Ann's Palema T.. Gidde Palema-hoppa galopperer mye, men duger svært godt feilfritt. Tidlig game over i V75 sist, men vant fryktelig lett og uanstrengt fra tet på Forus nest sist. Tre hester her er lik heldekk.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Ikke veldig mange vinnerkandidater i V5-3B heller og kun sju hester til start. 1 Trons Kvikk var god vinner første gang ut for Øystein Kruse, men rotet seg vekk med galopp sist. Er tetkandidat her og topp vinnersjanse. 4 Kong Gustav har kanskje manglet det lille ekstra i det siste, men søndagens oppgave er klart enklere enn de foregående oppgavene. Klart motbud. 3 Vestpol Casper, 2 Homme Vesla og 5 Tangen Jill tas med på kupongen, selv om vi egentlig kun tror på to hester. Tilleggshestene 7 Rau Eld og 8 Vikse Mix burde trolig stått 20 meter foran strekhestene for å ha vinnersjanse, selv om Rau Eld kan litt.

Favoritt i fare
Et meget fint kaldblodsløp venter i V5-5B/DD-2 og her er det mye bra hest på farten. Stor favoritt kommer V75-vinneren fra Unionstravet på Färjestad, Voje Nido, til å bli. Men spor to i volten og nå med Geir Flåten som kusk igjen gjør det nødvendig med garderinger. 1 Gann Pål var klart forbedret nest sist, og står veldig riktig til. Kan lede lenge. 8 Druasel var god tetvinner sist på Sørlandet og kan få et fint løp her. 6 Heger'n har endelig en riktig oppgave, og nå sitter han kanskje der. 11 Trollgutt har skuffet de siste månedene, men med gode rygger kan han absolutt vinne. 3 Spang Balder var meget forbedret sist, og 10 Moi Elden og 12 Mixen er selvsagt gode nok til å vinne i et strålende spilleløp.