Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det er veldig gode hester på farten i monteløpet i V5-2, og med et oppløftende prøveløp i denne grenen på fine 18.3 full vei satser vi på at en formtoppet 6 Vanity Rich er snakk om en vinner direkte i sin montedebut. Extreme Dream-datteren var en bunnsolid vinner på sterke 15.0 etter et tøft løp utvendig i den siste starten, og når dyktige Kristine Kvasnes setter seg opp på 7-årshoppa er hun i de beste hender.

Et meget spennende comeback gjør 1 Royal Diamond, og selv om det er snakk om første starten etter meget lang pause bør Super News-sønnen vurderes tidlig av de som garderer. 6-åringen gikk noen voldsomt fine løp i monte i fjor, og Rustad-traveren rapporteres å trene sterkt forut for denne starten.

Det så ikke ut til at 3 Hudson Broline var sliten når han slo på en galopp på vei ut i oppløpet i den siste starten i klar ledelse, og etter å ha lagt inn 15.0 første fem hundre på siste tusen var det svært gode hester som så ut til å bli avhengt ved den anledningen. Det var snakk om debuten i denne grenen den gangen, og vi syntes således at den fartsfyllte Pine Chip-sønnen fortjener å få litt oppmerksomhet i dette løpet.

Fine løp i monte tidligere har 4 Pascal gjort, og Super News-sønnen får stå som en liten outsider sammen med 9 Lovely Dancer. Sistnevnte gjør her sin debut under sal, men Deliberate Speed-sønnen ligner en type som kan passe bra i denne grenen.

Vår rangering: A: 6 B: 1-3 C: 4-9 D: 8-2-7-5-10

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1, 2140 meter auto
Jevnt blant flere i dette kaldblodsløpet, men best på kapasitet er trolig 1 Skogbryn Røsten. 4-åringen var ikke som best før pausen, men Røste Bo-sønnen dukker nå opp i regi Trond Anderssen. Startegenskaper som skulle tilsi tetkjenning har vi så langt ikke registrert, men i et såpass lite felt kan det fort løse seg underveis. Stabilt gode resultater leverer 10 Ulven Storm, og med fine rygger i det lengste speeder fort Bokli Balder-sønnen ned denne gjengen her.

Desto mer ustabil er 3 Vinnibrunen, men kapasiteten er veldig fin på Eng Svarten-sønnen. 8-åringen har vært ute i litt tøffere lag enn dette nå på slutten, og i en feilfri utgave er vi rimelig sikre på at Myrvang-traveren er seiersaktuell. Går litt i rykk og napp gjør 9 Rokketroll, men i den siste starten viste Antonsen-traveren fine takter ved å vinne på 31.1 over en sprint. Gode løp på dagens arena går aldri 7 Grorud Silver, og da mener vi Lome Elden-sønnen er vel mye spilt med sine 20 %

Vår rangering: A: 1 B: 10-3-9 C: 7-2-4-8 D: 6-5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-3, 2140 meter volte
Vi finner kun tre helstryk i dette løpet, og vi ser ikke bort i fra at vi kan få en vinner litt på kanten. Klart best på kapasitet er 4 Caribbean Ås, og dersom Conway Hall-sønnen viser seg fra sin beste side etter litt pause er det trolig ikke snakk om saken. 5-åringen vant med halve oppløpet ved triumfen på 15.5 full vei i den fjerde siste starten, og dersom Turesson-traveren leverer noe i nærheten av den prestasjonen må trolig konkurrentene konsentrere seg om sølvet.

Jevne fine løp går 1 Heizy Reizy Moss, og utgangsposisjonen kan ikke kusk Gunnar Austevoll klage på i kveld. Bedre enn raden er stadig 2 Now Or Never, mens det er interessant nok når Eirik Høitomt setter seg opp bak 3 Barbie Boy.

Vår rangering: A: 4 B: 1-2-3 C: 9-10-11 D: 8-7-6

V5-4, 2140 mter volte
Etter at den store favoritten 9 Yumbo Yob har blitt strøket setter vi 8 Prestige De Mai fremst (hehe, 2-prosenter dette!), og på en arena In Foot-sønnen tidligere har gått veldig fine løp på skal franskmannen være tidlig aktuell. Forkerud-traveren kom ut etter lang pause på en upassende arena i den siste starten, og vi syntes 7-åringen var klart godkjent til fjerde på 18.3 full vei etter galopp ut av den første svingen (og hesten holdt kanonform på denne tiden i fjor).

Det kan se ut til at 1 Zambrotta Newport kun presterer på topp når han er med der fremme direkte (går jo bare og vrir seg der bak i køen), og når det nå kan ligge an til tetkjenning for Anderssen-traveren bør Juliano Star-sønnen vurderes tidlig. Skuffet kapitalt etter pause i den siste starten gjorde 3 Hans Gunnar Palema, men kapasiteten er jo velkjent på den storvokste Super Tilly-sønnen.

Vår rangering: A: 8 B: 1-3 C: 6-12 D: 7-10-5-4-11-2

Nettavisens spilleforslag til løpene på Momarken kan du få levert her!

V5-5, 2140 meter autostart
Vi velger å gå tynt i den avsluttende avdelingen, og vi har i grunnen kanontro på at vinneren er å finne på duoen 5 Valle Verner og 11 Zevs. Førstnevnte har varslet en flott oppadgående formkurve i sine siste starter, og vi tror ingen nekter Moe Odin-sønnen føringen i løpet i en feilfri utgave. Fra spiss skal sjansene være svært gode for at 6-åringen leder rundt, og da bokfører i så fall Lindbak-traveren årets første triumf.

Etter å ha skuffet veldig i den nest siste starten var sistnevnte tapper i nederlaget for Voje Faks i den siste starten på sterke 24.7 full vei, og dersom speedkula til Hans M. Klepaker får gå med i fine rygger til ut i oppløpet kan Spang Best-sønnen speede inn til årets andre seier.

Bedre til enn på lenge står 2 Greis Vinn, og dersom ikke Moe Odin-sønnen må ta på seg den utakknemlige oppgaven å dra andresporet uten rygg skal Antonsen-traveren være tidlig aktuell. Litt interessant til står 1 Jubel Sture, og med perfekte luker til slutt etter et optimalt smygløp ser vi ikke bort i fra at Sagholen-traveren kan overraske.

Vår rangering: A: 5 B: 11-2-1 C: 7-12-8-3-10 D: 9-6-4

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 384 og 1120 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld!