Gå til sidens hovedinnhold

De er best i Bergen

Det er nesten alltid lønnsomt å spille de ledende kuskene, og våre bankere på Bergen travpark torsdag kjøres av de to mestvinnende kuskene på Travparken i år.

Torsdagens tips fra Sportspill:
Bjerke: Illusjon i lunsjen?
Halmstad: Ny V4-suksess?
Åby: Gull fra Robban
Odds: Ingen Falcao i Plzen

Full fyr i travsporten torsdag der det starter med V4 fra Halmstad og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det V65 fra Umeå og dobbel V5 fra Bergen travpark.

PS! Hele panelet i Sportspill sitter i møte med Norsk Rikstoto i forbindelse med en spennende nylansering fra kl. 08.30 torsdag morgen og utover hele dagen, og vi får således ikke oppdatert våre tips, dersom det skulle komme til strykninger. Alle tipsene våre denne torsdagen er utarbeidet onsdag kveld, og vi får da håpe på at det ikke dukker opp viktige strykninger!

Innleveringsfrister Bergen travpark
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Før torsdagens travkjøring på Bergen travpark står Svein Ove Wassberg med 47 seire og Åsbjørn Tengsareid med 46 seire og det kommer til å bli et close race mellom disse to i kampen om å bli mestvinnende på Travparken i 2012. Sist torsdag smalt Svein Ove til med fire seire, mens Tengsareid kjørte blankt. Torsdag er det disse to kara som setter seg opp bak våre bankere i V5A og V5B.

Det har vært skikkelig sving over V5-utbetalingene på Bergen travpark i høst og sist torsdag var det ingen spillere som klarte å løse V5A-rebusen. Det gjorde naturligvis ikke vi heller, men vårt største V5A-forslag gikk inn med fire rette og nesten 13 000 kroner i gevinst. Også i V5-spillet og i DD-spillet ble det gevinst og våre forslag til Travparken sist torsdag betalte tilbake over 15 000 kroner.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Forbedret nå
I V5A-spillet torsdag setter vi all vår lit til 6 Enzo Couer i V5-2A. Kom ut i regi Åsbjørn Tengsareid på nettopp Bergen travpark for to uker siden og etter et tøft avansement til tet runden igjen, ble det naturlig nok litt stumme bein tilslutt. Men vallaken holdt fint til tredjeplass og med det løpet i kroppen, mener vi det er dags torsdag. Spor seks er ikke helt optimalt, men motstanden er ikke langt unna skral. Løp i kroppen, god kusk og bra kapasitet. Vi knaller til med bankerspillet i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 12-1-7 C: 8-2-3-4-11-5-9 D: 10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Kun galopp imot
Oppsiktsvekkende nok ble 1 Lyngens Friskus spilt til favoritt i V5-spillet sist torsdag på Travparken. Oppsiktsvekkende fordi hesten knapt ville gå fremover i sine to første løp for eier og trener Ronny Lyngbø. Vi hadde hesten som klart førstevalg og som vi antydet var hesten over 100 meter bedre med Svein Ove Wassberg i sulkyen. Fire hester starter fra strek i V5-3B og Lyngens Friskus er en av dem. Kun to hester starter fra 20 meter tillegg, resten fra 40 meter. Det betyr at Lyngens Friskus ikke får hele feltet over fra seg fra start her og rutinerte Svein Ove Wassberg kjenner hesten godt etterhvert (han kjører en god del treningsjobb med denne). Det er kun galopp imot torsdag, feilfritt er hesten overlegen disse konkurrentene. Vi finner ikke andre bankerkandidater i B-spillet og 1 Lyngen Friskus bankerspilles således i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 2-8-11 C: 7-3-5-4-6-9-14-12-13-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V51-A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Til tross for at hun var kraftig oppmeldt, hadde bakspor og en urutinert kusk så vant altså 5 Skarstad Pia på Travparken for to uker siden. Klart bedre forutsetninger denne torsdagen og vi må nesten sette hoppa først i et uoversiktlig løp.

8 Kandidaten satte undertegnede først sist torsdag og endelig kom den velfortjente seieren til pene seks ganger pengene. Bakspor denne torsdagen og da blir det litt mer sjanseartet, men Kandidaten er en av mange gode vinnersjanser for Svein Ove Wassberg denne torsdagen. 4 Tekno Viktor skuffet ved ikke å klare følge ryggen på Kandidaten mot mål sist torsdag og skal i tillegg hanskes med et vrient fjerdespor i volta her. Outsideren.

6 Bua Elden har gjort en rekke fine løp i kulissene i høst. Men verken kusk eller hest er lett å sveive inn. 7 Borg Trolla får helt sikkert en fin posisjon fra sitt springspor. Ikke umulig. Både 12 Gjerde Åsar og 11 Bjørkeodin har tøffe oppgaver fra tillegg på sprint. 2 Vertigo Ella er kun tre år og kraftig oppmeldt. Men kan forsvare et kryss likevel.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 8-4-6-7-12 C: 11-2-1-9-10 D: 3-13

HTML EMBED

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi burde nok vært spart for dette løpet i V5-spillet. Ikke mange fremtidige stjerner på farten her, men 10 Vikar må nesten settess først etter sitt sterke seiersløp sist torsdag. Nå er det aldeles ikke hver dag denne krabaten går feilfritt, men han er nok beste hesten her og Svein Ove Wassberg blir favoritt også her.

5 Kringelandsolina har trolig fordel av bilstart og etter å ha stått på lange tillegg i det siste, er det bedre forutsetninger her. Motstanden er ikke veldig sprek og Johan Kristian Eriksen kan sitte bak vinneren. 6 Blisjur fikk igjen melkesyre fra tet sist torsdag og en dag oppdager kanskje kuskene også at denne er bedre med ryggløp. Vi er imidlertid tvilende til at Jan Erik Landass ser det på den måten, han kjører til lampa lyser uansett. 3 Ådnes Faksa er fortsatt svært ustø og fortsatt god nok feilfritt.

Treårige 9 Førlands Pil Fax er brukbar og kan absolutt sette eldre konkurrenter til veggs. Vinneren skal være fanget på disse fem om ikke 4 Aktivia plutselig skulle finne noe som ligner på form igjen.
Rangering V5-3A: 10 B: 5-6-3-9 C: 4-7-8-1-12 D: 11-2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Kveldens første repetisjonsvinner dukker opp her og vi snakker om lite spilte 2 General Liberty og Harald Inge Hagen. Hadde ikke vist mye av betydning før løpet sist på Forus (30/10). Satt da i fjerde par innvendig underveis, men galopperte kort to ganger ut av den nest siste svingen og tapte 30 meter til teten. Hentet inn igjen mesteparten av dette og var kun en lengde bak Muscicien i mål. Det var et kraftig formvarsel og vi setter åtteåringen først her.

Dersom John Revheim disponerer riktig underveis med sin egen 9 Sir John, vil nok denne ha et ord med i leken. Holdt fint fra dødens i bra selskap nest sist og var godkjent til femte sist. John Revheim er ingen toppkusk og fra bakspor er det alltid verre for denne type kusker. 8 Harmony Ribb lurte nesten hele Travparken i seiersløpet femte sist og har ikke løsnet ei krone i de fire neste startene. Slike hester er nesten et mareritt for oss spillere, men her skal hesten duge uansett.

Forbedret sist torsdag var sommerens seiersmaskin 7 Ouevre D'Art, så får vi om det var et blaff. 1 Eck Legendary K. kan neppe utnytte sitt innerspor, men Tengsareid løser det meste. Vi mener vinneren skal være fanget på disse.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 9-8-7-1-3 C: 6-5-10 D: 4-12-11

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Vi tror kun fem hester kan vinne dette stayerløpet og i fare for å gjøre våre lesere lei. Vi må sette 3 Erdinger først. Elding-sønnen gjorde en kanonopphenting til fjerde sist og drar voldsomt fordel av distansen. Klarer Øyvind Austevoll å få hesten feilfritt avgårde, skal de flytte beina fort for å slå ham.

Vi er fullstendig klar over at vår V5-banker fra Klosterskogen 25. oktober, meget formsterke 11 Høiby Gullet kan bli en hard nøtt å knekke. Men førti meter tillegg betyr mest sannsynlig et strevsomt løp underveis og hesten blir altfor stor favoritt i våre øyne. 1 Espeset Oda kunne aldri nå igjen strekhesten Grøtte Troll sist, men gjorde et klart godkjent løp til sølv. Vil lede lenge her, men det kan bli stumme bein siste 100.

12 Alsaker Torres vant overbevisende for gjestekusk Svein Ove Wassberg sist. Nå er Ronny Halvorsen tilbake i sulkyen, det er ikke noe pluss. På bongen skal han uansett. Dit skal også 9 Magnums Sebastian selv om hesten har vært under pari i sine to siste løp. 2600 meter må være en klar fordel for denne.
Rangering V5-5A/V5-2: A: 3 B: 11-1-12-9 C: 7-8-14-13-4-6 D: 10-5-2

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2600 meter voltestart.
Det smeller jevnt og trutt i eliteløpene for varmblodshestene i Bergen og sist torsdag var ikke noe unntak. Shining Lantern hadde ikke vist tegn til form, men fra dødens var hesten sikker vinner. Torsdagens eliteløp ser heller ikke lettløst ut. Vi må uansett sette 4 Grand Tealight først, selv om han fikk uvanlig mye melkesyre sist. Voltestart og spor fire trekker klart ned her, men feilfritt er det trolig vinneren.

8 Highfive Kemp var en hedershest i regi Frode Hamre og har fortsatt i samme tralten i regi Odd Storetvedt. Bom fast som trolig vinner sist og flott avslutning til seier nest sist. 1 Zeus holdt på å detonere en kjempebombe sist og får et fint løp herfra. 9 Balder Exclusive hang bra på Yarrah Boko fra lederryggen nest sist og tok en kontrollert seier sist. 20 meter tillegg betyr at Balderen enda en gang må gjøre grovjobben selv. 2 Super Fest Boy er helt iskald for tiden, 7 Santiago og 2600 meter høres ikke ut som vinnermelodi og 3 Montana F.H. mangler stadig det lille ekstra.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 8-1-9-2-3 C: 7-5 D: 6

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Fire hester ser ut til å gjøre opp om seieren i V5B-finalen og klart førstevalg må 7 Shocking Gidde bli. Er kusk Øyvind Austevoll på alerten fra start her, kan det bli tetkjenning etter et par hundre meter (2 Be My Hero vil ha rygg). Vallaken var meget tapper fra dødens sist og er i knallform. Dessverre er det ikke hver dag Øyvind Austevoll er "på" og da kan det bli et annet løpsscenario.

Og det er at Tom Erik Solberg knaller til fra start med 8 Chief Justice og kommer seg foran Austevoll. Chief Justice holder både koken og formen imponerende godt og fra tet er det en vinner. Dit er det naturligvis ingen garanti for at han kommer, men Rite On Line-sønnen tåler å gjøre litt selv også. 1 Ønas William imponerte med vanntett seier sist etter to måneders pause. Innersporet klarer ikke hesten å forsvare her, og da er det litt mer sjanseartet.

9 Zarbaro Boko avsluttet gnistrende til sølv sist, etter å ha blitt offer for en regelrett bortkjøring nest sist. Spor ni og gode rygger fra start. Hesten skal selvsagt på bongen. Vi har vondt for å se andre vinnerkandidater her.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 8-1-9 C: 2-10-4-3-5-11 D: 12-6

Kommentarer til denne saken