Debuterer med brask og bram?

Foto: hesteguiden.com

Glitrende treningsrapporter og skralt lag gjør sitt til at vi gir full tillit til Noralf P. Brækkens Love Force i debuten på Leangen i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er alltid et sjansespill å banke en hest som aldri har startet, men noen sjanser må man ta her i livet. Bortsett fra å ha fått frem noen halvhyggelige kaldblodshester har det vært relativt stille rundt Noralf P. Brækken etter at trønderen herjet fælt med både Shan Rags og Robin Rags på 90-tallet, men med 7 Love Force i V5-2 i kveld kan det etter de rapportene vi har fått være ting som tyder på at noe stort kan være på gang (det skal i hvert fall være snakk om en unghest litt utenom det vanlige).

3-åringen så nemlig dunderfin ut i prøveløpet som ble gjort unna på 19.5 full vei, og det med en sisterunde ned mot 16.0 på lette ben. Treneren mener at en tilsvarende tid skal være innen rekkevidde på distansen i kveld for Love You-sønnen, og da skal det i så fall ikke være snakk om saken mot slett motstand.

Samtlige tre tipsforslag til formiddagens lunsjtrav på Biri, det minste på 96 kroner, gikk inn med 5 rette og 1480 kroner i premie.

Prøv gratis: Øk vinnersjansene med systemspill!

Det kan gå, men det behøver ikke å gå
Nei, det å hente 40 meter tillegg på en sprint på baner som nå etter hvert blir kjappere og kjappere er slett ikke enkelt, og selv om 9 Troll Jokeren er en hest litt utenom det vanlige syner vi favoritten i innledningen. Kos Knekten-sønnen vant direkte etter lang pause sist på fine 24.7 full vei, men dersom oldtimeren skal ta sin triumf nr. 39 i karrieren må han trolige gå ned mot volterekorden sin på 22.5

Det er det ikke sikkert han er klar for å gå med kun et løp i kroppen, og fra strek er nok duoen 2 Kluivert og 3 Vorset Ivers interessert til å holde høyt temp i front for å gjøre det vanskelig for favoritten der bak. Førstnevnte var svak sist, men Elding-sønnen er behandlet i etterkant av det løpet. Sistnevnte hever seg nå for hvert løp, og det er slett ikke utenkelig at det kan være dags for at den tidligere seiersmaskinen endelig skal få smake seierens sødme igjen.

Annonse: 43.320 innspilt på Biri lørdag 1. mai

Tøff åpning i vente for storfavoritten
Ja, det blir trolig ikke ”lugna gatan” ned startsiden i V5-3 for 3 Thai Extreme, når Bjørn Garberg sender i vei hyperkjappe 7 Be My Hero fra nest ytterste spor bak bilvingen. Det kan således bli en vel luftig åpning på dette løpet, noe som kan gjøre sitt til at 90-prosenteren til Jomar Blekkan kan leve farlig.

Når andrevalget i spillet kun er markert på skarve 8 % sier det seg selv at det er spennende å gardere General November-sønnen, som jakter sin tredje strake triumf i kveld. Sistnevnte kommer tilbake etter lang pause med relativt gode treningsrapporter i ryggen, og Victory Abroad-sønnen viste jo til tider veldig fine ting som 3-åring.

Kjøp Nettavisen ekspertkupong her.

Er Thai Extreme en storfavoritt som innfrir i V5-3?
Er Thai Extreme en storfavoritt som innfrir i V5-3?

Øvrige vurderinger
V5-4: Favoritten 6 Lython Abroad har gått fine løp nå på slutten, men dette er ikke snakk om en hest man sveiver inn på bestilling (finner på mye rart denne her). Sporet kunne med fordel også ha vært bedre på en kjapp sprint, og bred gardering er å anbefale. Spennende etter lang pause er 1 Mercis Encounter, og på sitt beste kan 12-prosenteren i spillet lede et slikt løp rundt om.

Duoen 2 Varnt og 3 Creek`s Robin står spormessig pent til, og begge er vel litt bedre enn raden. Kapasitet for seier har også 7 Wilson Creation og 9 Merkur Garbo, men felles for dem begge er at det ser ut til å være vanskelig for dem å fullføre feilfrie løp om dagen.

Les også: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

V5-5: Tre hester hever seg klart over mengden, og en naturlig favoritt må 9 Trons Pila bli. Brækken-traveren har nå gått to kanonløp på bortebane, og når Lome Elden-datteren nå er tilbake på en arena hvor hun tidligere har gått sine klart beste løp skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. 6-årshoppa hadde full fart inn i mål til tredje på flotte 26.6 full vei i V75`en på lørdag, og dersom ikke den turen sitter alt for mye i beina er årets andre triumf innen rekkevidde.

Uforandret fin form holder både 4 Skauga Tor og 6 Eikson, og det er snakk om de to øvrige i løpet med vinnersjanser slik vi ser det. Dagens lange distanse er relativt ukjent for førstnevnte, men med rygger å gå i tror vi den speedige Troll Kos-sønnen også takler den biten. Sistnevnte har gått flotte langløp tidligere, og innsatsen til sølv bak Troll Jokeren sist var av det strålende slaget.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 336 og 1008 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook