De beste er fortsatt best

Foto: hesteguiden.com

Vidar Hop vant flest travløp for travtrenerne i 2013, mens Svein Ove Wassberg vant flest travløp for de stallansatte. Lørdag kusker de Nettavisens to V75-bankere.

En ny svært spennende helg på travfronten står for tur, og på lørdag forflytter V75-sirkuset seg til Forus i Stavanger. Der ligger det hele 34 millioner kroner å venter på en eventuell alenevinner, og vi lanserer to bankere på Forus.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Etter at løpene på Forus er over på lørdag, er det internasjonal V65 til Odense i Danmark som kan friste spillerne hos Norsk Rikstoto, og vi har vår danske ekspert på trav, Carsten Rabjerg på plass på den arenaen.

På søndag skal våre mildt sagt eminente galoppeksperter, Birger Christensen og Morten Olsen i ilden med V4-tips til favorittbanen Täby i Sverige i lunsjen tidlig på dagen, før det er V64-spill til Umåker i Sverige som gjelder på ettermiddagen. Helgen rundes av med V65-spill til Sørlandets travpark her hjemme, og da skulle det være nok å ta tak i for noen og enhver denne helgen.

I et spill som V75 må man ha to bankere, og vi sparte alenestrekene til slutt på Forus denne lørdagen. Svært formsterke 1 Independent O. går ned en liten klasse i et flott sprintløp for varmblodshester i V75-6, og vi tror han innfrir sitt favorittstempel. Det tror vi også 2 Alsaker Piril gjør i et flott kaldblodsløp i finalen, og da snakker vi om en hest som har funnet en helt hysterisk form nå på slutten.

Sportspill har som vanlig lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til en svært spennende V75-omgang på Forus på lørdag, og der ligger det lag ute i prisklasser, i fra 50 kroner andelen og opp til 2000 kroner andelen. Da skulle det være nok å velge i for alle, og samtlige spill til denne lørdagen, finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Forus lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Det løser seg uansett?
Spor 1 er som kjent aldri gull på en sprint på Forus, men Svein O. Wassberg bak 1 Independent O. i et flott sprintløp for varmblodshester i V75-6, er nesten helt sikker på at han forsvarer sitt innerspor. Da er i så fall løpt kjørt, men selv om han skulle bli overflyd ned startsiden, tror vi det løser seg greit i løpet av de første 400 meterne.

Det blir som regel litt vann mellom båtene ned startsiden i disse sprintløpene på Forus, og da sitter storfavoritten etter alt å dømme tidlig i tet uansett. 6-åringen har holdt flott form i lengre tid nå, og er herdet i veldig tøffe lag. Det har blitt sølv i de to siste startene, og i den tredje siste starten gikk han helt til topp i et V75-løp på Forus.

Det er ingen fordel for 2 Arc Va Tout med en kjapp sprint, og vi tror galoppfaren er overhengende stor på ham. Det er opp minst en klasse for formsterke 3 Shoguns King, mens trioen 8 Amante Carissima, 11 It`s All In The Game og 12 Tobrosboy Augustinu står ille til. Nei, vi tror 1 Independent O. tar seg av dette løpet, og vi bankerspiller.

V75-6: A: 1 B: 2-3-8-12-11 C: 4-5-9-7-10 D: 6

Gjort seg helt om
I et herlig kaldblodsløp som avslutter denne V75-rebusen, er vinnerkandidatene veldig mange, men vi velger å bankerspille 2 Alsaker Piril. Han har mildt sagt funnet en helt eventyrlig form nå på slutten, og vi tror han sitter tidlig i tet på lørdag. Fyker til tet i første omgang gjør trolig 7 Eng Støvern, men han skal ha en rygg å gå i.

Da er ikke Vidar Hop vond å be bak Alsaker Piril, og selv om det står svært gode hester på tillegg, har vi vondt for å se at de kan fange favoritten til slutt. I de to siste startene har Alsaker Piril nærmest eksplodert til slutt, og vi synes han har sett helt lysende ut. Det er ikke lett å hente tillegg i denne klassen på Forus, og da tviler vi ikke.

Overlegen både ved triumfen på 25.6 over en sprint i den nest siste starten, og seieren på 27.4 full vei i den siste starten, ble også av den enkle sorten til slutt. Etter tidlig galopp i den tredje siste starten, var han kun ti meter bak 11 Doktor Jaros i mål, og det styrker oss i troen på at han ikke blir lett å hente tillegg på denne gangen.

Vår rangering V75-7: A: 2 B: 15-14-13-11 C: 9-1-6-12-4-8-3-10 D: 7-5

V75-1, 2550 meter autostart
Et stayerløp for varmblodshester i den nest høyeste klassen innleder denne V75-rebusen, og løpet ser litt småskummelt ut. Alt for lite spilt med 14% av innsatsene på seg er 8 Lightsonlightsoff, og vi tror på en topp vinnersjanse for ham. Han fikk tredje på 14.8 full vei sist, og er trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause.

Han hadde kun Kalle og Orion Hindø foran seg i mål sist, og da er det litt enklere i mot på lørdag. Den lange distansen takler han, og det er trolig en fordel at han kommer ut skoløs rundt om denne gangen. Storfavoritt blir 5 One In A Million U.S., med hele 50% av innsatsene på seg, og det er for undertegnede nesten uforståelig.

Hamre-traveren skuffet i fra tet ved tredjeplassen på 15.2 full vei i den nest siste starten, og i Sverige i den siste starten var han svak. Da stiller vi et spørsmålstegn ved formen, og vi værer favorittfall. Uforandret fin form er det på 10 Shaman Star M. (fjerde på 14.8 full vei sist), og han speeder fort til slutt, med et løp på lang vent.

Tøft inne på pengene i løpet står 4 J. Gold, men det tror vi ikke betyr så mye. Det er ikke voldsomt mye mot igjen i de øvrige i dette løpet, og da tror vi den formsterke 7-åringen til Einar Nedrebø kan duge. Han har gått to fine langløp nå på slutten (avsluttet bra i begge løpene), og han er svært lite spilt med kun 3% av innsatsene på seg.

Vår rangering V75-1: A: 8 B: 5-10-4 C: 2-9-12-3-6-7-1 D: 11

V75-2, 2550 meter autostart
Et stayerløp for kaldblodshester har vi å forholde oss til i V75-2, og vi synes løpet er litt åpent. Vi garderer følgelig bredt, men fremst setter vi alt for lite spilte 8 Magnums Sebastian. Han har kun 12% av innsatsene på seg, og det er i minste laget. Han er kraftig forbedret i regi Øystein Tjomsland, men sist ble det feil.

Undertegnede mener Øystein Tjomsland kjørte rett oppi foranliggende konkurrent sist, når han skulle vri på i angrep 700 igjen, og det endte i galopp. Han tapte 40 meter på den utskeielsen, men var likevel likt i mål med 10 Stensvik Iver (han fikk sjette på på 28.7 full vei). Sterkt det, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag.

Fakse-sønnen lekte med bedre konkurrenter enn dagens ved triumfen på 28.7 full vei i den nest siste starten, og han blir vår friske banker i V5-spillet på Forus på lørdag. Det ble galopp for 9 H.G. Jerv sist, men forut for den starten bokførte han fire strake triumfer. Han så lysende ut nest sist, og han skal selvsagt regnes tidlig.

Kapasitet som overgår de fleste i dette løpet innehar 7 Møller Faks, men har ikke fungert helt som best i de to siste løpene. En mindre pause kan ha gjort godt, og en hest som har vunnet 8 av 14 starter i karrieren, er skummel å avskrive. Tidlig aktuelle skal også 5 Hirvonen og 10 Stensvik Iver være, mens 3 Madla Tor er en liten outsider.

Vår rangering V75-2: A: 8 B: 9-7-10-5 C: 3-4-1-6-11-12

V75-3, 2040 meter autostart
Et flott varmblodsløp for hopper hvor vinnerkandidatene er mange støter vi på i V75-3, og her har vi et herlig drag å by på. Undertegnede har fått meget gode rapporter via mine kontakter på Sørlandet på 11 Pigen Fra O`Malley, og den hesten har kun 4% av innsatsene på seg. Svært spennende det, og vi iler til med et frekt vinnertips.

Dyktige Preben Haagensen har kjøpt 7-årshoppa, og hun trener etter sigende helt strålende. Hun vant sprettlett i fra tet på 14.4 over en sprint i den nest siste starten, og i den siste starten fikk hun sølv på 15.6 full vei. Hun skal i følge kretsen rundt hesten være bedre enn det nå, og med Eirik Høitomt i sulkyen, må hun vurderes tidlig.

Storfavoritt blir 4 Scarlett Gede, og hun blir selvsagt ikke lett å slå i en feilfri utgave. Hun vant et V75-løp på 16.3 full vei i den siste starten på nettopp dagens arena, men hoppa er en type hest, undertegnede ikke får seg til å stole på. Galoppen ligger aldri langt unna, og med spor midt bak bilen, kan hun havne på slengen innledningsvis.

Ingen klink vinner i undertegnedes øyne i så fall, og vi garderer bredt. Det er spennende med Vidar Hop opp bak 3 One By One (avsluttet flott til sølv sist, og hun er trolig litt forbedret med løp i kroppen), mens 5 Royal Tulsbjerg, 7 Alexandria Ås, 8 Thai Monroe og 9 Rebella Juliane, er alle gode nok for seier med litt klaff underveis.

Vår rangering V75-3: A: 11 B: 4-3-5-7-9-8 C: 2-6-1-10-12

V75-4, 2040 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over fire distanser venter oss i V75-4, og vi synes tre hester skiller seg ganske klart ut. Det er vel slik at 7 Kap Viktoria sitter tidlig i tet på lørdag, og da blir hun i så fall ikke lett å slå. Hun har gått flotte løp i lang tid uten å gå helt til topps, men hun kan få hull på byllen på lørdag.

Hun avsluttet strålende til sølv på 26.1 over en sprint bak Dag i den nest siste starten, og sist satt hun bom fast til slutt. Dagens distanse er muligens litt i lengste laget, og da velger vi å gardere. Det går veldig fine rapporter på Folkehesten Sørlandet, 5 S.T.C.C. Faksa, og trener Jenny Thygesen har toppform på stallhestene nå.

Thygesen har de nylige V75-vinnerne Osen Gutten og Art Haaken i sin varetekt, og da bør S.T.C.C. Faksa vurderes tidlig (lite spilt med kun 7% av innsatsene på seg). På lengste tillegg står 10 Sylv Spika, og 8-årshoppa som viste sterkt stigende form ved å bli toer på 25.5 over en sprint bak Ulsrud Tea sist, er favoritten i løpet.

Vår rangering V75-4: A: 7 B: 5-10 C: 4-2-9-8-6 C: 3-1

V75-5, 2040 meter autostart
Vi finner fire vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i V75-5, og her har forhåndsfavoritten 7 Laddie`s Rebbelion blitt strøket. Da må nesten 11 Chanto Revenue finne seg i å bli favoritt, men stø på beina er han ikke. Han gikk et kanonløp til femte på 18.5 over 2640 meter med to galopper sist, og han vinner trolig, dersom han ter seg.

En kjapp bane på Forus tror vi dog ikke er noen fordel for den usikre krabaten, og da må vi gardere. Piler til tet tror vi 4 Arn gjør, og han kan lede rundt om. Han ble toer på 17.0 full vei bak gode Thai Armani sist han gjestet Forus, men siden har det blitt galopper. Galopperte som mulig vinner nest sist, mens sist var det game over direkte.

Neppe noen fare med formen, og vi krysser på alle bonger. To outsidere finner vi i form av 1 C.R.L. Trefilov og 3 Karon Beach, og de krysses på vårt største spilleforslag. Vi synes C.R.L. Trefilov var positiv til sølv på 17.8 full vei fra "dødens" sist, mens Karon Beach rapporteres å trene forbedret etter litt pause (god nok på sitt beste).

Vår rangering V75-5: A: 11 B: 4-3-1 C: 9-10-5 D: 6-8-2