De ser den aldri

Foto: Hesteguiden.com

Det er i så fall kun bakskoene av I`ll Be Gone og ryggen til champion Høitomt konkurrentene ser nedover Momarkens lange oppløp i kveld.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Sportspills meny tirsdag:
Forus: Gir ikke 50 ganger pengene nå
Oddstips: Stoke for alle penga

Vi finner i hvert fall ingen argumenter med hold i som skulle tillsi at storfavoritten 2 I`ll Be Gone skulle gå på et nederlag i kveld slik vi gjorde med Gangster Advice på Leangen i går , og da garderer vi følgelig ikke. Bortsett i fra startgalopppen i et V75-løp på Forus etter Derby har Super News-sønnen vært helt strålende nå på slutten, og det så ikke ut til at 4-åringen ble kjørt i bunn ved triumfen på flotte 15.0 full vei på sørlandet i den siste starten. Sporet er perfekt i kveld, og dagens konkurrenter spiser Kløven-traveren enkelt til slutt i en frisk og feilfri utgave utgave.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Det er kvalifiseringer til Norsk Oaks på Momarken i kveld, og innenfor V5-rammen er det de varmblodige 3-årshoppene som skal kjempe om tolv finalebilletter. Vi syntes det er jevnt over bra kvalitet på deltagerne i år, og vinneren til slutt er slett ikke gitt på forhånd.

Det hele starter opp i V5-3, og en naturlig favoritt etter sin flotte triumf på 16.0 full vei i Kriteriet for denne rasen etter et tøft løp utvendig må 9 H. M. Monocerus bli. Staro Showbiz-datteren rapporteres å trene strålende foran kveldens dyst, og da er 3-årshoppa til Geir Norbotten hesten å stå i mot til slutt.

I rivende utvikling er 8 Farmers Julia, men det er litt opp til bevis for Juliano Star-datteren ved denne anledningen. Forkerud-traveren står nå med tre strake triumfer, men fra dette sporet må hun heve seg ytterligere et hakk for å kunne gå helt til topps.

En traver av rett sort er så absolutt også 3 Gone Juliane, og fra et fint spor er Hamre-traveren snakk om en opplagt seierskandidat. Etter en fin smygreise innvendig avsluttet 3-årshoppa klart godkjent til fjerde på flotte 15.8 full vei i den siste starten i tøft lag, og fra spiss kam Juliano Star-datteren vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Bo Westergård driver en helt annen idrett enn sine norske kollegaer (det så vi senest i går, når Gangster Advice var delt i to etter å ha blitt flyttet fra suksesstreneren...), og når 6 Keiba Express dukker opp i danskens regi krysser vi tidlig.

Annonse: Øivind Grøstad tror ikke det blir noe Carte Blanche i V5-4, og har funnet noe helt annet i godteriposen

I den andre kvalifiseringen i V5-4 syntes vi fire hester skiller seg klart ut, og for oss er 10 Sihera Chocolate snakk om den klart mest spennende hesten i løpet. Lindy Lane-datteren fungerte ikke som best når det store slaget skulle stå tidligere i høst, men kapasiteten på 3-årshoppa er udiskutabel. Gustavsen-traveren imponerte i tre strake seiersløp forut for det, og fartsressursene er enorme der i gården. Det kan ligge an til litt kjøring der fremme i front i dette løpet, og da ser vi ikke bort i fra at 24-prosenteren i spillet speeder ned samtlige til slutt til god odds i DD-spillet.

Lekkert til står 2 Diva Arvells, og vi tror kusk Gunnar Austevoll får overta føringen med Varenne-datteren (vi tror hun kan løse litt bedre fra start enn tidligere vist) ut av den førstre svingen fra 3 Mærtha`s News. Da kan i så fall Tovengen-traveren lede rundt om, og vi syntes hun er vel lite markert med sine 17 % Den lovende hoppa fikk aldri riktig opp farten fra køen ved femteplassen på 16.6 full vei i den store bataljen i den siste starten, men hun var da etter sigende litt indisponert for dagen.

Eller er det bare slik at Bo Westergård bomber til tet med favoritten 8 Carte Blanche, og siden aldri ser seg tilbake? Ja, det er slett ikke utenkelig, men vi syntes Kendrick Hanover-datteren er verdt å gå i mot fra dette sporet mot konkurrenter som har vist veldig fine takter tidligere. 3-årshoppa fremstod i en langt rappere utgave ved triumfen på 16.7 i et V75-løp i den siste starten i forhold til ved seieren på sørlandet, men det kan vel kanskje ligge an til at favoritten ikke kan komme ut skoløs rundt om slik som tidligere (yr.no melder om snø og kuldegrader i hvert fall)? Det trekker i så fall ned, og da går vi for favorittfall.

Meget bra etter et perfekt opplegg underveis gjorde 9 Conseila B.R. det, når hun spurtet inn til sølv verdt 100.000 kroner i høstens store oppgjør i den siste starten, og dersom formen er uforandret fin etter litt pause skal Anderssen-traveren også her kunne kjempe om seieren fra et optimalt smygspor.

I V5-2 støter vi på et artig langløp for kaldblodshester fordelt over flere distanser, og latterlig stor favoritt med sine voldsomme 91 % mener vi 10 Amor Even blir (og da blir med et denne rebusen litt interesant allikevel). Riktignok varslet Pål Even-sønnen form ved å spurte inn til sølv på fine 25.8 full vei bak Mørtvedt Jerkeld i den siste starten, men dette mener vi er snakk om en type hest som ikke er helt lett å kjøre (og samtidig få den til å yte maks). 7-åringen må holdes litt i "trynet" (ha den godt på bittet), og selv om kusk Henrik Kulblik er snakk om en rutinert herremann er han ingen fighter i sulkyen (noe som vi tror kreves for å sende Weberg-traveren først over mål).

Vi tror uansett det kan bli tøft å hente 40 meter på 4 Komnes Judo, og da snakker vi om en kraftig underspilt 13-prosenter i spillet (og da blir Mjølnerød-traveren vår spenstige utgang på det store systemet). Etter et flott løp til ny rekord på solide 26.6 full vei i den neste siste starten galopperte Spikeld-sønnen i stengt posisjon ut i oppløpet (gikk dog for driving litt før det) i den siste starten, og dagens lange distanse tror vi den sterke krabaten takler bedre enn de fleste.

Åpent bak disse to, og på vårt store system krysser vi av for hele åtte av ti startende. I nettopp dette oppgjøret har 3 Broder`n gjort det godt de to siste årene (tredje og fjerdeplass), og kapasiteten på Mjølner Troll-sønnen er det lite å utsette på (formen er dog uviss etter veldig lang pause). Har formen forsvunnet som dugg for solen på 8 Greis Vinn? Ja, meget mulig det, men på sitt beste skal eventyret til "Gutta fra Bergen" være hyperkatuell i et løp som dette.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Momarken kan du få levert her!

Et heftig sprintløp for varmblodshester tett oppunder eliten avslutter denne rebusen, og det kan ligge an til voldsom kjøring om posisjonene innledningsvis her (og da kan det fort komme en smell, og det tar vi høyde for at kan skje på våre to største spilleforslag). Både Kai Johansen og Eirik Høitomt er ute etter føringen med hhv 3 Uppercut Flevo og 5 Loverboy Pellini, og åpningen på løpet kan således fort koste mer enn den smaker.

Førstnevnte fulgte bilvingen i den siste starten, og kusken så ut til å lett kunne holde Cromwell ute dersom det hadde vært ønskelig. Tap In-sønnen satt fast i dennes rygg over mål med krefter spart, og vi kan aldri tenke oss annet enn at Kai vil prøve å sitte foran mot litt lettere konkurranse i kveld. Sistnevnte vant sprettlett fra spiss etter litt pause i den siste starten, men dersom championen ikke når føringen i løpet med Alf Palema-sønnen har han ikke vist seg å være like tøff i "trynet"

Tidlig aktuelle ved overpace på løpet skal både 2 New Varenne L.A. og 12 Evidence Ås være fra stallen til Per O. Midtfjeld, og som to dypvannsfisker trekker vi frem 6 King Bozorg (kan vise seg litt forbedret med løp i kroppen) og 10 Ramona`s Express (speedkule dette, og det er litt spennende med fremadstormende Ole J. Østre opp i sulkyen ved denne anledningen).

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 128, 384 og 1048 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enekelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld!