Den amerikanske rekordmannen

Han har satt flere rekorder, og denne sesongen vil han radere ut flere. Tim Tetrick er kusken det snakkes om i Nordamerika.

Han har rekorden i antall løp vunnet i løpet av en måned.
Han er den yngste noensinne til å passere 3000 seire.
Han er den yngste noensinne til å vinne et milliondollar-løp.
Han er på god vei til å slå rekorden for så vel antall seire som innkjørte penger i løpet av ett år.
Tim Tetrick er det nye stjerneskuddet på kuskehimmelen i Nordamerika.

I Sverige topper Bjørn Goop kuskestatistikken med 300 seire, i Norge troner Eirik Høitomt øverst med 190 gevinster. Det er ikke mye sammenlignet med "vidunderbarnet" Tim Tetricks resultat. Den 25-årige amerikaneren har hittil i år vunnet noe over 800 løp, og dersom han fortsetter i samme takten kommer den nordamerikanske rekorden på 1077 seire, som Walter Case Jr satte i 1998, til å ryke. Med 12 millioner dollar innkjørt ligger han også bra an til å slå Brian Sears rekord på 15 millioner dollar fra 2005.

- Så langt har jeg hatt et meget bra år. Jeg har hatt den rette turen, og vunnet mange løp. Jeg jobber hardt hver dag og sikter på å slå rekorden.

I juni vant Tetrick 120 løp, hvilket er mer enn noen kusk tidligere har maktet i USA, og det sier seg selv at han har ett tettpakket skjema. Han kjører som regel på flere baner samme dag, og ofte bryr han seg ikke en gang om å ta av seg kjøredressen når han hopper inn i sin Chevrolet Silverado for å kjøre mellom banen.

- Det er egentlig ikke en jobb for meg, men noe jeg elsker å gjøre. Jeg får være med og konkurrere på et høyt nivå, og det er veldig artig og spennende. Neste år kommer jeg dog til å ta det roligere.

Over 100 seire fem måneder på rad
2. juni vant Tim Tetrick det store passgjengerløpet Art Rooney med Southwind Lynx. Det gjorde han til den yngste kusken noensinne til å vinne et løp med en million, eller mer, dollar i premiesum. Senere samme måned vant han storløpet "Meadowlands Pace" med samme hest, og i august vant han blant annet Hambletonian Oaks med Danae. 108 seire ble augusts fasit, og det var den femte måneden på rad Tetrick vant over 100 løp.

Vil gjerne kjøre i Europa
Enn så lenge kjører Tetrick løp på den andre siden av Atlanteren, men han er ikke fremmed for å ta en tur til Europa.

- Jeg har aldri vært i Europa, men jeg har hørt at hestene og de som holder på med travet der er veldig dyktige. Jeg elsker å reise, treffe nye mennesker og se nye steder, så det hadde vært veldig artig å reise til Europa. Dersom jeg har noe å kjøre med i Elitloppet kommer jeg til å være med der, avrunder Tim Tetrick.

NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!

>> Les mer på Nettavisens travmagasin